21-22 Ekim tarihlerinde A ve B grubu olmak üzere 18 takımın katılımıyla gerçekleşen Ligde, 2. Hafta maçları geride kaldı. Oldukça çekişmeli ve büyük bir heyecan içerisinde geçen maçlarda takımlar bir birine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele ediyor. İlk hafta maçları bol gollü geçerken, ikinci haftada yine gol düellosu şeklinde geçti. Ligin 2. Hafta maçlarında Batıpark, Saim Çotur, Çağlayancerit, Andırın ve Elbistan sahalarında toplam 7 karşılaşma oynandı. Ligde haftanın en farklı skorunu ise A grubu takımlarından Türkoğlu Belediyespor elde etti. Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı oynatılan 1. Amatör Küme Büyükler Liginde sezon sonunda puan cetvelinde gruplarında birinci ve ikinci sırayı alan toplam 4 takımın katılımı ile Play-Off maçları yapılacak. Grubunda son sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Küme’ye düşecekler.

TÜRKOĞLU BELEDİYESPOR ÇOK FARKLI

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ve ligin ilk haftasını maç oynamadan geçiren Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor’u 8-1 yendi. Andırın İlçe stadında oynanan maça hızlı başlayan Türkoğlu temsilcisi, rakibine pozisyon dahi vermeyerek maçın ilk yarısında ve ikinci yarısında bulduğu gollerle 90 dakika sonunda sahadan 8-1’lik galibiyetle ayrılmasını bildi. Mavi-beyazlılar, elde edilen ilk maç galibiyetiyle şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğunu gösterdi. Maç sonrası soyunma odasına gelerek futbolcuları ve Teknik ekibi tebrik eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, galibiyetlerin gelmesi temennisinde bulunarak, “Maçta net ve farklı bir skorla rakibimizi yenerek maçımızı kazandık. Takımımız oldukça genç ve yeni transferler yapıldı. Futbolcularımızı takımla iyi bir uyum içerisinde olduğunu gördük. Ben buradan Türkoğlulu hemşerilerime seslenmek istiyorum. Hem takımlarına destek olmalarını, hem de maça gelmelerini istiyorum. İnşallah hep beraber çok iyi bir sezon geçirmeyi diliyorum ve şimdiden yeni sezonda tüm futbolcu arkadaşlarıma ve teknik ekibime tekrardan başarılar diliyorum” dedi.

EKİNÖZÜ DÖRTLEDİ

A grubunun diğer bir maçında Kahramansarayspor, rakibi Ekinözü Celaspor’u konuk etti. Batıpark futbol sahasında oynanan ve ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlanan maçın ikinci yarısında 3 gol birden bulan Ekinözü temsilcisi, sahadan 4-1’lik skorla ayrıldı. Turuncu siyahlılar aldığı bu galibiyetle ikide iki yaparak puanını 6’ya çıkarttı. Kulüp Başkanı Fatih Özcan, geçen sezon olduğu gibi bu yılda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, “Geçen sezon 2. Amatör Kümede şampiyon olduk ve bu sezon 1. Amatör Kümede boy gösteriyoruz. Sezonun ilk hafta maçında lige galibiyetle başlamıştık. İkinci haftada ise deplasmanda rakibimizi 4-1 mağlup ederek ikinci maçımızı da galibiyetle tamamladık. İnşallah önümüzdeki maçlarımızı da kazanarak sezon sonunda arzuladığımız hedefe ulaşacağız” şeklinde konuştu.

EFSANE KULÜP DOLUDİZGİN

Günün bir başka maçında ise yine Batıpark futbol sahasında ise yılların köklü Kulüplerinden olan

Dumlupınarspor ve Kümbetspor takımları karşı karşıya geldi. Her iki takımda her sezon olduğu gibi elindeki kıt imkânlarla ligde boy gösterirken, 90 dakika sonunda gülen taraf Kümbetspor oldu. Mavi-siyahlılar, maçtan 1-0 galibiyetle ayrılırken grubunda ise puanını 6’ya yükseltti. Kümbetspor Kulüp Başkanı Hasan Tandoğru, hedeflerinin bu ligde kalıcı olduğunu söyledi. Tandoğru, “Biz bir mahalle Kulübüyüz. Yıllardır bu Kulüp bir takım insanların ve bizlerin desteği ile kendi yağıyla kavruluyor. Bu sezonda yine aynı şekilde ilerliyoruz. Bizim hedefimiz bu ligde kalıcı olmaktır. Sezonun ikinci maçını da kazanarak yolumuza devam ediyoruz.”

Afşin Belediyespor takımı da Sakaryaspor’un bu sezon ligden çekilmesi sonrası hükmen 3-0 galip geldi.

ULUDAZ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

 Büyükler Ligi B grubunun en farklı skorunu ise ikinci hafta maçında Uludazspor elde etti. Ligde henüz puanı bulunmayan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren iki takımın mücadelesi Batıpark futbol sahasında oynandı. Maçın ilk yarısında her iki takımda oyuna fazla bir ağırlığını koyamazken ikinci yarıda ise Uludazspor adeta coştu. Rakip oyuncunun kırmızı kart görmesi sonrası sahada basmadık yer bırakmayan Turuncu-beyazlılar, sahadan 5-1 galibiyetle ayrılarak ikinci haftada 3 puanla tanıştı.

PAZARCIK TEMSİLCİSİ İYİ GİDİYOR

B grubunun önemli maçlarından biri ise Çağlayancerit İlçe Stadında oynandı. Ligin ikinci haftasında Çağlayanceritspor, Pazarcık Aksuspor’u konuk etti. Geçen sezon bu ligin iddialı takımları arasında bulunan ve Play-Off maçlarında elenen Pazarcık temsilcisi, bu sezonda hedefini büyük oynuyor. İlçe Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ında destek verdiği Pazarcık Aksuspor, ligin ikinci hafta maçında Çağlayanceritspor’u 3-1’le geçerek, iddiasını sürdürdü.

ELBİSTAN ZORDA OLSA 3 PUAN ALDI

Ligin ilk maçında aldığı şok yenilgi ile sarsılan Elbistan Belediyespor, kendi saha ve seyircisi önünde Pazarcık Kartalkayaspor’u ağırladı. Maddi imkânsızlık nedeniyle adeta kimsesizleri oynayan Elbistan Belediyespor, güzel bir oyun sonrası zorda olsa rakibi Pazarcık Kartalkayaspor’u 2-1 mağlup etti. Elde edilen galibiyet sonrası Elbistan temsilcisi ikinci haftada 3 puan bulabildi.

MARAŞGÜCÜ’NÜ GÖSTERİYOR

Haftanın son maçında ise yılların köklü Kulüplerinden olan Bertizspor, kadın futbolunda kentin adını duyuran Maraşgücüsporla karşı karşıya geldi. Batıpark futbol sahasında oynanan maçta Maraşgücüspor, rakibini 4-2 mağlup ederek bu haftayı da boş geçmedi. Maraşgücüspor Antrenörü Akın Ceren, tamamen kendi alt yapısından yetiştirdikleri futbolcularla lige katıldıklarını ifada ederek, koşan ve genç bir kadro ile bu ligde iyi işler yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz