Kahramanmaraş’ın spor hayatını canlandırmak ve imkansızlıklarla savaşan amatör spor kulüplerine destek vermek amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi malzeme yardımı yapmaya devam ediyor. Kent genelindeki 76 amatör spor kulübüne eşofman takımından formaya, ayakkabıdan tozluğa, yağmurluktan topa kadar temel malzeme desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 600 bin TL’yi aşkın yardımla kentte yeni sporcuların yetişmesine vesile olacak. Toplamda 9 bin 4 adet malzeme yardımını spor kulüplerine dağıtan Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okullarından seçilen 11 bin sporcudan seçilen yeteneklerle Kahramanmaraş’ın lisanslı sporcu sayısını yükseltmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Osman Sayın Spor Salonu’nda Amatör Spor Kulüpleri’ne malzeme yardım töreni düzenlendi.

“FATİH BAŞKAN SPORA DESTEĞE DEVAM EDİYOR”

Amatör Spor Kulüpleri’ne malzeme yardım töreninin açılış konuşmasını  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kahramanmaraş Şube Başkanı Ergün Önal yaptı. Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür eden Önal, “Göreve geldiği günden bu yana her zaman yanımızda ve bizimle birlikte olan Fatih Başkanımız ilk olarak maddi sıkıntı içerisinde olan kulüplerimizin katılım paylarını, antrenör sözleşme bedellerini, sahaya giriş kartı bedellerini ödeyerek, kulüplerimizi ciddi oranda rahatlatmıştır. Bu kulüplerimizi çok mutlu etmiştir. Bunun yanı sıra kulüplerimize her sezon başında düzenli olarak ve arttırarak malzeme yardımını yapmaya devam etmektedir. Bugünde burada bu desteğin somut örneğini görmekteyiz. Fatih Başkanımız tesisleşmeye büyük önem vererek gençliğe ve spora hizmet etmeye devam ediyor. Bu bağlamda hayalimiz ve büyük sevdamız olan ilimize amatör evi kazandırma çalışmamızda olum cevap vermiş olup, önümüzdeki günlerde temel atma sözü de verilerek amatör sporun en büyük destekçisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu konuda vekillerimizin de desteğini bekliyoruz. Özellikle amatör evi bizim için vazgeçilmez bir unsurdur. Fatih başkanımıza amatör spor teşkilatım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SPORCU FABRİKASI HALİNE GETİRECEĞİZ”

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gençlerin önemine değinerek, sağlıklı nesillerin sporla olacağını söyledi. Gençlere yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Erkoç, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Bizim evlatlarımız sadece aileleri için önemli değil, ailelerinin geleceği için önemli değil hem Kahramanmaraş için hem Türkiye’miz için hem de aziz milletimiz için siz gençler çok önemlisiniz. Güçlü bir gelecek için güçlü, dinamik, sağlıklı nesillere ihtiyaç var. Bizim kıyamete kadar güçlü bir şekilde ayakta durmamız için gençlerimize her geçen gün daha çok yatırım yapmamız gerek. Gençlerimizi, evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerek. Onları iyi hazırlamak gerek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yüreğimizde bu aziz milletin kaygısı var, yüreğimizde Kahramanmaraş sevdası var. İnşallah, yaptığımız çalışmalarla Kahramanmaraş’ı sporcu fabrikası haline getirmeye çalışıyoruz. Her anlamda yoğun gayretlerimiz var. Hem tesisleşmede hem de faaliyet açısından tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Hamdolsun bugün yaklaşık 600 bin TL değerinde spor malzemesi dağıtıyoruz. Sporcularımıza, gençlerimize, kulüplerimize destek oluyoruz. Daha iyi sportif faaliyetlerde bulunsunlar diye imkanlarımız ölçüsünde destekte bulunuyoruz. Bununla da yetinmiyoruz. Yıl içinde de desteklerimiz devam edecek kulüplerimize. Yeni kulüpler kurdurduk hamdolsun. Yeni 10 tane kulüp kuruldu, bunlar için başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 62 bin TL federasyona yatması gereken para vardı, onu da yatırdık hamdolsun” dedi.

“KENTİMİZİN HER HANESİNDEN SPORCU ÇIKARMALIYIZ”

Kentteki lisanslı sporcu sayısını artırmak istediklerini dile getiren Başkan Erkoç, “Kahramanmaraş’ta ne kadar çok lisanslı sporcu olursa, geleceğe o kadar çok güçlü yürüyeceğiz İnşallah. Sporu bir alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. İlimizin genelinde yaz spor okulları açtık. 10 binlerce çocuğumuz küçük yaşta Yaz Spor Okulları’nda eğitim gördüler. Her yıl bunu daha da artırmaktayız. Onların da eşofmanları ve formaları başta olmak üzere bunlara biz destek sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Amacımız, her evden en az bir lisanslı sporcu çıkarmak. Bu futbolcu olabilir, basketbolcu olabilir, voleybolcu olabilir. Ama amacımız ve niyetimiz Kahramanmaraş’ın her hanesinden bir tane lisanslı sporcu çıkarmak. Biz bunu alışkanlık haline getirdiğimizde birçok toplumsal sağlık sorunları da ortadan kalkacak. Daha sağlıklı nesiller olacak. Bugün başta obezite olmak üzere birçok hastalığın temelinde hareketsizlik var. Ama biz gençlerimizi spora alıştırdığımızda sağlık yönünden de toplumumuzu korumuş olacağız. Ayrıca takım ruhu oluşturma açısından spor ve kulüpler çok önemli. Çocuklarımız bilgisayarların başında adeta teknoloji bağımlısı olmuşlar. Teknolojiye uyuşturucu gibi bağımlı hale gelmişler. Biz ne yapıyoruz, bunu çözmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı bilgisayarın başından kaldırıp spor salonlarına getirdiğimizde onları bağımlılıktan kurtarmış olacağız. Onlara takım ruhunu öğretmiş olacağız. Takım ruhuyla daha da kolay aşmış olacaklar” ifadelerini kullandı.

“SPORCULARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kulüplerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Erkoç, “Sporda çok önemli başarılara imza atmaktayız. Ergün Başkan ile yoğun istişarelerde bulunuyoruz. İnşallah yakında da amatör evinin projesini yapıp inşaatına başlayacağız. Adım adım omuz omuza geleceğe yürüyeceğiz. Taşıma su ile değirmen dönmez. Büyük başarıları sporun her alanında Kahramanmaraş’ın evlatlarıyla kazanacağız. Amacımız gençleri şampiyon yapmak. Bizim Belediyespordan geçen yıl Alanyaspor’a bir arkadaşımız transfer oldu. Alanyaspor Başkanı beni aradı. Benden futbolcuyu istedi. Bende bu çocuğu veririz ama ilk 11’de oynatacaksınız dedim. Bu çocuğumuz u17’de idi. İnşallah bu yılda süper ligde oynayacak. Yani sporcularımıza gittikten sonra da sahip çıkıyoruz. Sporcu kardeşlerim her zaman yanınızdayız. Sizlerin başarılı olması için tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. Kahramanmaraş’ımız başta güreş olmak üzere ismini dünyaya duyurmakta. Dünya çapında başarılar elde etmeye başladık. Kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten yöneticilerimiz çok önemli fedakârlıkta bulunuyorlar. Kulüpleri çalıştıran hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

“İSTİKLAL MARŞI’MIZI ULUSLARARASI ARENADA OKUTACAKLAR”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin spor kulüplerine yardımını takdir ettiğini söyledi. Kahramanmaraş’tan uluslararası arenada İstiklal Marşı’nı okutacak sporcuların çıkacağına inandığını belirten Özdemir, “Bu yaptığı hizmeti takdir etmemek mümkün değil. Bir çok alanda hizmet ediyor. Bir çoğuna yakinen şahit oluyoruz ama amatör spor kulüplerine, sporcu kardeşlerimize yardımcı olmak, yaptığı işin farkında olmak ayrı bir teşekküre değer. O yönüyle de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederiz. Her nimetin bir külfeti var. Size verilecek bu nimetlerin külfeti de size yapacağımız öğütler. Bugün bunu yapmamız lazım. Siz bizim geleceğimizsiniz. Bu memleketin geleceğinde belki çok başarılı sporcuların temelleri bugün burada bu malzemeleri alacak çocuklarımızın içinden çıkacak. Belki çok büyük başarılar ile adınızı anacağız. Milli bayrağımızı istiklal marşımızı dinletecek ve bayrağı gönlere çekeceksiniz. Bugün bunun farkında olmayacaksınız, içinizde bir sevinç bir heyecan var. sadece malzemelerinizi alıp gidip çok sevdiğiniz sporu yapmak istiyorsunuz. Ama farkında olun, bu ülkenin geleceğinizde olacaksınız. Bu ülkenin geleceğinde söz sahibi sporcular olacaksınız. Sadece sporcu olmak yetmez ama başarılı, eğitimli, üniversiteyi okumuş, lisanı olan sporcular olmanızı isteriz. Bunun temelleri burada atılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a bu ve buna benzer gençlere sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Erkoç ve Milletvekili Ahmet Özdemir, spor malzemelerine kulüplere teslim etti. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz