2017-2018 futbol sezonuna Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta şampiyonluk parolasıyla başlayan Kahramanmararaşspor, ligi istediği gibi bitiremedi. Ligin ilk yarısında oldukça kötü bir başlangıç yapan Kırmızı-Beyazlılar, hedefinden giderek uzaklaştı. İlk yarıda oynadığı 17 maçta 14 puan toplayan Kahramanmaraşspor, ilk yarıyı 15’inci sırada bitirmişti. İlk yarıdaki kötü gidişatı unutmak isteyen Kırmızı-Beyazlılar, ikinci yarıya daha iyi bir başlangıç yaparak alt sıralardan kurtuldu. İkinci yarının başında 6 oyuncuyla anlaşmaya vararak kadroyu güçlendiren Kahramanmaraşspor, ikinci yarıya fırtına gibi bir başlangıç yaptı. İlk yarıda ilk 14 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıda oynadığı 14 maçta sadece 1 mağlubiyet aldı. Ligin son haftalarına doğru ise Gümüşhanespor ve Hacettepespor gibi güçlü rakiplerden puan kaybetti. Son olarak ise ligin 34’üncü ve son haftasında Cumartesi günü Şanlıurfaspor deplasmanına konuk olan Kahramanmaraşspor, rakibine 5-3 mağlup oldu.


İLK YARIDA ERKEN GOL VARDI
Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda başlayan karşılaşmaya her iki takımda baskılı başladı. Şanlıurfaspor ilk dakikalarda Kahramanmaraşspor kalesine etkili ataklarla gelirken bunlardan bir tanesi 8’inci dakikada gol ile sonuçlandı ve Şanlıurfaspor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Golü kalesinde gördükten sonra çabuk toparlanan Kahramanmaraşspor ise aradığı golü 36’ncı dakikada Hakan Vural Koçarslan ile bularak durumu 1-1’e getirdi. Her iki takımda golü attıktan sonra defanslarda boşluk bırakamaya başladı ve Kahramanmaraşspor savunmasını az adamla yakalayan Şanlıurfasporlu Sercan kaya, 40’ıncı dakikada takımının 2’nci golünü attı ve karşılaşamada Şanlıurfaspor 2-1 öne geçti. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca soyunma odasına Şanlıurfaspor2un 2-1’lik üstünlüğü ile gidildi.

İKİNCİ YARI GOL OLDU YAĞDI
İkinci yarıya ise daha etkili ataklarla başlayan her iki takımda oldukça gol pozisyonu yakaladı. 50’inci dakikada Feridun ile 3’üncü golü bulan Şanlıurfaspor, gol ile birlikte Kahramanmaraşspor kalesine yüklenmeye başladı. Kahramanmaraşspor ise yakaladığı kontra ataklardan bir tanesini 60’ncı dakikada Devrim Taşkaya ile golü çevirdi farkı bire indirerek, durumu 3-2’ye getirdi. İkinci golü bulduktan sonra rakip kaleye fazla damla gitmeye başlayan Kahramanmaraşspor, aradığı golü tekrar buldu ve 68’inci dakikada İbrahim Koca ile durumu 3-3’e getirdi. Kalan dakikalarda ise saha avantajını kullanmak isteyen Şanlıurfaspor 83 ve 90+2’de bulduğu gollerle durumu 5-3’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kahramanmaraşspor sahadan 5-3’lük mağlubiyetle ayrılarak sezonu galibiyetsiz kapattı. Bu sonuçla birlikte Kahramanmaraşspor 2017-2018 Futbol Sezonunu 39 puanla 11. sırada bitirdi.

Haber: HAKAN AYDIN


 


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz