Geçmiş sezonları unutup bu yıl ligde şampiyonluğu hedefleyen Kahramanmaraşspor aldığı kötü sonuçlarla ligin dibine demir atarak, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Ligde umduğunu bulamayan temsilcimiz, Ziraat Türkiye Kupası maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine topluyor. Bu sezon ligde istediği sonuçları elde edemeyen Kahramanmaraşspor, Ziraat Türkiye Kupasında fırtına gibi esiyor. Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Tokatspor’u deplasmanda 1-0 mağlup eden Kahramanmaraşspor, rakibini kupanın dışına iterek bir üst tura yükselmişti. 4. Tur maçında ise TFF 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’la eşleşen temsilcimiz, 12 Şubat Stadyumunda konuk ettiği rakibini yine 1-0 yenmiş ve 5. Tura adını yazdırmıştı. Aldığı bu iki önemli galibiyet ile kupanın sürpriz takımları arasında bulunan KİPAŞ Kahramanmaraşspor 5. Tur maçında Süper Ligin güçlü ekiplerinden Medipol Başakşehir ile eşleşmişti. Bu kapsamda eşleşme sonrası Kahramanmaraşspor, rakibi Medipol Başakşehir ile Bugün 12 Şubat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 16.30’da oynanacak olan müsabakayı Ankara Bölgesi’nden Serkan Tokat yönetecek.


TEK HEDEF GALİBİYET!

Ligde 14 maçta sadece 1 galibiyeti bulunan Kahramanmaraşspor, kupa maçında güçlü ekibinin yenerek avantaj sağlamak istiyor. Yardımcı Antrenör Ali Gitmiş nezaretinde Medipol Başakşehir maçına galibiyet parolasıyla hazırlanan Kırmızı-Beyazlılar, maçı kazanarak tarih yazmak istiyor. Kahramanmaraşspor’un bu maça genç ağırlıklı bir kadro ile çıkması bekleniyor.


TARAFTAR MAÇA HAZIR
Kahramanmaraşspor’un iyi ve kötü gününde en büyük destekçisi olan taraftarlar, takıma destek vermek için bu maçta da tribünde ki yerlerini alacak. Özellikle Çaykur Rizespor maçında Tribünleri tıklım, tıklım dolduran ve takıma verdiği destekle o maçta galibiyetin baş mimarları olan taraftarlar, Medipol Başakşehir maçında da, Kahramanmaraşspor’un en büyük destekçisi olacak.

BİLETLER GÜN ÖNCESİNDEN SATIŞA SUNULDU
Kulüp tarafından bu maçın bilet fiyatı maraton 20, kapalı tribün ise 40 TL olarak belirlenmişti. Günler öncesinden belirlenen üç noktada satışı yapılan Kahramanmarasşpor-Medipol Başakşehir maçının biletleri yoğun ilgi gördü.

29 YIL SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞECEK
1988 yılında o zamanlar 1. lig olan, şimdiki Süper Lig’de mücadele eden Kahramanmaraşspor, aynı sezon 2. lige düşmüştü. 2. lige düştükten sonra bir türlü üst lige çıkış gösteremeyen Kahramanmaraşspor, Medipol Başakşehir ile kupa maçında karşılaşacak ve böylelikle 29 yıl aradan sonra Kahramanmaraş’a ilk kez bir Süper Lig takımı gelmiş olacak.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz