1987 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibarende Kahramanmaraş Amatör Sporuna önemli kazanımlar yapan Bertizspor, geçtiğimiz aylarda yeni yönetimi seçmişti. Yapılan yönetim değişikliği sonrası kulüp başkanlığına getirilen ve kentin tanınmış simalarından Fatih Yıldız, yaptığı çalışmalar ile Bertizspor’un adını daha yukarılara taşıyor. İlk olarak takıma bir kulüp binası kazandıran Yıldız, gazetemiz muhabirlerinden Hakan Aydın’a, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu. Bertizspor takımını daha iyi yerlere getirerek hak ettiği değere kavuşturacaklarını söyleyen Yıldız, “Benim amacım bu saha dışındaki birlikteliği sağlamak ve bu birlikteliği sağladıktan sonra saha içerisinde şampiyonlukların geleceğine inanıyorum” dedi.

KULÜBÜ YENİDEN HAREKET GEÇİRMEK İÇİN BU GÖREVE GELDİM”
ASKF Başkanı Ergün Önal’ın da isteği üzerine Bertizpor Kulübünün başına geçtiğini belirten Yıldız, Kulübü ayakta tutmak için Başkanlığa geldiğini söyledi. Yıldız, “Ben, Fikir Atölyesi Düşünce Derneği’nin Başkanlığını yapıyorum. Zaman zaman Derneğin toplantılarında Amatör Spor Kulüpleri Derneği Federasyonu Başkanı’nı Ergün Önal, Bertizspor Kulübünün durumunun iyi olmadığını bu sene ligden çekildiğini ve sıkıntıları olduğundan bahsetti. Bizde Bertizli olunca, bize Bertizspor’un başına geçin diye bir teklifte bulundu. Ben de o zamana kadar aslında çok ilgili değildim. Daha sonra Bertizspor’un durumunun sıkıntılı olması, bizi arkadaşlarla istişare etmeye ve Bertizspor’u almaya karar verdik. Sağolsın Erdoğan Eryılmaz hocayla görüşerek Bertiz Vakfıyla birlikte hareket ederiz dedik ve kulüp başkanı Bayram Kazıcı, 12 yıl orada görev yapmış ve çokta kıymetli bir insan. Buyurun kongreye gidelim, kongrede üyelerin huzuruna çıkalım ve bizde size yardımcı olalım dediler. 28 Nisan’da kongre yaptık ve 28 Nisan’da Bertizspor’a Başkan seçildim. Başkan seçildikten sonra benim ilk hedefim; Bertiz’in biliyorsunuz 22 tane köyü var. Şimdi mahalle oldu. Bu 22 mahallemizdeki insanları bir araya getirerek, güzel bir yönetim oluşturalım ve Bertizpor’u layık olduğu yere getirelim. Yani Bertizspor’un adını kimse yerlere düşürmesin, adını utanılacak hale getirmesin diye bir gayretimiz olsun dedik. Sağolsun Bertizli olan Ali Dökme, Ali Ergen, Erdoğan Eryılmaz gibi arkadaşlar destek verdiler ve güzel bir yönetim oluşturduk. İnşallah güzel yönetimde de Bertizspor’u layık olduğu yere getirmek için çaba harcayacağız” diye konuştu.

GÜZEL BİR ZEMİN OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Yıldız, “Bizim 3 kategori de bu sene mücadele etmeyi planlıyoruz. Bir A takımı, bir U19, bir de U17 takımı. 3 kategoride inşallah bu sene sahalarda olacağız. U17 Ekim ayında sahalara çıkacak. Biz ikinci Amatör Kümede olduğumuz için U19 ve U20’de önümüzdeki senenin Mart’ında olacak. Benim yeğenlerim var Taha ve Sabri Yıldız. Bu iki genç yetenekte çok yetenekli şekilde futbol oynuyorlar. Daha önce Dumlupınarspor’da da oynadılar. İstanbul’da da amatör olarak top oynadılar ve bu gençler ile gelecek hocamız var ama U17 ‘de Habib Bağcı bakacak. O arkadaşımızda şuanda hem çevredeki yetişmiş güzel insanları değerlendirmeye hem de bu yeğenlerin katkısıyla Maraş’taki güzel top oynayan, onların bildiği arkadaş grubundan olan arkadaşlarla bir zemin oluşturup, O arkadaşımız da şuan da hem çevrede yetişmiş olan güzel arkadaşları değerlendirmeye hem de Kahramanmaraş’ta tanıdıkları bildikleri güzel top oynayan gençlerle bir zemin oluşturup güzel bir takımı sahalara sürmek arzusundayız. Takımın sahada ki başarısı elbette önemli ama biz bundan önce takımımızın fairplay kurallarına uyan, ahlaklı, saygılı, vatanını milletini seven, annesine babasına saygılı şekilde yetişsinler istiyoruz. Bundan dolayı gençlerimizin saha dışındaki hareketleri benim işin daha önemli. Saha dışında bir başarı yakaladığımız zaman saha içerisinde de başarının kendiliğinden geleceğine inanıyorum zaten” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BAŞARILAR GELECEĞİNE İNANIYORUM”
“Şampiyonluk kelimesi iddialı bir kelime, her kulüp muhakkak ki sahalara şampiyon olmak için çıkar. Şampiyonluk sadece sahadaki mücadele içerisine dayanır ve bu şekilde sağlanır diyen arkadaşlar var ama ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Öncelikle saha dışında tüm bertizli arkadaşları bir araya getirebilirsek, 22 köyümüzüm muhtarlarını bir araya getirebilirsek ve bu güzel insanlarla el birliği, güç birliği yapıp takımın arkasında durursak sahada her halükarda başarıyı sağlarız. Benim amacım bu saha dışındaki birlikteliği sağlamak ve bu birlikteliği sağladıktan sonra saha içerisinde şampiyonlukların geleceğine inanıyorum. Bunu sadece 2. Amatör küme için demiyorum 1. Amatör kümede BAL liginde de bartiz sporun oynayabileceğine inanıyorum. Çünkü Bertizspor’un; doğusu Çağlayancerit, batısı klavuzlu, güneyi ahır dağı ve kuzeyi engizek dağı olan büyük bir coğrafi alan. Kahramanmaraş’ta yaklaşık 100 ila 120 arasında bertizli var ve bu kardeşlerimi bertiz sporun arkasında bir güç oluşturmaya davet ediyorum. Bunu başardığımız zaman saha içerisinde çok büyük başarıların geleceğine inanıyorum.”

BERTİZSPOR, SPOR CAMİASINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR”
Yıldız son olarak şunları kaydetti: “Bertizspor, Bertiz’in simgesi olsun istiyorum. Bertizimizin hem üzümü hem de cevizi meşhurdur zaten bizim amblemimizde de üzümler var. 1918-1919 yıllarında Kahramanmaraş işgal edildiği zaman büyük bir çete grubuyla şehrin düşman işgalinden kurtulmasına vesile olmuş ve o zamanlarda bu memlekete şehitler vermiş bir bölgemiz. Bertiz çok eski bir yöredir fakat yıllar içerisinde dezavantajlı pozisyonlara düşmüştür. Biz bu dezavantajlı pozisyonu yok edip inşallah avantaja çevireceğiz. Bertiz spor birlik ve beraberliği yakaladığı zaman büyük bir katkı sağlayacaktır spor camiasına ve Şehrimiz de bundan çok kazançlı çıkacaktır diye ümit ediyorum.”

Haber: Hakan Aydın


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz