Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve lige şampiyonluk parolasıyla başlamasına karşın elde ettiği başarısız sonuçlarla bir türlü çıkış yakalayamayan Kahramanmaraşspor’da Teknik Direktör Cafer Aydın’ın gönderilmesiyle takımın başına Oktay Derelioğlu gelmişti. Derelioğlu’nun gelmesiyle birlikte Kahramanmaraşspor adeta uçuşa geçti. Ligin 8. Hafta maçında Silivrispor’u mağlup edip ligdeki ilk galibiyetini alan Kırmızı-beyazlılar, 9. Haftada ise deplasmanda Bandırmaspor’dan 1 puan çıkarmıştı. Lig maçı sonrası geçtiğimiz hafta içerisinde kupa maçında Çaykur Rizespor’u da eleyerek iyi bir çıkış yakalayan temsilcimiz, dün ise 10. Hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde Karşıyaka’yı ağırladı. Mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkan Kahramanmaraşspor, 90 dakika sonunda sahadan 3-3 beraberlikle ayrılarak haftayı bir puanla kapattı. 

İLK YARI İKİ GOL KAÇTI!

12 Şubat Stadyumunda oynanan maçın başlama vuruşunu ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor yaptı. Saha ve seyirci desteğini arkasına almasına rağmen temsilcimiz karşılaşmaya tutuk başladı. Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çeken kırmızı-beyazlar zaman zamanda rakibinin tehlikeli pozisyonlarıyla karşı karşıya kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasından sonra oyuna ağırlığını koyan Kahramanmaraşspor, özellikle kanatları iyi kullanarak rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Timur Bayram Özgöz’le yüzde yüz iki pozisyon yakalayan Kahramanmaraşspor bu pozisyonları gole çeviremedi ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI!

İlk yarıdaki baskısını ikinci yarının başlarında da sürdüren Kahramanmaraşspor, 48. dakikada aradığı golü buldu. Bu dakikada genç futbolcu Devrim orta sahadan aldığı topla sağ kanattan ceza sahası içerisine girdi. Pasını Aydın’a çıkardı, Aydın’ın vuruşu savunma oyuncusundan döndü. Topu iyi takip eden Devrim takımını 1-0 öne geçiren golü Karşıyaka ağlarına bıraktı. Devam eden dakikalarda bulduğu fırsatlardan yararlanamayan Kahramanmaraşspor, maçın 61. dakikasında kalesinde golü gördü. Atağa çıkarken kaptırılan topta rakip takımın oyuncusu Mahmut kaleci Özkan ile karşı karşıya kaldı. Mahmut, üstten aşırtma vuruşla topu filelerle buluşturarak durumu 1-1 yaptı. Yediği golle sarsılan Kahramanmaraşspor üç dakika sonra rakibinin atağını ceza sahası içerisinde faulle kesti. Hakem beyaz noktayı gösterdi. Karşıyaka bulduğu penaltı golüyle 2-1 maçta öne geçti. Karşılaşmada mağlup duruma düşmesine karşın Kahramanmaraşspor ceza sahasına geliştirdiği atakta faul gerekçesiyle oyunu durdurarak bu kez de Kahramanmaraşspor lehine penaltı verdi. Topun başına geçen Aydın düzgün bir vuruşla takımının beraberlik golüne imza attı. Gelişen Karıyaka atağında ofsayt gerekçesiyle Kahramanmaraşsporlu savunma oyuncuları durakladı. Hakem oyunu devam ettirirken kaleciyle karşı karşıya kalan Mahmut aşırtma vuruşla gönderdi. Kaleciden dönen topa tekrar kafayla vuran Mahmut takımını 3-2 öne geçirdi. Beraberlik için rakip kaleye yüklenen Kahramanmaraşspor, dakika 88’de faul atışı kazandı. Timur’un ceza sahasında ortasında Evren kafa vuruşuyla durumu 3-3’e getirdi. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca maç beraberlikle tamamlandı.

Editör: Mahmut Beyaz