Bu sezon şampiyonluk hedefiyle lige başlayan ve aldığı kötü sonuçlarla istediği puanları alamayarak alt sıralarda bulanan Kahramanmaraşspor, 2017-2018 futbol sezonunun ilk yarısında son 3 maçından ikisini kazınıp birinde ise berabere kalarak ilk yarıyı 14 puanla 15. Sırada tamamlamıştı. Ligde oynadığı son 3 maçtan puanlar çıkartarak iyi bir çıkış yakalayan temsilcimizde, ilk yarı karşılaşmaları 17 Aralık Pazar günü oynanan 17. Hafta maçları ile tamamlanmıştı. İlk yarının sona ermesiyle birlikte takıma bir haftalık izin verilirken verilen o izin ise dün sona erdi ve Kahramanmaraşspor, ikinci yarı hazırlıklarına başladı. Teknik Sorumlu Erdal Alparslan nezaretinde ikinci yarı çalışmalarına Hanefi Mahçiçek Stadyumunda start veren Kırmızı-beyazlılar, 1 Ocak 2018 tarihine kadar kendi evinde hazırlıklarını sürdürecek, akabinde ise 12 günlük Antalya kampı yapacak. Teknik Sorumlu Erdal Alparslan, yaptığı açıklamada ikinci yarıya daha iyi bir takım olacaklarını söyledi.

‘İKİNCİ YARIYA DAHA İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ’

İlk yarının bitimine 3 maç kala iyi bir çıkış yakaladıklarını ve çıkışı ikinci yarıda da göstermek adına savaş verdiklerini ifade den Alparslan, “Geldiğimiz noktaya baktığımız zaman çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Son 3 maçta aldığımız 7 puan olmasaydı düşünmek bile istemiyoruz. Çünkü özellikle 4,5 takım haricinde diğerleri de 20 puan barajının üstünde hareket ettiği için zorlu ve çok meşakkatli bir ikinci yarı geçeceğini tahmin ediyorum. Tabi bir planlama yaptık buradaki havayı da biraz değiştirelim diye düşündük. Devre aralarında oyuncu bulmak ta zor, ekonomik bedeller, bonservis gibi bedelleri de düşündüğümüz zaman bu konuyla ilgilide takımımızda bir destek olması gerektiğini düşünüyorum. İkinci yarı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Kendi evimizdeki çalışmaları sabah ve akşam olmak üzere günde çift idmanla gideriyoruz. Bazı futbolcu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırdık. Bunun yanında transfer çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç yeni futbolcu ile görüşmelerimiz devam ediyor ama tam neticeye varamadık. Bazı oyuncuların ise bonservis sorunları çıkıyor. O yüzden baya bir sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah bu konuda en kısa sürede aşılır ve Kahramanmaraşspor ikinci yarıya daha iyi bir başlangıç yapar kanaatindeyim.”

6 FUTBOLCU İLE YOLLAR AYRILDI

Bu sezon lige büyük hedeflerle başlamasına rağmen, alınan kötü sonuçlar sonrası iki kez hoca değişikliğine giden Kahramanmaraşspor’da yaprak dökümü başladı. Kahramanmaraşspor’dan yapılan açıklamaya göre Evren Horozal, İbrahim Ethem Sevinç, Onur Bayramoğlu, Barış Çiçek, Hüseyin Kar ve Aydın Çetin ile karşılıklı olarak anlaşılarak yollar ayrıldı.

Haber: Hakan Aydın

 

Editör: Mahmut Beyaz