Yeni sezon öncesi futbolcu kadrosunu önemli takviyelerle güçlendiren Kahramanmaraşspor, iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine karşın lige kötü bir başlangıç yapmıştı. Sezonun ilk maçında Uşakspor ile deplasmanda karşılaşan Kırmızı-beyazlılar, bu maçı 1-0 kaybederek lige puansız başlamıştı. Alınan mağlubiyet sonrası diğer maçlara daha sıkı hazırlanan ve eksik notlarda çalışmalar yapan temsilcimiz, geçtiğimiz hafta kendi sahasında Ankara Demirspor’u ağırlamıştı. Sezonunun ilk iç saha maçında taraftarının da desteğini rüzgar gibi arkasına alan Aslanlar, güzel bir oyun sonrası rakibini 1-0 mağlup etmeyibaşararak sezonun ilk 3 puanını almıştı. Alınan galibiyet sonrası iyi bir hava yakalayan Kahramanmaraşspor, ligin 3. Hafta maçında ise Sivas Belediyespor’a konuk oldu.

GÜNGÖR SÜZÜNÜ TUTTU

Geçtiğimiz hafta oynanan Ankara Demirspor maçında taraftarların Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e “Bizi Sivas’a götür” talebi karşılık görürken, Başkan Güngör, çok sayıda Kahramanmaraşspor taraftarını Sivas Belediyespor maçına gönderdi.Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumunda yerini alan Kahramanmaraşsporlu taraftarlar, 90 dakika boyunca takımlarını destekleyerek adeta iç saha maçı havasına büründürdü. Karşılaşmaya temsilcimiz Kahramanmaraşspor, oldukça temkinli başlarken, cılız ataklarla rakip kalede gol aradı, ancak başarılı olamadı. Rakibin ataklarını ise başarı ile savuşturan kaleci Özkan, maçın ilk yarısında kalesini gole kapattı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

GOL UZATMALARDA GELDİ

Maçın ikinci yarısına her ekipte oyuncu değişiklikleriyle başlarken, Kahramanmaraşspor, ev sahibi Sivas Belediyespor’a karşı daha diri görünen taraf oldu. Bu yarıda özellikle ileri uçta Haluk ile önemli gol pozisyonlarını değerlendiremeyen temsilcimiz, meşin yuvarlağı bir türlü ağlarla buluşturamadı. Maçın 77. Dakikasından sonra ev sahibi ekip Sivas Belediyesporlu oyuncularla yorgunluk belirtisi başlarken, gelişen bir atakta Kahramanmaraşspor, 86. Dakikada kalesinde golü görerek rakibi karşısında mağlup durama düştü.Golün şokunu hızlı atlatan Aslanlar, maçın uzatma dakikalarında Cerem Talha ile golü bularak sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Alınan bu sonuçla Kahramanmaraşspor, puanını 4’e yükseltirken, 4. Hafta maçında ise Etimesgut Belediyspor’u ağırlayacak.

Editör: Mahmut Beyaz