Kahramanmaraş'ta 2012 yılında kurulan Havalı Tabanca Takımı’nın 7'si Türkiye birinciliği olmak üzere 39 kupa ve 66 madalyayla taçlandırdığı başarılar kente tesis olarak geri dündü.

 Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılında kurulan havalı tabanca takımı, 66 lisanslı sporcuyla şampiyonalarda başarılar elde etmişti. Katıldıkları kadın, erkek, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 7 Türkiye birinciliği elde eden takım, 15 Türkiye ikinciliği ve 17 de Türkiye üçüncülüğüyle 39 kupa ve 66 madalyanın sahibi olmuştu. Başarılarını her yıl artırarak devam eden Havalı Tabanca Takımı, Kahramanmaraş’a Havalı Silahlar Atış Poligonu tesisi kazandırdı. Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) uzman çavuş olarak görev yapan Özkan Çivi ve Yusuf Tuğsat'ın antrenörlüğünde zor şartlar altında büyük başarılar elde eden takımın yeni yapılan tesisle başarılarını artırırak devam edeceği öngörülüyor.

TÜRKİYE STANDARTLARININ ÜSTÜNDE TESİS”

Kahramanmaraş'ta Türkiye standartlarının da üstünde Havalı Silahlar Atış Poligonunun hizmete girdiğini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı yaptığı açıklamada "Güzel başarıların sonucu bu tesise kavuştuk. Gençler ve çocuklar yaklaşık 5 yıl önce başladığımız bu branşta, eski poligonda yaptıkları antrenmanlardan sonra başarı elde etti. Bu başarılar sonucu bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile müdürlüğümüzün ortak projesiyle güzel bir tesis ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

TESİSLEŞMEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

Havalı Silahlar Atış Poligonu ile birlikte sporcuların daha donanımlı imkanlarla antrenman yapabildiğini vurgulayan Kabakcı, takımın Türkiye'yi başarıyla temsil edip madalyalar kazanmaya devam edeceğine inandığını söyledi. Tesisleşme konusunda Kahramanmaraş’ta önemli adımlar attıklarını dile getiren Kabakçı, "Çocuklara fırsat verildiğinde, poligonlar sunulduğunda hiç görmedikleri bir branşı da icra edebiliyorlar. Bu fırsatlar verilmese bu branşı bilmeyebilirlerdi. Sporcularımız bu branşta önemli bir tesis elde etti. Bizler de bu branşta güzel tesislerin hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimize fırsat verecek ve onlardan başarılar bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Haber:Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz