29 yıldır Kahramanmaraş’ta birçok dalda sporculara eğitmenlik yaparak onların fiziksel olarak hayaline kavuşmasına yardımcı olan ve beklentilerini yerine getirerek Kahramanmaraş halkından ve sporcusundan tam not alan Fitness eğitmeni Müjgân Paçacı, geçtiğimiz ay katıldığı Vücut Geliştirme Balkan Şampiyonası’nda gurur verici bir başarıyı elde ederek Balkan Şampiyonu oldu. onlarca rakibi karşısında Balkanlar’a en güçlü vücut benim diyerek şampiyonluğu elde eden Müjgan Hoca’nın şimdiki hedefinde dünya şampiyonluğu var. konuyla ilgli gazetemizin spor servisine alınan şampiyonlukla ilgili açıklama yapan Paçacı, şampiyonluğu destek verenlerin duaları sayesinde kazandığını söyledi.

YARIŞMAYI DUALAR VE DESTEKLER SAYESİNDE KAZANDIM”
Şampiyonya henüz istediği gibi hazırlanamadığını ama arkasında çok büyük destekçilerin olduğunu söyleyen Paçacı, “Ben o şampiyonayı dualar sayesinde kazandım” dedi. Paçacı, “Yaklaşık bundan bir ay önce Bosna Herkes’te bir Balkan Şampiyonası düzenlendi. Bu şampiyonaya biz de Türkiye’yi temsilen katıldık ve hem Kahramanmaraş’ı hem de Türkiye’yi temsil ettik. Bu yarışmaya ortalama 4 ay gibi bir kısa sürede hazırlandım ama profesyonel bir ekiple çalıştım. Yarışmaya özel bir koreografi hazırladık bunu da İstanbul’dan gelen profesyonel bir dans hocasıyla birlikte hazırladık. Yarışmada kullandığımız ekipmanlara kadar hepsi profesyonel ellerden geçti. Bu süreçte kamera arkasında olan ekibim çok mükemmeldi. Antrenman programımı, beslenme programımı takip eden federasyon başkanımız onun dışında tüm Türkiye’den bana destek oldular, programlarımı takip ettiler. Burada en önemlisi bana çok büyük motivasyon sağladılar. Verdikleri psikolojik destek çok önemliydi benim için. Bu yarışmaya ben tek başıma hazırlanmadım, bu bir ekip işiydi ve en büyük desteği de öğrencilerimden aldım. Öğrencilerimin gözü önünde diyet yaptım, sıkı antrenmanlar yaptım, yorgunluktan yerlere düşüp yığıldığım dönemler oldu yani pes etmeye kalkıştığım dönemlerim bile oldu. Hatta bu yarışmaya yetişemeyeceğimi düşünüp ağladığım günlerim oldu. Bu süreçte bana psikolojik açıdan destek olan ailem, özelliklede babam ‘’sen kazanacaksın’’ diye çok destek oldu. Ben bu yarışmayı gerçekten dualar ve desteklerle kazandım” şeklinde konuştu.

GURUR VERİCİ BİR ŞEYDİ”
Paçacı, “İlk kez böyle bir yarışmaya katılarak yurt dışına çıktım. Daha önce 3 defa Türkiye şampiyonasına katılıp derece yapmıştım ama bu yurt dışındaki ilk yarışmamdı. Meyve veren ağacın dalları aşağıdadır derler orada hep şampiyonlarla bir aradaydık. Bükemediğin bileği öpeceksin derler biz de bundan yola çıkarak 2. Olan, 3. Olan arkadaşlarımız 1. Olanı tebrik ettiler böyle bir atmosferin içerisindeydik. Birbirimize karşı kıskançlık yapmadık diyorduk ki ‘’demek ki benden daha çok çalışmış hak etti ve o kazandı’’ diyorduk. Orada belki aynı dili konuşamadık anlaşamadık ama beden dili ile çok samimi, sıcak sohbetler kurduğumuza inanıyorum. Orada podyumdan iner inmez baktım ki tüm dünya ülkelerinden arkadaşlar beni sosyal medya hesaplarından eklemişler, yarışma videolarımı paylaşmışlar bu çok hoşuma gitti, çok gurur verici bir şeydi. Federasyon başkanları da aynı şekilde yarışma videolarımı paylaşmışlar yani ben bu yarışma sayesinde dünyaya açılmış oldum” diye konuştu.

KİMSE YÜRÜYEMEZKEN BEN DANS ETTİM”
“Önce hedef Türkiye’ydi, Türkiye’ye de açılmıştım, şuan da dünyaya açıldım ve o tüm dünyanın da benim o performansı beğenip te videolarımı paylaşmaları, inanın benim için o kupadan daha değerliydi. o performansım da beni orada ilkti. Böyle bir yarışma da ilk defa böyle bir profesyonel bir dans yaptım. Çünkü orada diğer danslarda vardı hani baktık izledik ama benim ki profesyonel bir danstı. Hani birçok dans kategorisini bir arada sunduk biz. Erkeksi figürleri, kadınsı dans figürleri ile birleştirdik. Bu yüzden sıra dışı oldu. Ayağımda orada bir de 15 santim topuklu ayakkabı vardı, normalde 15 santimli topukluyla kimse yürüyemezken ben orada dans ettim. Bizim orada heyecandan bacaklarımız titriyor. O heyecanla ben 15 santimin üzerinde dans ettim.”

HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”
“Ben oradaki dansımı Osmanlı ezgileriyle paylaştım. Yani hiç tanımadığım insanlardan o kadar övgüler geldi ki, ben ağladım. Yani o övgüler benim için yeterdi. Yani çok farklı bir duyguydu. O kadar övgüyü hak edebilmek daha doğrusu ve hiç tanımadığınız insanların bile sizi destekliyor olması benim tüylerimi ürpertti. Ve ben orada başardığıma inandım, hak ettiğime inandım. Beni hedefimde mesela hiç Avrupa ya da Başkan Şampiyonası yoktu. Ben kendimi o kadar iyi görmüyorduk. Daha doğrusu iyi olduğumun farkında değilmişim. Daha ben hala kendimde çok eksiğim var diye düşünüyordum. Oraya gidip bu altyapıyı oluşturmuşum. Bir balkan şampiyonalığı gelince, şimdi bu bir başlangıç oldu dedim, şimdi önümde bir dünya ve kâinat şampiyonası var. Ama oraya da rastgele gitmek istiyorum. Çok sıkı bir antrenmanlarla bu fizik bambaşka olacak. Tamamen değişecek ve o kupayı almayı başaracağım zaman gideceğim. Gidip te şansımı deneyeyim yoktur bende. Kazanacağım vücudu yaptığım zaman gideceğim ben oraya. Ve kariyerimde de zirve olacak artık dünya şampiyonalığı. Bu zirveyi yapıp son olacak diyorum ama ben de ki hırsı da biliyorum. Benim yaşım 60’ta olsa beni o podyumdan indiremeyecekler.”

DESTEKLERİ İÇİN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Paçacı son olarak şunları kaydetti: “Ben kendime her seferinde hedefler belirliyorum, mesela şuan o vücudu yapabilmem için bir buçuk yıla ihtiyacım var. Ama bu bir buçuk yılı da aralıksız düzenli çalışırsam o vücudu yapabilirim. Burada insanlar bize geliyor, hocam birkaç ayda güzel bir vücut yapabilir miyim diye söylüyor. Ben Balkan Şampiyonu olmuşken bile ben o vücudu yapmak için sıkı bir antrenman yapmam lazımken, birkaç ayda o vücut olmaz. Olay zayıflamak değil, kasın üzerine kas koymak. Farklı bir vücut inşa etmek. Bu da kolay süreç değil. Dediğim gibi bu başarı benim için ekip işiydi. Bana bu yarışma süresince çok destek verenlerim oldu. Ailemin, öğrencilerim ve özellikle de Manşet Gazetesinin çok büyük destekleri oldu. Ayrı ayrı herkese teşekkür ediyorum. Bu kupa sadece benim değil herkesin başarısıdır.”

Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz