Spor Toto 3. Lig 2. Grup temsilcimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, rakibi Manisa Büyükşehir Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı.
Bu sezon ligin ikinci yarısında oynadığı maçlarda kötü bir performans sergileyerek küme düşme potası içine giren ve son oynadığı iki maçtan bir galibiyet, birde beraberlik alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Manisa Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Kümede kalma adına mutlak 3 puana ihtiyacı olan mavi-beyazlılar, güzel bir oyun sonrası rakibini ilk yarıda bulduğu gol ile 1-0 yendi. Aldığı bu galibiyetle kümede kalma ümitlerini sürdüren temsilcimiz, puanını 38’e yükseltti.

GOL ERKEN GELDİ
12 Şubat Stadyumu’nda oynanan karşılaşma rakip Manisa Büyükşehir Belediyespor’un vuruşu ile başladı. Manisa temsilcisi cılız ataklarla mavi-beyazlıların kalesinde etkili olmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Saha ve seyirci desteğini arkasına alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, maçın ilk 5 dakikalık bölümünden sonra geliştirdiği sağlı sollu ataklarla rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Rakip kalede gol bulma adına ataklarını sıklaştıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, maçın 9. Dakikasında İlhan’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Maçta önde olmanın avantajı ile rakibine pozisyon dahi vermeyen Belediyespor, girdiği birçok pozisyonları da cömertçe harcadı. Maçın ilk yarısı temsilcimizin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısının başlaması ile seyircinin büyük desteği ile karşılaşan mavi-beyazlı futbolcular, istediği oyunu sahaya yansıttı. İleri uç oyuncusu İlhan ile yüzde yüzlük pozisyonlar bulan Belediyespor, bunlardan sonuç alamadı. Rakibine pozisyon dahi vermeyen mavi-beyazlılar, 90 dakika sonunda maçı 1-0 kazanmasını bildi. Maç bitiminde alınan galibiyeti futbolcular, taraftarları ile birlikte doyasıya yaşadı.

SAHAYA MAYTAP ATILDI
Maçın 85. Dakikasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesporlu taraftarlar, sahaya maytap attı. Saha kenarında bulunan güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen maytap atmaya devam eden gruba polis müdahalede bulundu. Maytap atanları gözaltına almak isteyen polis ve taraftarlar arasında bir süre gerginlik yaşandı. Daha sonra Kulüp yöneticilerinin araya girmesi ile olay büyümeden önlendi.
Haber: Mahmut Beyaz

 

 

Editör: Mahmut Beyaz