Kendi sahasında  Konya Anadolu Selçuk Spor ile karşılaşan Kahramanmaraşspor 90 dakikanın sonunda 2-1'lik galibiyetle maçı tamamladı.

SELÇUK ATTI, KAHRAMANMARAŞSPOR KAZANDI

Kahramanmaraşspor, kendi sahasında konuk ettiği rakibi Konya Anadolu Selçukspor’u 2-1 mağlup ederek ikinci yarıya 3 puanla başladı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve bu sezon istediği başarı grafiğini elde edemeyen Kahramanmaraşspor, sezonun ilk yarısını 18 puanla 14. Sırada tamamlamıştı. Devre arasında iyi bir hazırlık dönemi geçiren ve kadrosuna kattığı futbolcular ile güçlenen Kahramanmaraşspor, ligin 18. Hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde Konya Anadolu Selçukspor’u konuk etti. Mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkan Kırmızı-beyazlılar, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamlarken, ikinci yarıda ise bir gol daha bularak rakibini 2-1 mağlup etti. Kahramanmaraşspor, aldığı bu galibiyetle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmış oldu.

RAKİP KENDİ YARI SAHASINDAN ÇIKMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

12 Şubat Stadında oynanan karşılaşma ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor’un vuruşuyla başladı. Saha ve seyirci avantajını elinde bulunduran Kahramanmaraşspor, maçın ilk dakikaları itibariyle rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde geliştirdiği sağlı sollu ataklarla rakibe oranla daha çok yapan taraf temsilcimiz oldu. İlk yarıda özellikle kanatları iyi kullanan Kırmızı-beyazlılar, zaman zaman gole yaklaştı, ancak sonuç alamadı. İlk yarının bitimine dakikalar kala ataklarını sıklaştıran Kahramanmaraşspor, aradığı golü 44. Dakikada buldu. Bu dakikada orta sahadan atılan uzun topta ceza sahası yayı üzerinde Devrim topla buluştu, bekletmeden pasını Devrim Selçuk’a aktardı, Selçuk ceza sahası içinde yerden bir vuruşla takımın 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu sonuç aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

GALİBİYET GOLÜ 85’DE GELDİ

Maçın ilk yarısına oranla ikinci yarıya tutuk başlayan taraf ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor oldu. Beraberlik golü için Kahramanmaraşspor kalesine yüklenen Konya Anadolu Selçukspor, aradığı beraberlik golünü 68. dakikada Süleyman’ın ayağından buldu. 1-1 Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Mehmet Bulut, maça denge geldikten sonra çeşitli oyuncu değişiklikleri yaptı. Yapılan oyuncu değişiklikleri ile maçın 75. Dakikasından sonra sahada bambaşka bir Kahramanmaraşspor oluştu. Maçta gol bulmak için var gücüyle rakip kaleye yüklenen temsilcimiz, zaman zaman girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Maçın 85. Dakikasında sol kanatta rakipten topu kapan Kayhan, ceza sahası içine orta kesti, arka direkte topu önünde bulan ilk golün sahibi Selçuk, topu filelerle buluşturarak durumu 2-1 yaptı. Artık bu dakikadan sonra her iki takımında pozisyonları gol için sonuç vermezken 90 dakika sonu Kahramanmaraşspor’un 2-1’lik galibiyetiyle tamamlandı. Alınan galibiyet sonrası Kahramanmaraşsporlu futbolcular galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

YENİ TRANSFERLERDEN 2 İSİM OYNADI

Öte yandan Kahramanmaraşspor’a devre arasında transfer edilen futbolculardan Fatih Şen ve Serbay Yağız Konya Anadolu Selçukspor karşılaşmasında forma giydi. Diyarbekirspor dan transfer edilen tecrübeli futbolcu Fatih Şen oynanan bu maçta ilk on birde saha çıkarken, Bugsaşspor dan transfer edilen futbolcu Serbay da oyuna sonradan dahil oldu. Her iki futbolcuda oynadığı futbol ile taraftarın beğenisini kazandı.

SELÇUK’TAN MUHTEŞEM DÖNÜŞ

Selçuk Kaban, bu maçta attığı iki golle takımını galibiyete taşıdı. Kahramanmaraşspor’a bu sezon başında transfer edilen futbolculardan olan ve oynadığı futbolla kendini izleyenlere hayran bırakan Selçuk, ilk yarıda Teknik ekip tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Ancak daha sonra affedilen ve bazı maçlarda görev verilen tecrübeli futbolcu kendinden istenilen futbolu sergileyememişti. Oynanan Konya Anadolu Selçukspor maçında ilk on birde sahaya çıkan Selçuk, attığı iki golle takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz