FORVET VE KANAT ARAYIŞLARI LİGİN İLK YARISINDA BAŞLADI

2017-2018 Futbol Sezonuna Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta başlayan ve ilk haftalarda istediği sonucu alamayarak lige kötü bir başlangıç yapan temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ilk 14 hafta da sadece 7 puan toplayabilmişti. Alınan kötü sonuçlar sonrası toparlanmakta güçlük çeken Kırmızı-Beyazlılar, 14 haftada 2 Teknik Direktör değişikliğine gitmişti. Yine istikrarsız bir görüntü sergileyen Kahramanmaraşspor, yeni gelen Teknik Adamlarla da bir çıkış yakalayamamıştı. Son olarak ligin 15. Haftasında Kahramanmaraşspor’un daha öncede Teknik Direktörlüğünü yaptığı Teknik Adam Erdal Alparslan ile anlaşan Aslanlar, 15. Haftayla birlikte Erdal Alparslan yönetiminde haftalar sonra galip gelmişti. Karagümrük’ü kendi evinde 2-0 mağlup eden Kahramanmaraşspor daha sonra Niğde ile birer puanı paylaşmış ve ligin ilk yarısının son maçında Şanlıurfaspor’uda 2-1 mağlup etmişti. Alınan bu iyi sonuçlarla birlikte tekrar toparlanan Kırmızı-Beyazlı ekip, özellikle kanat ve forvet arayışları içerisine girmişti. Oynanan karşılaşmalar da forvette ve kanatlarda oyun kurmakta güçlü çeken Kahramanmaraşspor, ilk yarıda sıkıntılar yaşadığı sıkıntıları transferler ile bitirmek istiyordu. kadroyu güçlendirmek isteyen Teknik Sorumlu Erdal Alparslan, ligin devre arasında 4 oyuncu ile anlaştı.


FORVET, ORTASAHA, KANAT VE STOPER
İlk yarının bitmesiyle birlikte ikinci yarıya transfer yapmak isteyen Kahramanmaraşspor, devre arasında 4 oyuncuyla anlaştı. Yapılan transferler arasında Okan Şahingöz, Mert Sinan Pekesen, Cemal İşleyen ve Ramiz Ok yer alıyor.

İşte Oyuncuların Ayrıntıları;

Cemal İşleyen;
19 yaşında MKE Ankaragücü’nde Profesyonel olarak top koşturmaya başlayan Cemal İşleyen, daha sonra İstanbulspor, Elazığspor, Çankırıspor, Kırşehirspor, Kırklarelispor ve Pendikspor gibi takımlarda forma giyme şansı buldu. Son olarak 2017 yılında şuanda TFF. 2. Lig Kırmızı Grupta bulunan Eyüpsor ile anlaşan Cemal İşleyen geçtiğimiz haftalarda sözleşmesini karşılıklı olarak bozdurarak, temsilcimiz Kahramanmaraşspor ile anlaştı. 1.80 boyundaki Cemal işleyen 33 yaşında ve Stoper mevkiinde yer alıyor. Sağ ayağını da etkili kullanan Cemal İşleyen ayrıca kaleye sert şutlar da gönderebiliyor.

Mert Sinan Pekesen;
24 yaşında ki genç yetenek ilk olarak Almanya’nın Frankfurt kentinde küçük yaşlarda top koşturmaya başladı. Daha sonra Almanya’daki bazı amatör kulüplerde kendini yetiştiren Sinan Pekesen, 2015 yılında Gazişehirspor Kulübüne transfer oldu. 2015 yılında Türkiye’de forma giyme şansı bularak Aydınspor ve Kırklarelispor gibi takımlarda da oynayan Pekesen, son olarak şuan da 2. Lig Kırmızı Grupta bulunan Eyüpspor ile geçtiğimiz yıl anlaşmıştı. Yaklaşık iki hafta önce takımdan ayrılma kararı alan Pekesen, yaklaşık 10 gün önce Kahramanmaraşspor ile anlaştı. Takımla birlikte çalışmalara başlayan Sinan Pekesen 24 yaşında 1.78 boyunda. Daha çok forvet arkası oynayan genç yetenek, kanatlarda ki toplarla da etkili ortalar yapabiliyor.

Ramiz Ok;
30 yaşında Diyarbakırlı olan Ramiz Ok, kariyerine ilk olarak küçük yaşlarda Diyarbakırspor’un alt yapısında başladı. Diyarbakırspor’da kendini küçük yaşlarda geliştirme imkânı bulan Ok, 18 yaşında Profesyonel olarak Diyarbakırspor’da oynamaya başladı. Diyarbakırspor’dan sonra Amedspor, Yalovaspor, Batman Petrolspor, Kartalspor, Göztepe ve Pendik’te de forma giyme şansı bulan 30 yaşında ki Ramazan Ok, son olarak 2015 yılında Penikspor’a transfer oldu. Yaklaşık 2 buçuk yıl Pendikspor’da başarılı bir sezon geçiren Ok, yaklaşık 10 gün önce Kahramanmaraşspor ile anlaştı. Ramiz Ok’u renklerine bağlayan Kahramanmaraşspor, istediği sağbek eksikliğini bununla giderecek. 1.80 boyunda ki sağbek oyuncusu ayrıca stoperde de etkili dokunuşlar yaparak rakibin gol pozisyonlarını engelliyor.

Okan Şahingöz;
24 yaşında ki genç oyuncu Okan Şahingöz, Hollanda’da doğdu. Hollanda’da küçük yaşlarda kendini geliştirmeyi başaran genç oyuncu, 2014 yılında Türkiye’de forma giyme şansı yakaladı. İlk olarak 2014 yılında Karşıyaka ile Türkiye’de futbol hayatına profesyonel olarak başlayan Şahingöz, 3 yıl Karşıyaka’da top koşturduktan sonra Tarsus İdman Yurdu’na kiralık olarak gitti. Son olarak 2017 yılında Şanlıurfaspor ile anlaşma sağlayan Şahingöz, geçtiğimiz hafta Kahramanmaraşspor ile anlaştı. Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Şanlıurfaspor, ligin ilk devresinin son maçında Kahramanmaraşspor ile mücadele etmişti. Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Erdal Alparslan’ında takibinde olan genç yetenek, Kahramaraşspor karşılaşmasında gösterdiği performansla Erdal Alparslan’ın da gözüne girmeyi başarmış ve Alparslan’ın en çok istediği oyunculardan biri olmuştu. 1.80 boyunda ki genç oyuncu orta sahada kendini gösterse de ileri uçta da takımla birlikte etkili ataklar yaratabiliyor.

ALDIĞIMIZ OYUNCULAR İYİ DÜZEYDE BİR OYUNCU”
Yaptıkları 4 transferle ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Erdal Alparslan, oyuncuların iyi düzeyde bir oyuncular olduklarını belirterek, takıma iyi bir katkıları olacağını söyledi. Alparslan, “Ligin İlk devresinde iyi bir oyun ortaya koyulamadı ama ilk devrenin son 3 maçında iyi bir çıkış yakaladık. Bu çıkış ilk devreye denk gelmese daha iyi olacaktı ama biz bu çıkışı sürdürmek için bazı eksikliklerimiz vardı onları kapatmamız gerekti. O yüzden de devre arasında 4 oyuncuyla anlaştık. Özellikle cemal benim talebem. O da ve Mert’te çok büyük fedakarlık yaparak geldiler. Ramiz’de yıllardır bildiğimiz bir sağbek oyuncu Pendik’ten, onu da ihtiyacımız olduğu için takımımıza kazandırdık. Okan’da, ligde ilk yarıda bize rakip olarak oynayan Şanlıurfaspor’dan aldık. O da yine diğerleri gibi takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Burada Okan ile Ramiz kampın sonlarında geldiği için bazı çalışmalarımız da beraber olamadık. Onu da tamamlamayı düşünüyoruz ama Mert ile Cemal’in durumu gayet iyi. Eğer forma şansı verirsek oynayacak düzeydeler. O yüzden de önümüzde ki Nazilli maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. Oyuncularımızın ikinci yarıdaki maçlara takıma iyi bir katkı yapacağını düşünüyorum” dedi.

Haber: Hakan AYDIN


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz