Kahramanmaraşspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği İstanbulspor’u 2-1 mağlup ederek önemli bir üç puan aldı.

Ligin ilk yarısında istediği sonuçları elde edemeyen ve inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen temsilcimiz Kahramanmaraşspor, devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirmişti. İlk yarıda kaybettiği puanları ikinci yarıda telafi etmek isteyen Kırmızı-bıyazlılar, ligin ikinci yarısının ilk maçında Konya Anadolu Selçukspor’u konuk etmiş ve bu maçı 2-1 kazanarak iyi bir başlangıç yapmıştı. Ligin 19. haftasında temsilcimiz Nazilli Belediyespor’la deplasmanda karşı karşıya gelmiş ve bu maçtanda 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan taraf olmuştu. Böylelikle ikinci yarıya bir galibiyet bir de mağlubiyet ile başlayan temsilcimiz, kendi saha ve seyircisi önünde haftaya grup lideri olarak giren İstanbulspor’u ağırladı. İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci yarısında bir gol daha bulan Kahramanmaraşspor, 90 dakika sonunda öorlu rakibi karşısında sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

12 ŞUBAT STADI TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI!

Ligin 20. hafta maçında Kahramanmaraşspor 12 Şubat stadyumunda haftaya 35 puanla lider olarak giren İstanbulspor’u konuk etti. Ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor alt sıralardan kurtulma, İstanbulspor ise liderliğini devam ettirmek için sahaya çıktı. Karşılaşma konuk ekip İstanbulspor’un başlama vuruşuyla başladı. Saha ve seyirci desteğinidesteğini arkasında alan Kahramanmaraşspor, ilk dakika itibarı ile baskılı bir oyun sergilese de rakibin ani atağını kalesinde gol olarak gördü. 4. dakikada gelişen ani İstanbulspor atağında sol kanattan ceza sahası içerisine yapılan ortaya Yunus Emre düzgün bir vuruş yaparak takımının golüne imza attı. Yediği golden sonra çabuk toparlanan ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor, maçın 7. dakikasında durumu 1-1’e taşımasını bildi. Bu dakikada Fatih Şen ve Eser Akbaş’ın paşlaşmasında savunma araya girdi. Ceza sahası çizgisi üzerinde topu tekrar önünde bulan Eser, topu direk kaleye göndererek takımının beraberlik golünü getirdi. Bu sonuçla maça denge gelirken, her iki takımda pozisyon bulmakta güçlük çekti ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik beraberlikle tamamlandı.

GALİBİYET GOLÜ İKİNCİ YARIDA GELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte rakip takım İstanbulspor, Kahramanmaraşspor’a oranla daha çok ayağa pas yapan ve topla oynayan taraf oldu. Rakip takım zaman zaman da geliştirdiği ataklarla kalemizde tehlike oluştururken, kaleci Akın İsmail Köroğlu yaptığı kurtarışlarla gol izni vermedi. Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut maçın 73. dakikasında Eser’i oyundan alırken, Kayhan’ı oyuna dahil ederek ilk hamlesini yapmış oldu. 78. dakikada ise Uğur’un yerine Kemal oyuna girdi. Bu dakikalarda Kahramanmaraşspor kendi yarı sahasından çıkarak rakip yarı sahada pozisyonlar bulmaya başladı. Dakikalar 79’u gösterdiğinde sol kanattan tanç çizgisine yakın bir noktadan Kahramanmaraşspor serbest vuruş kazandı. Serbets vuruşu direk kaleye gönderen Fatih Şen, takımını 2-1 öne geçiren gole imza attı. Gol sonrası saha içerisinde futbolcular arasında kısa süreli arbede yaşanırken, 78. dakikada oyuna dahil olan Kemal, kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı. Kalesinde gördüğü gol sonrası Kahramanmaraşspor kalesine yüklenen İstanbulspor, aradığı golü bir türlü bulamadı ve Kahramanmaraşspor sahadan 2-1 galip ayrıldı. Alınan bu sonuçla İstanbulspor liderlik koltuğundan olurken, Kahramanmaraşspor ise puanını 24’e yükseltti. Alınan galibiyet sonrası Kahramanmaraşspor’lu futbolcular galibiyetin sevinicini taraftarıyla paylaştı.

MESUT VE YAKUP BU MAÇTA OYNAMADI!

Kahramanmaraşspor’un iki sezondur kalesini başarıyla koruyan Mesut Balkan sakatlığından dolayı bu maçta görev alamazken, takımın en golcü futbolcusu Yakup Ramazan’da yine sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamadı. Kahramanmaraşspor’un devre arasında Tekirdağspor’dan transfer ettiği kaleci İsmail Akın Köroğlu bu maçta ilk kez forma giydi. İsmail, maç içerisinde yaptığı kritik kurtarışlarla taraftarın beğenisini kazanırken, Mesut’un yokluğunu da aratmadı.

  

Editör: Mahmut Beyaz