2016-2017 sezonu Bölgesel Amatör Lig, 12 grupta, 156 takımın katılımıyla 24 ve 25 Eylül 2016 tarihlerinde oynanan ilk hafta maçları ile başlamıştı. Birbirinden çekişmeli ve seyir sevki yüksek olan ligde son haftalar yaklaştıkça da heyecan giderek artıyor. Daha önceki sezonlarda Kahramanmaraş BAL’a 2 takımla katılırken, geçtiğimiz sezon Pazarcıkspor’un BAL’A katılmaması nedeniyle bu sezon ilimizden ilk kez 3 takım BAL’da mücadele ediyor. BAL’a Kahramanmaraş’tan katılan ve 2. Grupta mücadele eden temsilcilerimizden Fidanspor, 1920 Maraşspor ve Sakaryaspor takımları burada ortaya koydukları kötü performans beklenen başarıyı sergileyemedi. Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde mücadele eden Fidanspor ve Sakaryaspor takımları Play-Off maçları sonunda BAL’a çıkmış, 1920 Maraşspor da 3. Ligden küme düşmüştü.

FİDANSPOR 10. SIRADA YER ALIYOR

2 sezon önce İşadamı Yalçın Çanakçı’nın Fidaspor’a başkan olmasıyla adeta bir devrim yaşanarak takım şampiyonluğa oynadı. Yıllardır Kahramanmaraş Amatör Kümede mücadele eden ve yetiştirdiği futbolcularla kentte dikkat çeken takımlardan Fidanspor, geçtiğimiz sezon Yalçın Çanakçı başkanlığında 1. Amatör Kümede şampiyon olarak adını BAL’a yazdırmıştı. Futbol tarihi boyunca ilk kez BAL’da mücadele eden Yeşil-Sarılı ekip, burada da hedefini şampiyonluk olarak belirmiş ancak bir takım olumsuzluklara karşın istediği başarıyı gösteremeyerek sevenlerini üzdü. Yeşil-Sarılı ekip bu sezon BAL’da oynadığı 20 maçtan 6 galibiyet, 2 beraberlik, 12’de mağlubiyet olarak 20 puanla 10. Sırada yer alıyor. Mevcut puan sıralamasına göre Fidanspor, Amatör Küme Büyükler Ligi Play-Off maçları sonunda birinci sırada yer alan takımla tek maç yapacak ve kümede kalıp kalmayacağı bu maçın sonucuna göre belli olacak.

SAKARYASPOR 1 MAÇ DAHA KAYBEDERSE KÜME DÜŞECEK

Kentin diğer köklü Kulüplerinden birisi olan Sakaryaspor’da yine Fidanspor gibi geçtiğimiz sezon 1. Amatör Küme Play-Off maçlarında Tarık Üçgün Başkanlığında ikinci olarak BAL’a çıkmıştı. BAL karşılaşmaları başlamadan sezon başında Tarık Üçgün Başkanlığı Kürşat Özarslan’a devrederek, takım 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un pilot takımı olmuştu. Lige oldukça genç ve tecrübesiz futbolcularla başlayan Sarı-siyahlılar, bu sezon BAL’da oynadığı 20 maçtan 3 galibiyet 17 mağlubiyet alarak 9 puanla 12. Sırada bulunuyor. Sarı-siyahlılar, ligin bitimine 4 hafta kala 1 maç daha yenildiği takdirde küme düşmesi kesinleşecek.

1920 MARAŞSPOR 11 YIL BOYUNCA 3. LİGE ÇIKMAK İÇİN ÇABA GÖSTERDİ

Şu anki diğer BAL temsilcimiz 1920 Maraşspor, dönemin Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından 1999 yılında kurulmuştu. Tam tamına 11 yıl boyunca 3. Lige çıkmak için uğraşan Büyükşehir Belediyespor, 2011-2012 sezonunda mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup’tan rahat bir şekilde şampiyon olarak Play-off oynamaya hak kazanmıştı. O yıllarda Kahramanmaraşlı Teknik Sorumlu Fethi Çokkeser, takımın başındaydı. BAL Ligi’nde oynadığı 20 maçtan sadece ikisinde berabere kalmış, birinde ise mağlup olmuştu. Spor Toto 3. Lig'e yükselme maçında 2. Grup şampiyonu Yeni Diyarbakırspor ile 29 Nisan 2012 Şanlıurfa GAP Stadyumu'nda karşılaşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, rakibini 4-0 yenerek profesyonelliğe adım atmıştı. Profesyonellik kariyerinin daha ilk yılı 2012-2013 futbol sezonunda iyi bir kadro kurularak takım şampiyonluğa oynamış ancak, ligi 65 puanla 4. sırada tamamlayan temsilcimiz, ilk 5'e kalıp Play-Off maçlarında elenmişti. 2013-2014 sezonunda Belediyespor, yine 57 puanla ligi 5. sırada tamamlamış, Play-Off maçlarında bir kez daha elenmişti. Temsilcimiz, 2014-2015 sezonunda da ligi 51 puanla 6. sırada tamamlamıştı. Mavi-beyazlılar, geçen sezon ise 3. Lige veda ederek Bölgesel Amatör Lige düşmüştü. 1920 Maraşspor, bu sezon mücadele ettiği BAL 2. Grupta 38 puanla 5. sırada bulunuyor.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz