Birçok projeyi hayata geçirerek Kahramanmaraş’ı spor kenti yapma hedefine adım adım ilerleyen Ali İhsan Kabakcı öncülüğündeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye’ye model olacak yeni bir projenin tanıtımını yaptı. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından 30 Nisan 2019 tarihinde Türkiye’de bir ilk olarak başlatılan ‘Alo Spor; Siz Arayın Biz Gelelim’ projesiyle, kentteki spor merkezlerine gelemeyen ve yoğun iş temposundan dolayı spora zaman ayıramayan vatandaşlar, 7/24 çağrı merkezlerine bağlanarak kendi evlerinde, sitelerinde veya mahallelerinde ücretsiz bir şekilde spor yapma imkanı bulacak. Proje kapsamında uzman antrenörler, fizyoterapistler, spor masörleri ve spor psikoloğunun hazır bulunduğu mobil ‘Alo Spor; Siz Arayın Biz Gelelim’ aracıyla vatandaşlara fizyoterapi, step, aerobik gibi birçok destekleyici spor alanlarında eğitim verilecek. Projenin asıl amacı ise hareketsizlikten, teknoloji bağımlılığından ve obezite gibi çağımızın hastalıklarından vatandaşları koruyarak, farkındalık oluşturmak. Türkiye’ye rol model olacak dev proje ‘Alo Spor; Siz Arayın Biz Gelelim’i, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı anlattı.

“SPORU 7’DEN 70’E HERKESİN HAYATINA YERLEŞTİRECEĞİZ”

Kahramanmaraş’ta spor kültürünü oluşturmayı amaçladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Gerçekten teşkilatımız adına yine bir ilki gerçekleştirerek güzel bir projeyi halkımızın hizmetine sunmak noktasında kurum olarak memnuniyetimizi dile getirmek istiyorum. Şehrimiz spor kenti olma yolunda önemli çalışmaları, önemli projeleri ortaya koymaya devam ediyor ve biz bu şehirde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ‘Alo Spor; Siz Arayın Biz Gelelim’ projesiyle 7 gün 24 saat farkındalık oluşturmak adına sporu ve sporun gelişimini, gençliğimize ve 7’den 70’e herkesin hayatına yerleştirme, spor kültürü oluşturma ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek adına görevimizi tam anlamıyla yapıp halkımızın hem imkanlar neticesinde beğenisine sunma hem de tabiri caizse sporu eve, iş yerine, sitelere, mahallelere kadar yerleştirip bu çalışmaları saha ve alan çalışması olarak uzman antrenörler eşliğinde, psikologlarımız, fizyoterapistlerimiz ve aynı zamanda beslenme uzmanlarına kadar her türlü lojistik desteği verebileceğimiz bir çalışma içerisindeyiz. Bu proje ülkemizde bir ilk, aynı zamanda iki tane mobil aracımızla bu çalışmaları sahada bizatihi uygulayacağız” dedi.

“MÜCADELEMİZDE EMİN ADIMLARLA YOLUMUZA İLERLİYORUZ”

Kahramanmaraş’ta sporun gelişimi ve spor kenti olma yolundaki mücadeleyi emin adımlarla yürüttüklerini vurgulayan Kabakcı “Bizim için sevindirici olan tabi ki Kahramanmaraş’ta sporun gelişimi ve spor kenti olma yolundaki mücadelemiz emin adımlarla yoluna ilerliyor. Branş çeşitliliğimizi 40’ın üzerine çıkardık, daha önceleri 10-12 olan branş sayımız bugün 43’e ulaşmış vaziyette. Bizler ilimizin çocuklarına, gençlerine, hatta 7’den 70’e herkese spor yaptırmanın ve spor alanlarını hazırlamanın keyfini yaşatırken, bu sırada da bize ulaşamayan ve aynı zamanda teknik ve donanım anlamında bilgi almak isteyen tüm vatandaşlarımıza bu hizmeti sunacağız. Çok kısa sürede halkımızın hayatına sporu yerleştirmek adına oluşumları, güzel gelişmeleri hep birlikte görmüş olacağız. Bizler öncelikli olarak bu şehirde kendi imkanlarımızı ve ülkemizin, milletimizin bize tevdi ettiği görevleri en iyi şekilde yapmanın da mutluluğunu yaşayacağız. Teşkilatımız adına, başta eğitim uzmanlarımıza, antrenörlerimize, spor şube ekibimize, proje koordinasyon ekibimize teşekkür ediyorum. Bu projemizin başta spor camiamıza, teşkilatımıza ve halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“MUTLAKA SPORA BAŞLAMALISIN SLOGANIYLA HAREKET EDİYORUZ”

Proje hakkında bilgiler de veren Kabakcı, sözlerine şu şekilde devam etti, “İki tesisimiz 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor. 12 Şubat Stadyumu’muz artık gece de kapatılmıyor, gazeteci büyüğümüz Osman Sayın’ın adını andığımız spor salonunda da 7 gün 24 saat esasıyla biz tesisimizi açık tutuyoruz. Bu kesinlikle interektif bir çalışma, aynı zamanda da Alo Spor, dediğimizde ilgili telefon başındaki eğitim uzmanı arkadaşlarımız sitelerde, evlerde, hatta huzur evlerde talep karşılığında hem fizyoterapik anlamda hem psikolojik anlamda hem de diğer eğitim ve egzersiz anlamında bizler bilgilendirme yapacağız. ‘Mutlaka Spora Başlamalısın’ sloganıyla hareket ediyoruz, tabi ki bu slogan 7’den 70’e herkesi kapsıyor. Bizler farkındalık oluşturmak adına spor kültürünü herkesin hayatına yerleştirmek, kısa süreli de olsa egzersizle tanıştırmak ve bu egzersizle birlikte hayatımızda sağlıklı yaşam adına spor felsefesini yerleştirmekten geçiyor. Onun için de iki mobil ekip oluşturduk, ekiplerimiz her zaman halkımızın emrinde olacak. Gerek sağlık gerekse de egzersiz açısından bu programları halkımızın, vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Sporun ve sporcunun gelişimi, sağlıklı nesillere ulaşabilmek ve aynı zamanda sağlık sektörünün pozitif anlamda katkı sağlamak adına bizlerde ek destek vereceğiz. Çünkü spor sağlıktır, spor sağlığa giden yolda harcamaları büyük ölçüde azaltan bir çalışmadır. Bunun için de egzersiz çalışmalarını öne çıkararak uzman ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“BÜTÜN BRANŞLARDA HİZMET VERECEĞİZ”

Projede görev alan Atletizm Antrenörü Neslihan Yakut ise, “ALO SPOR 7/24 herkesin hizmetinde olan bir uygulamadır. Bu uygulamayla beraber spor yapmaya vakti olmayan çalışan bayanların istediği zamanlarda daha rahat bir şekilde spor yapmaya zaman ayırabilecekleri bir uygulamadır. ALO SPOR'LA bayanlar toplu şekilde bizlere talepte bulunup bizler kendilerinin istediği branş da hizmet vereceğiz. Plates, jimnastik, step, aerobik gibi birçok branşlar var” dedi.

“SPORU BÜTÜN HALKA YAYALIM İSTİYORUZ”

İnsanları spora yönlendirmenin önemini anlatan Spor Psikoloğu Mehmet Bölükbaşı da, “Kahramanmaraş spor il müdürlüğümüzde spor psikoloğu yoktu. 2 tane psikolog, fizyoterapistimiz, masörümüz var. İl müdürümüzün de her zaman söylediği gibi diğer tesis anlamında da yani bundan 10 yıl önce 5 tane tesisimiz varken bugün 65'in üzerinde tesisimiz var. Kadro olarak tamamlandık. Bizler gibi destek elemanları da geldiği için artık il müdürümüz toplandı, böyle bir proje uygulandı. 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Tabi ki bir psikolog evde gidip terapi yapmayacak ama ne kadar spor o kadar sağlık anlamında da faydalı olacağımızı düşünüyoruz. İnsanları spora yönlendirmek, gelemeyen insanların evine gitmek, imkânı olmayan insanların bir psikologla bir fizyoterapistle, masörle görüşemeyen insanları görüştürmek, yani devletimizin, bakanlığımızın bizleri buraya gönderdi. Şu an sadece sporcularla ilgileniyoruz ama biz bunu bütün halka yayalım istiyoruz. İnşallah başarılı olacağız” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ OLARAK DA TÜRKİYE'DE İLKİZ”

Psikolojik, mental ve fiziksel anlamda spor yapmanın önemini anlatacaklarını kaydeden Bölükbaşı, “Eğitim uzmanlarının numaraları var oradan ulaşacaklar, durumun ne olduğunu bize bildirecekler, bizde onun üzerine evlerine gitmemiz gerekiyorsa evlerine gideceğiz. Artık biz burada tesislerde bekleyip insanların gelip spor yapmalarını beklemeyeceğiz, ayaklarına biz gideceğiz. Psikolojik, mental ve fiziksel anlamda spor yapmanın ne kadar faydalı olduğunu elimizden geldiğince anlatacağız. Eğer yapmamız gereken bir şey varsa hepimiz elimizden geleni yapacağız. Bu konuda çok inançlıyız, inşallah başaracağız. Kahramanmaraş olarak da Türkiye'de ilkiz diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

“HER YERDE BİZDE VARIZ, SPORDA VAR DEMEYE GELİYORUZ”

Fizyoterapist Reyhan Şen ise yaptığı konuşmada, “Birkaç aydır buradayım ama böyle bir oluşumun içerisinde olmaktan çok mutluyum. Özellikle fizyoterapistler ve kendi adıma böyle bir yapılaşmanın içinde olmak bizim içinde gurur verici. Türkiye'de ilk olan bir oluşumun içerisinde yer alıyor olmak yani doğru egzersizin nasıl yapılması gerektiğini, müdürümüzün de dediği gibi sağlığın temelinin gerçekten egzersiz olduğunu doğru bir şekilde nasıl yapmamız gerektiğini herkese anlatmaya geliyoruz. Dediğimiz gibi 7/24 esasına çalışan bir proje bu. Parklarda, bahçelerde ve halkın istediği her yerde bizde varız, sporda var demeye geliyoruz” dedi.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz