Birçok projeyi hayata geçirerek Kahramanmaraş’ı spor kenti yapma hedefine adım adım ilerleyen Ali İhsan Kabakcı öncülüğündeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, başarılı faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye model olacak Alo Spor projesinin tanıtımını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yaz spor okullarının da startını veriyor. ‘Bu yaz mutlaka spora başlamalısın’ sloganıyla başlayacak olan yaz spor kurslarında, atletizm, atıcılık, badminton, basketbol, boks, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, havalı tabanca, hentbol, hokey, judo, kano, karate, kürek, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, tenis, voleybol, yüzme (ücretli) ve wushu gibi 24 ayrı branşta başlayacak olan yaz spor okullarına kayıtlar başladı. Geçmiş yıllarda yoğun ilgi gören yaz spor okullarına bu yıl daha fazla katılım olacağı öngörülüyor. Yaz spor okulları hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı bilgiler verdi.

“BU YAZ MUTLAKA SPORA BAŞLAMALISIN DİYORUZ”

Çocukların hareketli bir yaz dönemi geçirmesini hedeflediklerini kaydeden Kabakcı, “Okullarımızın tatil olmasıyla birlikte 2019 döneminde çocuklarımızı, ‘Bu yaz mutlaka spora başlamalısın’ sloganıyla tüm tesislerimizde uzman antrenörlerimiz eşliğinde hareketli bir yaz geçirerek, performans sporcusu olma yolunda sağlıklı yaşam kalitesini yükseltme noktasında spor yapmak için tesislerimize bekliyoruz. Bizler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık, çocuklarımızın yıl boyu süren özellikle de eğitim müfredatının yoğun temposu içerisindeki yorgunluklarını sporla attıracağız. Yaklaşık 30’a yakın branşta çocuklarımıza her türlü imkanı vereceğiz” dedi.

“ENGELLİ BİREYLERİMİZ İÇİN DE KURSLARIMIZ VAR”

Engelli bireylere yönelik de yaz spor kurslarının olduğunu ve tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet vereceğini dile getiren Kabakcı, “Bunun yanı sıra engelliler dalında da yaz spor okulları devam ediyor. Onların önündeki tüm engelleri kaldırmak bizim nihai amacımız. Çocuklarımıza bu yaz hem bir branşın tam anlamıyla öğretilmesi hem de önümüzdeki yıllarda birçok branşın alt yapısını oluşturmak adına çocuklarımızı o branşlara monte etmek ve performans sporu haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl daha iyi bir hazırlık yaptık, özellikle yeni antrenör atamalarıyla birlikte hem merkezde hem de ilçelerde çok yoğun bir katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE ORTAK ÇALIŞACAĞIZ”

Yaz spor okullarının sadece kent merkezinde değil Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde bütün ilçelerde başlayacağını kaydeden Kabakcı, “Biz yaz spor okullarımızı yalnızca merkezde yapmıyoruz, bu yıl yine kurumsal birliktelik olarak dört yıldan bu yana olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışıyoruz. Gençler hepimizin, biz tesislerimizden faydalanmak noktasında Büyükşehir Belediyemizle ortak bir protokolle çalışmaları yürüteceğiz. İnşallah çok daha yoğun bir katılımla bu yaz her çocuğumuzu sahalarımıza, tesislerimize, yüzme havuzlarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“3 KOMPLEKSTE HİZMET VERECEĞİZ”

Bazı branşlarda servis imkanının da olduğunu vurgulayan Kabakcı, “Özellikle havuzlarda servis imkanları var, veliler kendileri değerlendiriyor. Diğer tesislerimizde branş artışı da büyük oranda gelişti. Kahramanmaraş’ta bugün 3 komplekste bizler bu imkanı sunacağız. Otogar’ın altındaki Merkez Spor Kompleksi’nde de yaz spor okulları olacak. Özellikle Su Sporları Merkezi’nde kendi servislerimizle çocuklarımızı oraya götüreceğiz, her türlü imkanı velilerimizin, vatandaşlarımızın ve çocuklarımıza sunmak istiyoruz” dedi.

“TESİS SAYISIYLA BİRLİKTE BRANŞ ÇEŞİTLİLİĞİ DE ARTIYOR”

Yaz spor okullarının kentteki spor kültürünün artmasına büyük katkı sağladığına dikkat çeken Kabakcı, tesis sayısının artmasıyla branş çeşitliliğinin de arttığını belirterek, “Yaz spor okullarıyla birlikte kentin sporunda çok güzel değişimler oldu, özellikle tesislerin tamamlanmasıyla birlikte burada branş çeşitliliği de arttı. Artık kano da, kürekte, okçulukta, badmintonda, eskrimde, havalı tabanca poligonlarında birçok şehirde olmayan tesislere sahibiz. Atletizm noktasında tartan pistlerimiz var. Branş çeşitliliği arttı, tesis sayısı arttı, tesislerde de velilerimize çok büyük imkanlar sağlıyoruz. Özellikle de ilçelerimizde artıştan dolayı şuan da ilçelerimizdeki en ücra noktalarda bile tesislerimiz çok hareketli. Çünkü oralarda biz antrenör atamaları da yaptık, her türlü branşta antrenörlerimiz var, spor eğitim uzmanlarımız var. Bugün Nurhak’da, Ekinözü’nde, Çağlayancerit’te çok iyi antrenörlerle çalışıyoruz. Çocuklarımız bu yaz çok daha farklı çalışmalar yapacak, tesislerimizin artmasıyla birlikte hem sporcu sayımız hem de branş çeşitliliğimiz arttı. İnşallah şehrimize ne büyük hizmeti bu anlamda vereceğiz. Birçok branşta da farklı başarılar yakalayacak çocuklarımız çıkacak İnşallah” açıklamalarında bulundu..

“7’DEN 70’E HERKESİ SPORUN İÇERİSİNE ÇEKEBİLMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk olarak başlatılan Alo Spor Projesi hakkında da bilgiler veren Kabakcı, 7’den 70’e herkesi sporla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Türkiye’de ilk olarak başlattığımız Alo Spor projesi yaz okulu süresinde de aktif olacak. Bu projedeki esas amacımız teşkilatımızın farklı yüzünü ortaya koyabilmekti. Artık çağı yakalamak gerekiyor, özellikle teşkilatımız illerde, ilçelerde her yerde sporun farklı yönünü ortaya koyup, 7’den 70’e herkesi sporun içerisine çekebilmeyi amaçlıyor. Onun için de söylem dilini değiştirmek istiyoruz, aynı zamanda bunu da uygulama safhasına getirmek istiyoruz. Çünkü biz tabiri caizse tüm vatandaşlarımızın evine, ofisine ve sitesine gireceğiz. Bir de onların öğrenmek istedikleri çok şey var spor adına, onları bilgilendiriyoruz. Sağlık ve fizik tedavi adına teşkilatımızın elindeki imkanlar çok önemli. Bunları ortaya koyalım ki hem spor iyi yönetilsin hem spora yapılan destekler ve aynı zamanda kanalize olacak gençlerin iyi yönlendirilmeye ve bilgilendirilmeye ihtiyacı var. Özellikle de vatandaşlarımızın birçok branştan haberi olmayabiliyor. Çağın değişen ve gelişen toplum düzeyi farklı yerlere kaydığı için biz de bu teşkilatımızın neler yaptığını bizzat sahada uygulama safhasında ortaya koyuyoruz. Çok güzel dönüşümler alıyoruz, çok iyi memnuniyetler var. Çünkü halkımız ve çocuklarımız spora çok yatkın, keşke çok daha önce başlasaydık ama hükümetimizin son yıllarda spora yaptığı yatırımın karşılığını kat be kat alıyoruz ve bu projelerle de daha fazla alacağız.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz