Kahramanmaraş’ta, amatör spor kulüpleri, yöneticileri ve sporcuları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, spor kulüplerini desteklemek, hangi dalda olursa olsun uğraş veren kulüplerin durumlarını düzeltmek, iyileştirmek ve yeni haklar elde etmesini sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), kentte spora gönül veren isimleri iftar sofrasında bir araya getirdi. Her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği iftar programlarını bu yıl da devam ettiren ASKF, birlik ve beraberlik mesajları verdi. ASKF Başkanı Ergün Önal’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un da destek verdiği organizasyona sporseverler yoğun ilgi gösterdi.

“AMATÖR DEMEK, KARŞILIKSIZ SEVDA DEMEK”

İftar programında konuşan Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, amatör spor tutkusunun karşılıksız sevda anlamına geldiğini belirterek, “Her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz amatör takımlarımızın tek yürek olduğu ve tek çatı altında toplandığı ASKF İftar Programı’na hoş geldiniz. 11 ayın sultanı Ramazan iftarında sağlık ve sıhhat içerisinde amatör spor gönüllüleri ile birlikte idrak etmekten büyük mutluluk duymaktayım. Bu mübarek ayın son günlerinde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde sizlerin sağlıklı, sıhhatli ve mutlu olmanızı diliyorum. Spor camiamıza uzun yıllar hizmet eden ve çeşitli kademelerde hiçbir karşılık beklemeden çalışan, yakın zamanda aramızdan ayrılan Tufan Ergen, Osman Çullu ve Bertizspor Başkanı Bayram Kazıcı’yı rahmetle anıyorum. Birlik ve beraberliğimizin temel unsuru olan ASKF çatısı altında amatör takımları ayırt etmeden ve ötekileştirmeden tek yürek, tek arma altında bu birlikteliği sağlamakta bizlere yardımcı olan resmi kurum-kuruluşlarla, STK’larımızın değerli başkanlarına şahsım ve yönetim kurumu adına sonsuz teşekkür ediyorum. Amatör demek, karşılıksız sevda demek. Duyguların öne çıktığı, sevincin ve hüznün bir arada yaşandığı, geri dönüşü olmayan bir duygudur. Bu vesileyle kategorilerinde şampiyon olarak ilimizi diğer illerde temsil eden şampiyonlarımızı tebrik ediyorum. Bu başarılara etki ve katkı yapan bazı dostlarımızın sözlerine ilaveten, merkeze yakın olması nedeniyle bir türlü gelişimini yansıtamayan ilçesini çok kısa bir sürede sosyal ve coğrafi güzelliklerinin yansıtılmasında büyük katkısı olan, ilçesinin değerine değer katan, amatör spora her zaman katkı sağlamaya devam eden, sporcuların her zaman yanında olan, sadece futbol değil diğer branşları da ulusal bazda tanıtımını yapan Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a da teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” dedi.

“TÜRKOĞLU’NA ÇOK SAYIDA TESİS KAZANDIRDIK”

Spora verdiği desteklerle adından söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise “Geçtiğimiz gün Türkoğlu’nda bir şehidimiz vardı, Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah en kısa zamanda yurdumuzun bu teröristlerden bir an evvel temizlenmesi ve şehitlerin de artık son bulmasını istiyoruz. 2004 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na başladım. Sporu ve sporun başrol oyuncu topu seven bir kardeşiniz olarak Beyoğlu’nda 2007 yılında kentteki en büyük spor komplekslerinden birini yaptım. O zaman hiçbir ilçede olmayan bir spor kompleksiydi. Şuan geldiğimiz noktada Türkoğlu’nda, dört tane Beyoğlu’na yaptığımız tesis gibi tesis var. 2014’de de Türkoğlu Belediye Başkanı olduğumuzda futbol sahası ve spor tesisleri yoktu, şuan büyük futbol sahası, halı sahalar, yüzme havuzları, kapalı spor salonları ve Şekeroba’da geçen yıl hizmete açtığımız spor kompleksleri. Bunlar küçük halı sahalar değil, tamamen donanımlı ve her türlü sportif faaliyetin yapılabileceği tesisler” ifadelerini kullandı.

“TÜRKOĞLU’NU BAL’A ÇIKARALIM DİYE ÇOK UĞRAŞTIK”

Türkoğlu Belediyespor’u Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkarmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Başkan Okumuş, “Türkoğlu’nda Bölgesel Amatör Ligi’ne katılalım diye çok mücadele verdik ama boşuna dememişler top yuvarlak diye. Pazarcık’ı bile yenmemize rağmen, iki sene hep finallerde Pazarcık ile oynadık. Geçen yıl da Elbistan’a finallerde kaybettik tabi ama işin bir de adalet boyutu var. Amatör spor kulüplerinde birinci oluyorsan, bir de BAL’da mücadele eden takımla son 90 dakika seni yarıştırıyorlar. Aslında bu çok adaletli bir durum değil. Tabiri caizse 1’nci ligdeki ile 2’nci ligdekini karşı karşıya getiriyorlar. Bunun adaletli olanı, ligde birinci olanın direk yukarı çıkmasıdır, çünkü hevesimiz de kırılıyor” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali ihsan Kabakcı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Şen de birer selamla konuşması yaptı.

İftar programı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz