22 Ekim 2017 tarihinde başlayan Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde artık son haftalara doğru yaklaşıldı. Geçtiğimiz hafta 13’üncü haftayı geride bırakan Amatör Kümede bu hafta Pazar günü 14’üncü hafta heyecanı yaşanacak ve artık son 4 haftaya girilecek. B grubunda Play-Off’u garantileyen Pazarcık Aksuspor, rakibini bekleyecek. Pazarcık Aksuspor’un bir altında ikinci sırada bulunan Elbistan Belediyespor ise bu hafta galip gelmesi durumunda Play-Off’a çıkmayı garantileyecek. A grubunda namağlup durumda bulunan Türkoğlu Belediyespor’da kalan 5 haftanın 2 haftasında galip gelmesi halinde Play-Off’u garantileyecek ve A grubunda Play-Off’a çıkan ilk takım olacak. 14’üncü hafta müsabakaları 4 Şubat Pazar günü oynanacak.


14’ÜNCÜ HAFTA KARŞILAŞMALARI BELLİ OLDU

14’üncü hafta karşılaşmaları 4 Şubat Pazar günü oynanacak. Karşılaşmalar ise şu şekilde;
A GRUBU

KM Gençlerbirliği - Afşin Belediyespor - saat 14:00 / Belediye Stadı
Kahramansarayspor - Türkoğlu Belediyespor - saat 16:00 / Belediye Stadı
Dumlupınarspor - Andırın Yeşildağspor - saat 16:00 / Batıpark Stadı
Ekinözü Cela Belediyespor - Kümbetspor - saat 12:00 / Elbistan Stadı
Sakaryaspor – BAY
B GRUBU
Elbistan Belediyespor - Uludazspor - saat 14:30 / Elbistan Stadı
Pazarcık Aksuspo - Pazarcık Kartalkaya- saat 11:00 / Pazarcık Stadı
Çağlayanceritspor - Büyüksırspor - saat 14:00 / Pazarcık Stadı
As Vefa - Maraşgücüspor - saat 10:00 / Batıpark Stadı
Bertizspor - BAY

PAZARCIK’TA DERBİ HEYECANI YAŞANACAK
B grubunda lider bulunan Pazarcık Aksuspor, Ligin 14’üncü haftasında Pazarcık Kartalkaya ile karşı karşıya gelecek. Pazar günü Pazarcık Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmaya taraftarların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Ligin ilk haftasından bu yana Liderliğini koruyan Pazarcık Aksuspor, ligde oynadığı 11 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmedi ve bu haftaya kadar namağlup geldi. Geçtiğimiz hafta AS Vefa deplasmanından aldığı 3 puanla Play-Off’u garantileyen Pazarcık Aksu, bu yıl ligi namağlup bitirmek istiyor. 8 hafta önce Pazarcık Kartalkaya’yı 1-0 mağlup eden Pazarcık Aksu, bu hafta yine karşılaşmadan 3 puanla ayrılıp, namağlup seriyi devam ettirmek istiyor. Ligde son iki haftadan beri 3 puan alamayan Pazarcık Kartalkaya ise Play-Off’tan uzaklaşmasına rağmen, imkânsızı yapmaya çalışacak. Maç eksiği ile bir üstünde ikinci sırada bulunan Elbistan Belediyespor ile arasında 11 puan fark bulunan Kartalkaya, Play-Off’a çıkması için 6 haftayı da galip kapatıp, Elbistan’ın bütün maçları kaybetmesini bekleyecek. Play-Off’a çıkmak için ligde kalan 6 haftayı 6 galibiyetle kapatıp Elbistan’ın 6 haftada puan kaybetmesini bekleyecek olan Pazarcık Kartalkaya, Pazar günü Pazarcık Aksuspor ile zorlu bir kulvar maçına çıkacak. Pazarcık Kartalkaya bu maçtan puan alamadığı takdirde Play-Off ümitlerini tekrar yaşatamayacak.


ELBİSTAN PLAY-OFF’A ÇOK YAKIN
Ligde B grubunda ikinci sırada bulunan Elbistan Belediyespor, adım adım Play-Off’a koşuyor. 12 maçta sadece 2 mağlubiyeti bulunan Elbistan Belediyespor, 24 puanla ikinci sıradaki yerini 6 haftadır koruyor. Bu hafta Uludazspor’u kendi evinde konuk edecek olan Elbistan Belediyespor, sahaya 3 puan için çıkacak. Müsabakada 3 puanı aldığı takdirde puanını 31’e yükseltecek olan Elbistan ekibi, Play-Off’a çıkmayı da garantileyecek.

MARAŞGÜCÜSPOR İMKÂNSIZI BAŞARMAK İSTİYOR
Ligde B grubunda bu sezon inişli çıkışlı bir performans gösteren Maraşgücüspor, son haftalarda kaybettiği puanlarla birlikte Play-Off’tan çok uzaklaştı. Geçtiğimiz hafta Çağlayancerit ile 3-3 berabere kalan Maraşgücü, Play-Off yolunda önemli bir 3 puanı kaybetmişti. Şuan ligde 17 puanla 5’inci sırada bulunan Maraşgücü, Play-Off için

imkânsızı başarması lazım. Bir haftayı BAY geçecek olan Maraşgücüspor, ligde kalan 5 haftada da bütün maçları kazanıp, Elbistan Belediyespor’un bütün maçlarını kaybetmesini beklemek zorunda. Aksi takdirde Play-Off’tan uzaklaşacak olan Maraşgücüspor, bu hafta AS Vefa ile karşılaşacak ve sahaya 3 puan için çıkacak.

TÜRKOĞLU BELEDİYESPOR PLAY-OFF YOLUNDA
A grubunda ilk haftadan itibaren liderliğini sürdüren Türkoğlu Belediyespor, artık Play-Off’a çok yakın. Ligde mağlubiyet yüzü görmeyen ve sadece 1 beraberliği bulunan Türkoğlu Belediyespor, oynadığı 11 maçta rakip filelere attığı 54 gol ile en averajlı takım konumunda bulunuyor. Oynadığı 11 maçta 10 galibiyet alan Türkoğlu temsilcisi, 31 puanla lider durumda.. ligin bitmesine 5 hafta kala en yakın rakibi Andırın Yeşilşdağspor ile puan farkını açan Türkoğlu, adım adım Play-Off’a yaklaşıyor. Geçtiğimiz Pazar günü Dumlupınarspor’u kendi evinde 8-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başaran Mavi-Beyazlılar, bu haftayı da boş geçmek istemiyor. Ligin 14’üncü haftasında Kahramansarayspor ile karşı karşıya gelecek oaln Türkoğlu ekibi, bu maçtan da 3 puanla ayrılıp, artık Play-Off yoluna bir maçı bırakmak istiyor. ligde kalan 5 maçın ikisini kazandığı takdirde Play-Off’a çıkmayı garantileyecek olan Mavi-Beyazlılar, A grubunda Play-Off’a çıkmaya en yakın olan takım konumunda bulunuyor. Pazar günü Kahramansaray deplasmanında 3 puan için mücadele edecek olan Türkoğlu, bu maçı kazanıp, diğer haftaya Play-Off garantisiyle gitmek istiyor.


ANDIRIN’DA HEDEF ‘MUTLAK GALİBİYET’
A Grubunda Play-Off’a en yakın ikinci takım konumunda bulunan Andırın Yeşildağspor, ligde oynadığı 11 maçta 3 mağlubiyet ve 8 galibiyet aldı. 24 puanla grupta ikinci sırada bulunan Andırın Yeşildağspor, üçüncü sırada bulunan Ekinözü Cela Belediyespor ile arasındaki puan farkını açmak istiyor. Ekinözü Cela Belediyespor ile arasında 3 puan fark bulunan Andırın Yeşildağspor, bu puan farkını Dumnlupınarspor karşılaşmasıyla açıp, Play-Off yolunda bir adım daha atmak istiyor. Geçtiğimiz hafta ligde çekilen Sakarayspor’u hükmen 3-0 mağlup eden Andırın Yeşildağspor, bu haftayı da 3 puanla geçip, Türkoğlu Belediyespor’u takipten bırakmamak istiyor. Pazar günü Dumlupınarspor maçına çıkacak olan Yeşildağ’da hedef 3 puan.


EKİNÖZÜ BELEDİYESPOR FARKI KAPATMAK İSTİYOR

A Grubunda üçüncü sırada bulunan Ekinözü Cela Belediyespor, Play-Off yolunda geçtiğimiz hafta KM Gençlerbirliği'nden 3 puanı kaybederek dönmüştü. Ligde üst üste 3 hafta galibiyet alan Ekinözü, Play-Off yolunda önemli puanları hanesine yazdırmıştı. Grubunda ikinci sırada bulunan Andırın Yeşildağspor ile puan farkını geçtiğimiz hafta 3’e çıkararak, Play-Off’tan bir adım uzaklaşan Ekinözü ekibi, bu hafta önemli bir karşılaşma oynayacak. Pazar günü evinde Kümbetspor’u evinde ağırlayacak olan Ekinözü Belediyespor, karşılaşmaya 3 puan parolasıyla çıkacak. Kümbetspor’dan 3 puanı alıp Andırın ile Puan farkını kapatmayı hedefleyen Ekinözü, Play-Off yolunda 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.


AFŞİN BELEDİYESPOR SERİYİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR
A grubunda bulunan bir diğer takım Afşin Beldiyespor, 3 haftadır aldığı 3 galibiyeti dördüncü haftada da sürdürmek istiyor. Play-Off için üç haftadır önemli puanları hanesine yazdırmayı başaran Afşin temsilcisi, bu hafta Pazar günü KM Gençlerbirliği’ne konuk olacak. Play-Off mücadelesi için son haftalara iyi bir çıkış yakalayarak giren Afşin Belediyespor, KM Gneçlerbirliği karşısında 3 puanı alıp, ikinci ve üçüncü sıradaki takımlarla puan farkını kapatmak istiyor.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz