Temsilcimiz Piserro Kahramanmaraşspor’unda yer aldığı 2. Ligde 2019-2020 futbol sezonu 1 Eylül 2019 Pazar günü başlamıştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, lige Uşakspor mağlubiyetiyle başlamıştı. İlk haftada aldığı mağlubiyet sonrası kalan diğer maçlara odaklanan Aslanlar, ilerleyen haftalarda topladığı puanlar ile sezonun ilk yarısını 22 puanla 11. Sırada tamamlayarak, mücadele ettiği 2. Ligde son 6 sezonun en başarılı grafiğini ortaya koydu.

HAZIRLIKLAR TAMAM

İlk yarının sona ermesiyle ikinci yarı hazırlıkları kapsamında 10 günlük Antalya kampı yapan Kırmızı-beyazlılar, yeniden kente dönerek kendi evinde çalışmalarını sürdürdü. Teknik Sorumlu Bülent Akan nezaretinde yoğun tempoyla ikinci yarıya hazırlanan Aslanlar, yarın kendi saha ve seyircisi önünde ikinci yarının ilk hafta maçında Uşakspor’u ağırlayacak. 12 Şubat Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma 13.00’da başlayacak. Temsilcimiz, saha ve seyirci desteğini arkasına alarak bu maçtan 3 puan alma hesapları yapıyor. Öte yandan ilk yarıdaki futbolcu kadrosundan 6 oyuncu ile yollarını ayıran Kahramanmaraşspor, şuana kadar sadece 1 futbolcuyla resmi anlaşma yaptı.

TARAFTARIMIZIN DESTEĞİ İLE ÇOK FARKLI BİR İKİNCİ DEVRE GEÇİRECEĞİZ

 Teknik Adam Bülent Akan, ligin ikinci yarısına hazır olduklarını ifade ederek, Uşakspor maçından galibiyetle ayrılacaklarını söyledi. Kendisinin takıma Antalya kampında katıldığını kaydeden Akan, “Göreve başladıktan sonra durum tespiti yaptığımız süre içerisinde doğal olarak pek çok sıkıntıyı gördük. Ancak bunlardan bizim adımıza tespit ettiğimiz başlıca olanlarından bir tanesi de özellikle ilk hazırlık maçında  takımın yaşadığı dağılma ve kontrol kaybıydı. Oyundaki kontrolün yitirilmesiydi. Hem kamptaki antrenmanları programlarken, hem de oynayacağımız özel maçlarda rakipleri seçerken  oyun kurguları olan takımlarla oynadık. Israrla aynı şeyleri ezber yapan takımlarla oynadık. Buradaki temel amacımız da oyundaki kontrol gücümüzü bir şekilde arttırmayı başarabilmekti. Hem antrenmanlardaki çalışmalar, hem de oyundaki isteklerimiz bu yönde gelişti. Esas itibariyle kamp döneminde beklediklerimizi ve istediklerimizi alma açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Antalya kampı sonrası kendi evimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lige tabii ki iyi bir başlangıç yapmak amacındayız. Her ne kadar her rakip son derece değerli ve güçlü olsa da, tüm çalışmalarımız iyi bir başlangıç için oldu. İnşallah taraftarımızın desteği ile çok farklı bir ikinci devre geçireceğiz. Yarında inşallah güzel bir oyun ortaya koyup maçtan galibiyetle ayrılacağız.”

Editör: Mahmut Beyaz