2017-2018 Futbol Sezona Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta başlayan Kahramanmaraşspor, Ligin ilk yarısında oldukça kötü bir dönem geçirmişti. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlamasına rağmen ligin ilk yarısında oynadığı karşılaşmalarda istediği sonuçları alamayan Kırmızı-Beyazlılar, büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. İlk devreyi 14 puanla 15’inci sırada kapatan Kahramanmaraşspor, devre arasında ikinci yarı planlarına girmişti. Devre arasında 4 oyuncuyla anlaşarak ikinci yarıda alt sıralardan kurtulmak isteyen Kahramanmaraşspor, ikinci yarının başında 2 oyuncuyu daha kadrosuna katarak eksiklikleri bu oyuncularla gidermişti.

İKİNCİ YARI TAKIM KENDİNE GELDİ

15’inci sıradaki yerini ikinci yarıda yükseltip, küme düşme hattından uzaklaşma planları yapan Kırmızı-Beyazlılar, ikinci yarıya fırtına gibi bir başlangıç yaptı. İkinci yarı ilk maçında Nazilli Belediyespor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Altay deplasmanından puan alamayarak evine dönen Kahramanmaraşspor, sonraki karşılaşmalarda iyi bir çıkış yakalamıştı. Altay karşılaşmasından sonra oynadığı 5 karşılaşmanın 3’ünü kazanıp ikisinde berabere kalan Kahramanmaraşspor, ligin son 5 karşılaşmasından mağlubiyet almayan tek takım oldu. Ligin 20’nci haftasında Karagümrük’ü evinde 1-0 mağlup eden Kahraman Kahramanmaraşspor, 21 ve 22’nci haftalarda Fethiyespor ve Anadolu Selçukspor karşılaşmalarından beraberlikle ayrılmıştı. İkinci yarıya ilk yarının aksine daha iyi bir başlangıç yaparak adım adım puanını yükseltip, küme düşme hattından uzaklaşan Kırmızı-Beyazlılar, Ligin 23’üncü haftasında SBS Kırıklarelispor deplasmanından da 3 puanla ayrılmasını bildi. Kırklareli deplasmanında 17’nci dakikada kırmızı kart görmesine rağmen 90 dakikayı 10 kişi oynayan Kahramanmaraşspor, karşılaşmadan Yakup Ramazan Zolru’nun attığı gol ile 1-0 galip ayrılmıştı. Rakip taraftardan da büyük bir alkış alan Kahramanmaraşspor, 23’üncü haftayı 3 puanla kapatıp 15’inci sıradan 14’üncü sıraya yükselmişti. 24’üncü haftada ise ligin güçlü ekiplerinden Sakaryaspor’u kendi evinde konuk eden Kahramanmaraşspor, Sakaryaspor’u da kendi evinde devirerek, çıkışını sürdürmeyi başardı. 0-1 mağlup durumdan ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazanan Kırmızı-Beyazlı ekip, puanını 23’ten 26’ya çıkardı.

KARŞILAŞMA 14.30 DA

İkinci yarıya adeta fırtına gibi bir başlangıç yapan Kahramanmaraşspor, ligde kalan 10 karşılaşmadan 3 puanla ayrılmak istiyor. Ligin 25’inci haftasında ise bugün Silivrispor’a konuk olan Kahramanmaraşspor, müsabakaya 3 puan parolasıyla hazırlandı. Son haftalarda aldığı galibiyetler ile iyi bir çıkış yakalayan temsilcimiz, hafta başından buyana kendi evinde Silivrispor maçına galibiyet parolasıyla hazırlandı. Bugün Saat: 14.30 da oynanacak olan Silivrispor -Kahramanmaraşspor maçını Sakarya Bölgesinden Atilla Karaoğlan yönetecek.

Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz