Erdağ İnşaat Dumlupınarspor Kulüp Başkanı Ercan Dağlandı, futbolda Onikişubat Beledi Başkanı Hanefi Mahçiçek’i kendine örnek aldığını söyledi.

Bir zamanlar Kahramanmaraş amatör futbolunda şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan ve yetiştirdiği futbolcular ile adından sıkça söz ettiren Dumlupınarspor, yeniden o eski günlerine dönmeyi amaçlıyor. 4 yıl öncesine kadar kapısına kilit vurulan Yeşil-beyazlı ekip Mahalle Muhtarı Serdar Şavkılı Başkanlığında yeniden yeşil sahalarda boy göstermeye başladı. Kısa zamanda mahalle halkının da desteği ile toparlanan Dumlupınarspor, yeni sezonda Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubunda şampiyonluk mücadelesi veriyor. Kulüp Başkanı Serdar Şavkılı’nın sezon başında Başkanlığı İşadamı Ercan Dağlandı’ya devretmesi sonrası daha da büyüyen Kulüp, sezon sonunda şampiyonluğu göğüslemek istiyor. Erdağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan ve aynı zamanda Kulüp
Başkanı olan Ercan Dağlandı, takım için ne gerekiyorsa yaptığını belirterek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in geçmişte Kahramanmaraşspor ve şehrin futbolu için yaptığı hizmetleri kendine örnek altığını belirtti.

‘SPOR BİR GÖNÜL İŞİDİR, BİZDE BUNU GÖNÜLLÜ OLARAK YAPIYORUZ’

Başkan Dağlandı, Gazetemize özel açıklamalarda bulunarak Dumlupınarspor’u nasıl büyüteceklerini ve hedeflerini anlattı. Dağlandı, Dumlupınarspor’u bir bebek olarak gördüklerini ve bu bebeği mahalle halkı ile hep beraber büyüteceklerini belirterek şöyle konuştu, “Öncelikle spor bir gönül işidir, bizde bunu gönüllü olarak yapıyoruz. Bilindiği üzere Dumlupınarspor geçmiş yıllarda büyük başarılara imza atmış ve yetiştirdiği futbolcular ile amatör takımların gözbebeği konumundaydı. Ancak ilgisizlikten dolayı Kulübümüz bir ara kapanmıştı. 4 yıl önce mahalle muhtarımız olan Serdar Şavkılı ve mahalle halkının desteği ile Kulüp yeniden liglere katılarak aktif hale getirildi. Kulübün aktif hale gelmesiyle mahallemizde spora olan ilgi daha arttı. Bu sezon başında Serdar Şavkılı artık bu takımı beraber yürütelim, bu takım sadece benim takımım değil diyerek bize başkanlık teklifinde bulundu, bende mahallemizin takımına sahip çıkma anlamında bu görevi devralarak işi koyulduk. Dumlupınarspor’u bir bebek olarak görüyoruz. Bir çocuğu eğitmenin bebek olduğu zaman daha kolay olacağını, askere gidecek yaştaki kişinin eğitilmesinin zor olduğunu düşündük. Bizde Erdağ İnşaat olarak Dumlupınarspor’un yanında sonuna kadar gerekli bütün olanakları sağlıyoruz. Hedefimiz gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak. Dumlupınarspor’un geçmişten gelen yöneticileri olsun şuan da yeni yöneticileri olsun herkes kendi görevini yerine getirdiği takdirde daha güzel olacağını düşünüyoruz.”

‘KAHRAMANMARAŞ FUTBOLU ADINA ÖNEMLİ HİZMETLER YAPMAK İSTİYORUM’

Dağlandı, “Bu sezon 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubunda mücadele ediyoruz. Hedefimiz şampiyonluktur, bu şampiyonluk yolunda da emin adımlarla yürüyoruz. Gerçekten mahalle halkı olsun, futbolcular olsun bu sezon şampiyonluğa ekip olarak inandık, bunu da başaracağımızı düşünüyorum. Kulüp için bazı projelerimiz var, inşallah bu projelerimizi ilerleyen günlerde gündeme getireceğiz. Ben kendime futbol içinde şu anki Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i örnek aldım. Çünkü Başkan Mahçiçek geçmiş yıllarda Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yaptığı dönemlerde Kahramanmaraş futboluna sahip çıktı. O zamanki imkânlar ölçüsünde şehre bir stat kazandırdı, Kahramanmaraşspor’a başkanlık yaptı ve bu başkanlık döneminde de takımın alt yapısına önem verdi. O alt yapıdan çıkan birçok futbolcunun bugün en kötüsü 2. Ligde futbol oynuyor. Süper Ligde dahi oynayan futbolcular var. Gerçekten Hanefi Mahçiçek bu kent için bulunmaz bir spor adamıydı. Bende kendime başkan Mahçiçek’i örnek aldım. Onun yaptığı gibi Dumlupınarspor adına ve Kahramanmaraş futbolu adına önemli hizmetler yapmak istiyorum. İnşallah ekibimizle birlikte Kahramanmaraş spor ailesi ile bu işin üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz