Başarılı güreşçi Kızıltaş’a Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde davullar, zurnalar eşliğinde karşılama töreni yapıldı. Törene; Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın yanı sıra sporcunun antrenörleri ve ailesi katıldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan karşılama töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “U23 Avrupa şampiyonasında Şaban Kızıltaş sporcumuz Avrupa 3.'sü oldu. Gerçekten çok önemli bir başarı. Şabanın hikâyesi Kahramanmaraş güreş eğitim merkezimizin yetiştirdiği gurur duyduğumuz bir sporcumuz. Altyapıdan Kahramanmaraş sporcusu olarak çıkan özellikle Ilıcanın güreşin harman olduğu yerden altyapı çalışmasında Abdulkadir Ağca tarafından o dönemde yetiştirilen keşfedilen bir kardeşimiz. Gurur duyuyoruz çünkü Kahramanmaraş'ımızın bir sporcusu olması hasebiyle Kahramanmaraşlı çocuklarımızın da Avrupa minderlerinde esmeye başladı” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ GÜREŞ CAMİAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kabakçı, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “ Yıllardır Kahramanmaraş güreşin merkezi ama planlı bir çalışmayla son 10 yıldır eğitim merkezleri, Türkiye olimpik hazırlık merkezi ve milli takımlar düzeyinde birçok sporcumuz dünya çapında sporcu olma yolunda ilerliyor. Bugün Şaban Kızıltaş da gerçekten gelecek vaat eden önemli bir kategori olan U23'de Avrupa'da derece yapabilmek özellikle güreşte gerçekten zor. Tabi hedefi inşallah olimpiyatlar 2020 ve 2024 olimpiyatlarında mutlaka Türk milli takımının kadrosunda olacağına inanıyorum. Al bayrağımızı göklere çektireceğine inanıyorum çünkü gerçekten çok iyi bir puanı var, çok iyi bir altyapısı olan, teknik özellikleri çok öne çıkan bir kardeşimiz. Ben burada önce ailesine, yetiştiren emek veren hocalarına ve Kahramanmaraş güreş camiamıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de Şaban kardeşimizin Avrupa da ve Dünya da şampiyonluklar elde edeceğine canı gönülden inanıyorum.”

“HEDEFİM 2020 OLİMPİYATLARI
Milli güreşçi Şaban Kızıltaş ise şunları kaydetti: “Güreşe çok küçükken Abdulkadir hocam sayesinde başladım. Küçükken Abdulkadir hocam hep güreşlere götürüyordu. Oralarda kendimi geliştire geliştire güreş il merkezini kazandım. Sonra orada dereceler elde ederek Ankara'ya gittim. Oralarda da güreşmeye başladım. Bu sayede çalıştıkça, emek ettikçe başarılar gelmeye başladı. Müsabakalar Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde yapıldı. İlk turda Macar sporcuyu, ikinci turda Alman sporcuyu yendim, yarı finalde Ukraynalı rakibime son saniyelerde verdiğim puanlarla kaybettim, 3.'lük maçında da Romen sporcuyu yendim. Bundan sonraki hedefim inşallah 2020 olimpiyatlarına aday olduğuma inanıyorum.”

“ŞABAN İDDİALI BİR SPORCUMUZ”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Antrenörü Abdulkadir Ağca, şöyle konuştu:Şaban Kızıltaş bundan 2-3 yıl öncesine kadar güreş eğitim merkezinde yetişen bir sporcumuz.  Beraber yetiştirdiğimiz antrenör arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Ali İhsan müdürümüzün de bize desteği olduğu için çok teşekkür ediyorum. Müsabakalarda da Şaban Kızıltaş'dan biz şampiyonluk bekliyorduk. Geçen yıl büyüklerde madalya alan Avrupa da Dünya da madalya alan Ukraynalı sporcuya ilk 4 dakika önde götürürken son 1 dakika 30 saniye onun atak yaparak öne geçmesiyle burun buruna giden maçta yenildi. Hatta o sporcuda finalde 2. olanı yendi. Şaban aslında burada en iddialı isimdi, bizde bekliyorduk. Nasip olmadı ama daha yaşı çok küçük. Küçük olduğu halde önümüzdeki yıllarda inşallah Avrupa ve Dünya da şampiyonluk bekliyoruz. İddialı bir sporcumuz.”

“TÜM EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Milli Güreşçi Şaban Kızıltaş’ın babası Muharrem Kızıltaş ise, “Ben bir babanın olamadığı kadar mutluyum. Ben Kahramanmaraş Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Onu yetiştiren Abdulkadir hoca başta olmak üzere güreş hocalarına, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz