2019-2020 futbol sezonunun 1 Eylül Pazar günü başlaması nedeniyle yeni sezon hazırlıklarına 12 Temmuz’da kendi tesislerinde start veren Kahramanmaraşspor, burada bir aylık çalışma temposu sonrası ikinci etap kampı için Afyonkarahisar’a gitmişti. Afyon’da 10 günlük çalışma yapan ve oynadığı hazırlık maçlarıyla da lige hazırlanan temsilcimiz, ikinci etap kamp çalışmasını da tamamlayıp Kahramanmaraş’a döndü.Kampıntamamlanmasıyla ile birlikte takıma 1 günlük izin verilirken takım yeniden Salı günü kendi tesislerinde toplanarak 1 Eylül’de oynanacak olan Uşak maçına galibiyet parolasıyla hazırlanacak.Yoğun geçen iki etap kamp programı sonunda takımı yormamak adına günlük çift olan antrenman programı teke düşürülecek.
 

5 HAZIRLIK MAÇI OYNANDI

Geçtiğimiz sezon geniş bir futbolcu kadrosuna sahip olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor, yeni sezon öncesi sözleşmesi sona eren 15 futbolcudan Yusuf Emre, Kaleci Özkan ve Burak Can ile yeniden anlaşmaya varmıştı. Mevcut kadro ile 2019-2020 futbol sezonu hazırlıklarına kendi tesislerinde Teknik Direktör Osman Bozkurt yönetiminde başlayan Kırmızı-beyazlılar, bir yandan lige hazırlanırken, bir yandan da dış transfer çalışmalarını sürdürdü. Şu ana kadar dış transferde 12 futbolcuyu renklerine katan Kahramanmaraşspor, 5’de hazırlık maçı yaparak futbolcular arasındaki uyum sorununu aşmaya çalıştı.

VERİMLİ BİR KAMP GEÇİRDİK

Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Osman Bozkurt, Takım olarak düzenli ve verimli bir kamp programı geçirdiklerini söyledi. Bozkurt, “Bilindiği üzere ilk etap çalışmamıza 12 Temmuz’da kendi tesislerimizde mevcut futbolcu kadromuzla başlamıştık. Sonrasında takıma transfer edilen futbolcularımızda çalışmalara dâhil oldu. İlk etapta sabah ve akşam olmak üzere günde çift antrenman yaptık. İlk etap kampında daha çok dayanıklılık ile kuvvet çalışmaları yaptık. 2. kamp dönemi daha çok teknik, taktik ve hazırlık maçlarıyla geçti. Oyun felsefemizi, oyun karakterimizi, arkadaşlarımızla birlikte sahaya yansıttık. Koşan mücadele gücü yüksek takım ruhu çok iyi olan agresif bir takım oluşturmaya gayret gösterdik. Bol pas yapan seyir zevki yüksek bir takım oluşturduk diyebilirim.Takıma yeni katılan futbolcularla eski futbolcular arasında çok ciddi bir arkadaşlık bağı kısa sürede kuruldu. Bu her geçen günde gelişecek. Ben oyuncularımın sahada gösterdikleri coşkudan, istekten ve konsantrasyonlarından dolayı çok mutluyum. Gerçekten iyi bir kamp dönemi oldu bizim için. Çok ciddi bir uyum gösterdiler.Oyunsal anlamda bazı eksiklerimiz oldu bunları da kamp dönemindeki hazırlık maçlarında gördük ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yaptık.Ben takım olarak düzenli ve uyumlu bir şekilde çalıştığımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.


 

‘TAKIM OLARAK HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK’

 Şu anda antrenmanları teke düşürerek çalışmalarına aktif bir şekilde devam edeceklerini dile getiren Bozkurt, takım olarak herhangi bir sıkıntılarının olmadığını hafta sonu oynanacak olan ligin ilk maçına tam kadro hazırlandıklarını kaydetti. Bozkurt, “Antrenmanlarımızı teke düşürerek hafta sonu oynayacağımız ligin ilk maçına hazırlanmaya devam edeceğiz. Antrenmanlarımızı teke düşürmemizin nedeni ise yoğun bir kamp dönemi geçirdik ve takımımızın yorulmaması için böyle bir program uygun gördük. Geldiğimiz günden beri takım içerisinde ahengi, düzeni ve takım içi kaynaşmayı en iyi şekilde oluşturduğumuzu düşünüyorum. Şu an için olumsuz anlamda hiçbir eksikliğimiz yok. Gerek motivasyon olsun, gerekse takımın genel durumu olsun hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

 ‘İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ’

 Takım olarak lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyleyen Bozkurt, takıma yapılan transferler hakkında da kısa bir bilgi verdi. Bozkurt, “Takımımızın için de bulunduğu sıkıntılı bir durum var ve başkanımız bu durumlarla tek başına mücadele ediyor. Biz de teknik ekip olarak başkanımıza bir şekilde destek olmak için transferlerimizde özellikle titizlik gösterdik. Oyunculuğunun yanında ahlaklı, karakterli kulüp zora düştüğünde fedakârlık yapabilecek arkadaşları tercih ettik. Bu yüzden ben buraya tanıdığım, bildiğim, oyununa ve karakterine güvendiğim arkadaşları tercih ettim. Bu doğrultuda biz transferlerimizi yaptık ve bunu da sağladığımızı düşünüyorum. Takım olarak da iyi bir başlangıç yaptığımız zaman hem takımımıza özgüven açısından hem de gelecek günler açısında daha iyi şeyler olacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.
Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz