Sezon başında Kahramanmaraş’ın dinamiklerinin harekete geçmesiyle Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan Başkanlığında oluşturulan istişare kurulu ile uzun yıllardır beklenen destek takıma sağlanmıştı. Bu destek sonrası Kırmızı-Beyazlı ekipte beklenmeyen sonuçların alınması taraftarı bir hayli üzerken, Kırmızı-Beyazlılar ilk yarıyı 14 puanla 15. Sırada tamamladı. İlk yarıda ki kötü gidişatı ikinci yarıda yaşamak istemeyen taraftar grupları tek çatı altında birleşme kararı aldı. Birleşme kararının alınması sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Çılgınlar, Çıkmaz Sokak ve Edeler grubu tribün liderleri, bundan sonra ki süreçte Kahramanmaraşspor’un maçlarında tek bir ağızdan maraton tribününde yer alacaklarını söylediler. Edeler grubu olarak tek çatı altında birleştiklerini belirten liderler Amigo Ejder’in hatıra ve mirasını taşıdıklarını söyledi.


“TRİBÜN OLARAK DİĞER ARKADAŞLARIMIZLA BİRLEŞMEYE KARAR VERDİK”
Edeler grubu Dernek Başkanı Halil Yaman taraftarların bundan sonra tek çatı altında olacağını söyleyerek, “Biz bir oluşum başlattık. Niğde maçında deplasmana giderken güzel bir oluşumumuz oldu ve orada başladı. Çılgınlar Grubu Başkanı, Çıkmaz Sokak Grubu Başkanı ve biz Edeler Grubu olarak çok güzel bir oluşum yaptık kendi aramızda ve bununda devamına karar verdik. Hep beraber yola çıktık ve hep beraber bu yolda devam edeceğiz. Umarım buda memleketimiz adına güzel bir gelişme olur. Biz tribün olarak diğer arkadaşlarımızla birleşmeye karar verdik ve birleştik. Niğde maçı olsun, Şanlıurfa maçı olsun tribünde takımımıza destek verdik, enerji verdik ve bununda birleşmeyle daha iyi olduğunu gördük. Bundan sonra Allah’ın izni ile hep beraber bir olacağız ve bu yolda birlikte devam edeceğiz” dedi.


TEK SES TEK NEFES
Edeler grubu yöneticililerinden Ali Kaya ise, bileşen taraftalar adına şu bildirgeyi okudu: “Tarihe maal olmuş kendi kendini kurtaran tek şehir olan Kahramanmaraş ve 1969 yılında kurulan Kahramanmaraşspor’un neferleriyiz. Adında taşıdığı şehitlik ve gazilik onuru ile savaş kazanmış, bir şehrin kurtuluş ateşini yakmış Kahramanmaraş’ın ruhunu taşıyan Kahramanmaraşspor’un sevdalılarıyız. Amigo Ejder’in hatırası ve mirasını taşıyoruz. Yıllarca özlem duyulan hayal edilen bir oluşumun temelleri atılıyor. Bu şehre gönül veren herkesin ortak isteği ve arzusunu hayata geçirmek için emek veriyoruz. Yıllardır Kahramanmaraş’ta herkes tribünlerin tek ses tek nefes olmasını arzuluyordu. Bizlerde Edeler Grubu, Çılgınlar Grubu ve Çıkmaz Sokak Grupları, Kahramanmaraşspor için birleşme kararı aldık. Ayrılıkta azap, birlikte hayır vardır düsturu ile Kahramanmaraşspor taraftarları artık halkımızın talep ve beklentilerinden yola çıkacak. Maraton tribününde tek ses, tek nefes ve tek grup çatısı altında birleşmeye karar verdik. Rantı değil takımını, eğlenceyi değil şehrinin davasına kendimizi adıyoruz. Alışılmışı, kolay olanı, enerjisi bitmiş tribünleri geride bırakıp kendini güncelleyen, şehrini temsilde ses getiren bir yapı için kollarımızı sıvadık. Artık Kahramanmaraşspor taraftarları maraton tribünün de tek ses tek nefes olacak. Bu oluşuma omuz veren, ben değil biz diyebilen bütün Kahramanmaraş asıllarını yürekten kutluyoruz.”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz