Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve iki sezondur mücadele ettiği 2. Lig’de küme düşmeden son haftalarda kurtulan Kahramanmaraşspor, bu sezon ikinci yarıda topladığı puanlarla kümede kalmayı haftalar önce garantilemişti. Son oynadığı 11 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan temsilcimiz, bu hafta da play-off’a kalmak için mücadele eden ve 3. sırada bulunan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk etti. Hafta içi yaptığı çalışmalarla bu maça mutlak üç puan parolası ile hazırlanan Kırmızı-beyazlılar, 12 Şubat stadında oynanan maça tutuk başladı. Play-off iddiasını sürdürmek isteyen rakip Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçın ilk dakikalarında baskı kurmaya başladı. Bu baskılardan maçın 15. dakikasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor sonuç aldı ve maçta 1-0 öne geçti. Bulduğu gol sonrası Kahramanmaraşspor kalesine yüklenen Erzurum temsilcisi 26. dakikada penaltı atışı kazandı. Penaltı atışını kaleci İsmail mükemmel bir refleksle kurtarak rakibe gol izni vermedi. Kahramanmaraşspor, pozisyon dahi bulmakta güçlük çekerken, maçın ilk yarısı da bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda ise beklenen oyunu sahaya yansıtamayan Kahramanmaraşspor, 59. dakikada kalesinde bir gol daha görerek 2-0 mağlup duruma düştü. Bu dakikadan sonra her iki takımda girdiği pozisonları değerlendiremedi ve karşılaşma Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi. Ligin tamamlanmasına 1 maç kala grubunda 40 puanla 12. sırada yer alan Aslanlar, son hafta ise şampiyonluk şansı bulunan Amed Sportif Faaliyetler takımına konuk olacak.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Sezon başından bu yana takımlarının en kötü gününde bile her zaman yanında olan Kahramanmaraşspor taraftarı, iç sahada oynan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında da tribündeki yerlerini alarak takımlarına destekte bulundu.

İKİNCİ YARIDA İLK KEZ YENİLDİK

Ligin ilk yarısında fazla bir başarı gösteremeyen ve devre arasında yaptığı transferlerle ikinci yarıya Konya Anadolu Selçukspor’u kendi evinde mağlup eden Kahramanmaraşspor, ikinci yarıda kendi evinde hiç maç kaybetmezken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor mağlubiyetiyle ilk yenilgisini aldı.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz