2019-2020 futbol sezonunda son 6 yılın en istikrarlı dönemini geçiren Kahramanmaraşspor, ligin 28. Haftasına 41 puanla 9. Sırada girmişti. Ligin geri kalan 6 haftalık kısmı ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını görülmesi nedeniyle iptal edilerek tescillenmişti. 2020-2021 futbol sezonunun Eylül ayının son haftalarında başlaması öngörülürken, takımlarda yeni sezon planlamalarına başladı. İlimizi 2. Lig’de temsil eden Kahramanmaraşspor’da ise yeni sezon öncesi henüz belirsizlik yerini korurken 6 yıldır Kulübün Başkanlığını sürdüren Fatih Mehmet Ceyhan’ın Başkanlığı bırakacağı öğrenildi. Başkan Ceyhan, geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü de ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunmuştu. Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Başkan Ceyhan’ın kentin ileri gelenleri ile yaptığı bu görüşme sonrası böyle bir karar aldığı iddia edildi.

FORMA KAMPANYASI DÜZENLENMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Kulübün kuruluşunun 50’inci yıl dönümü dolayısıyla hem takıma maddi kaynak sağlamak hem de birlik ve beraberliği artırmak amacıyla Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın öncülüğünde ‘50. yılda hedef; 46 bin forma’ isimli kampanya başlatılmıştı. 50. yılda hedef; 46 bin forma’ isimli kampanyanın finali, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın katıldığı programla yapılırken, gecede 90 bin forma satılmıştı. Gecede, gerek Kahramanmaraşlı işadamları, gerekse şehir dışında yaşayan Kahramanmaraşspor gönüllüleri karınca kaderince forma satın alarak takıma bir nebzede olsa destek olmuş ve Kahramanmaraşspor, buradan 6 milyon TL bir gelir beklemişti. Ancak aradan geçen süre zarfında şuana kadar Kulübe forma satışlarından 1 milyona yakın gelir elde edildiği bilgisine ulaşıldı.

“KULÜBÜ ALACAK OLAN VARSA VERMEYE HAZIRIM”

Bazı dönemlerde Başkan Ceyhan’ın “Kulübü alacak olan varsa vermeye hazırım” serzenişine karşılık hiçbir talipli çıkmazken, yeni sezon da şu ana kadar Kahramanmaraşspor Kulübünü almak için kimse adım atmadı. Öte yandan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’a maddi anlamda destek verilse dahi Başkanlığı yürütmeyeceği gelen bilgiler arasında yer alırken, bırakmakta kararlı olduğu öne sürüldü. Önümüzdeki hafta içerisinde konuyla ilgili Başkan Fatih Mehmet Ceyhan’ın basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Haber: Samet İspir

Editör: Mahmut Beyaz