Büyükler Ligi 2017-2018 Futbol Sezonu 22 Ekim 2017 Pazar günü oynanan ilk hafta maçlarıyla start almıştı. Uzun bir maratonun ardından ligde son haftaya girilirken gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım Play-Off'a çıkmayı garantiledi. Buna göre Play-Off’a Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Pazarcık Aksuspor ve Elbistan Belediyespor takımları yükseldi. Ligde son hafta maçları hafta sonu oynanacak olan maçlarla tamamlanacak ve bu haftadan sonra ise Play-Off maçlarına geçilecek.

TÜRKOĞLU BELEDİYESPOR NAMAĞLUP BİTİRMEK İSTİYOR
A grubunda bulunan Türkoğlu Belediyespor, bu yıl sezona çok iyi bir başlangıç yaparak rakiplerini farklı skorlarla yenmeyi başardı. Geçen yıl üst lige çıkmayı kıl payı kaçıran Türkoğlu Belediyespor, bu sezon Ligde oynadığı 15 karşılaşmada mağlubiyet almadı. Oynadığı 15 karşılaşmanın 14 maçını kazanan Türkoğlu ekibi, 1 maçta ise berabere kaldı. Grubunda bulunan rakiplerini farklı skorlarla yenmeyi başaran Mavi-Beyazlı ekip, son olarak geçtiğimiz hafta Pazar günü evinde ağırladığı Kümbetspor’u 11-0 mağlup ederek, hem bu sezon kendi rekorunu hem de bir maçta en fazla gol atan takım rekorunu kırdı. Play-Off’a çıkmayı 13’üncü hafta da garantileyen Türkoğlu ekibi, Pazar günü son hafta karşılaşmasında Afşin deplasmanına konuk olacak. Afşin deplasmanında puan kaybetmek istemeyen Türkoğlu Belediyespor, bu maçı da kazanıp ligi namağlup bitirmek istiyor.

ADNIRIN EKİBİ SON MAÇTA GÜLDÜ
A Grubunda bulunan Andırın Yeşildağspor, Play-Off’a çıkmayı önceki gün garantiledi. Pazar günü sahasında en yakın rakibi Ekinözü Cela Belediyespor’u konuk eden Andırın Yeşildağspor, kritik maçta rakibini 5-2 mağlup etmeyi başardı. Ekinözü karşılaşmasını kazanarak altındaki takımla puan farkını açan Andırın Yeşildağspor, ligin bitmesine bir hafta kala Play-Off’a çıkmayı garantiledi. Oynadığı 15 maçın 10’ununu kazanmayı başaran Andırın ekibi, 4 maçta ise mağlup oldu. Pazar günü son hafta maçına çıkacak olan Anıdırn Yeşildağspor, Kümbet deplasmanına konuk olacak.

PAZARCIK AKSUSPOR GÜLE OYNAYA PLAY-OFF’A
Bu sezon B grubunda oynadığı karşılaşmalarla oldukça göz dolduran Pazarcık Aksuspor, Play-Off’un en iddialı takımı olarak görünüyor. Lige çok iyi bir başlangıç yaparak ilk maçta güçlü rakibi Elbistan Belediyespor’u 6-0 mağlup eden Pazarcık ekibi, kalan karşılaşmaları da yine farklı skorla yenmeyi başardı. Ligde oynadığı 15 karşılaşmanın tamamını kazanan Pazarcık Aksuspor, ayrıca ligi en az gol yiyen takım olarak bitirmek üzere. Ligde oynadığı 15 karşılaşmada rakip filelere 47 gol atan Pazarcık ekibi, kalesinde 5 gol gördü. Ligin bitimine 7 maç kala Play-Off’u 12’nci hafta da garantileyen Pazarcık Aksuspor, şimdide Play-Off hesaplarına girdi. Bu hafta Pazar günü ligde son maçına çıkacak olan Pazarcık ekibi, Bertispor’un ligden çekilmesiyle birlikte son haftayı 3-0 hükmen galip olarak kapatacak. 13 gün sonra Play-Off karşılaşmalarına başlayacak olan Pazarcık Aksuspor, tek devreli usulü göre oynana Play-Off’ta şampiyon olup bir üst lige çıkma peşinde.


ELBİSTAN BELEDİYESPOR ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE
B Grubunda Play-Off’a kalmayı başaran bir takım Elbistan Belediyespor, bu sezon ligde sadece Pazarcık Aksuspor’a kendi evinde ve deplasmanda mağlup oldu. Pazarcık Aksuspor dışında oynadığı karşılaşmaların tamamını kazanan Elbistan Belediyespor, yaklaşık 2 hafta önce Play-Off’a çıkmayı garantilemişti. Ligde sadece Çağlayanceritspor ile berabere kalan Elbistan ekibi, oynadığı 15 maçın 12’sini kazandı. İki hafta Play-Off’a çıkmayı garantiledikten sonra moral bulan Kırmızı-Beyazlı ekip, şimdi hedefini Play-Off maçlarını çevirmiş durumda. İki hafta sonra tek devreli olarak oynanacak olan Play-Off karşılaşmalarında rakiplerini mağlup etmek isteyen Elbistan Belediyespor, Bölgesel Amatör Lige yükselmek istiyor.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz