Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından, bedensel ve zihinsel engelli çocuklara yönelik Yüzme yarışı organizasyonu düzenlendi. Bedensel ve zihinsel engelli çocuklar, hem kendilerini geliştirmek hem de Afrin’deki şehit olan Mehmetçikler anısına yarıştı. Yarışmada dereceye giren engelli gençlere, yapılan yarışma sonrası düzenlenen törenle madalyaları verildi. Organizasyona, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam katıldı. Yarış öncesi konuşma yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur istedikten sonra insanın başaramayacağı hiçbir şey yoktur. İnsan yeter ki istesin başaracağına ben inanıyorum” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise, sporcuların her zaman yanında olacaklarını belirterek, “Devletimizin de desteği ile sporcularımıza tesislerimizin yapımı devam ediyor. Hiçbir sporcumuz, boşta kalmayacak” şeklinde konuştu.


“İMKANLARIMIZI FAZLASIYLA SUNACAĞIZ”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Şube olarak, desteklerin devam edeceğini söyledi. Kabakcı, “Spora göstermiş olduğunuz bu ilgi, beni her zaman mutlu kılmaya devam ediyor. Bizler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman sporcularımızın yanında ve her zaman sporcularımızın destekçisi olarak, spor yapmanıza, yüzme yapmanıza, fazlasıyla imkanları sunacağız. Aynı zamanda bu tesisler her zaman sizin emrinizde olacak. Bundan sonrasında da, hükümetimizin ve devletimizin desteği ile sizlere daha fazla imkanları, yüzme havuzlarını, şuan itibariyle şehrimizde fazlasıyla yapılıyor, destekleniyor. Bizler, sizleri spor yaptıkça ve burada gördükçe teşkilat olarak çok daha mutlu oluyoruz. Sizleri hem birçok branşta spor yapmaya hem de engel tanımamaya davet ediyorum. Geçmiş dönemdeki şampiyonalarda da sizlerin ortaya koyduğu başarıyı tekrar tebrik ediyor ve bu başarıların devamının geleceğine inanıyorum. Kahramanmaraş’ımız, özellikle engel tanımayanlarda son derece başarılı bir çalışma yapıyor. Hem antrenörlerimiz hem sporcularımız dünya çapında yarışıyorlar. Bu sporcularımız bundan sonrasında da elde ettiği çalışmalarla başarılarını arttıracaklardır” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Akşam, “Yüzme, en önemli sporlardan bir tanesidir. Bugün böyle bir organizasyonun yapılması da çok iyi oldu. bu sporla kardeşlerimiz daha çok sosyal hayata bağlanacak. Bizde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada çalışmalarımız devam edecek. Başarı engel tanımaz. o yüzden başardığınız zaman devamı gelir” dedi.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz