Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubunda mücadele eden toplam 19 takım, artık ligde son 4 haftanın içine girdi. Her hafta birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan Amatör Kümede, Pazar günü 15’inci hafta heyecanı yaşanacak. Ligin bitmesine yaklaştığımız son günlerde B grubunda Play-Off’a çıkmayı garantileyen takımlar geçtiğimiz hafta belli oldu. Pazarcık Aksuspor ile Elbistan Belediyespor B grubunda Play-Off’a çıkmayı garantileyen takımlar oldu. A grubunda ise geçtiğimiz hafta Play-Off’a çıkmayı garantileyen Türkoğlu Belediyespor, kalan 4 haftayı da mağlubiyetsiz bitirip, bu sezon grubu namağlup bitirmek istiyor. B grubunda diğer Play-Off’a çıkacak olan takımlar ise merakla bekleniyor. Play-Off’a en yakın takım ise Türkoğlu Belediyespor’dan sonra ikinci sırada bulunan Andırın Yeşildağ duruyor. En yakın rakibi Ekinözü Belediyespor ile arasında 3 puan fark bulunan Andırın Temsilcisi bu hafta Afşin Belediyespor ile Ekinözü Belediyespor arasında oynanan karşılaşmadan Ekinözü’nün puan kaybetmesini bekleyecek.


TÜRKOĞLU BELEDİYESPOR NAMAĞLUP BİTİRMEK İSTİYOR
A grubunda sezona çok iyi bir başlangıç yapan Türkoğlu Beldiyespor, ligi namağlup bitirmek üzere. Ligin ilk maçında Andırın Yeşildağspor’u deplasmanda 8-1 mağlup ettikten sonraki kalan haftalarda da mağlubiyet yüzü görmeyen Türkoğlu Belediyespor, sadece ligin 4’üncü haftasında Kahramansarayspor ile 0-0 berabere kalmıştı. Daha sonraki karşılaşmaların hepsini farklı skorla geçen Türkoğlu Belediyespor, ayrıca ligde en fazla gol averajına sahip takım bulunuyor. Oynadığı 12 karşılaşmada rakip filelere 61 gol atan Türkoğlu ekibi, kalesinde ise 5 gol gördü. Geçtiğimiz hafta rakipleri ile puan farkını açarak Play-Off’u garantileyen Türkoğlu Belediyespor, ligde kalan 4 haftanın karşılaşmalarında da galip gelip, ligi, namağlup bitirmek istiyor.

ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR PLAY-OFF’A ÇOK YAKIN
A grubunda ikinci sıradaki yerini yaklaşık 3 haftadır koruyan Andırın Yeşildağspor, bu sezon lige iyi bir başlangıç yapmıştı. Sadece Türkoğlu karşılaşmalarında ve Kahramansarayspor karşısında mağlubiyet alan Andırın Yeşildağspor, geride kalan 9 maçı da kazanmasını bildi. Geçtiğimiz 14’üncü haftada Dumlupınarspor’u deplasmanına konuk olan Andırın ekibi, karşılaşmadan 6-2’lik galibiyetle ayrılmıştı. Puanını geçtiğimiz hafta 24’ten 27’ye çıkaran Andırın Yeşildağspor, en yakın rakibi Ekinözü Cela Belediyespor ile puan farkını korumuştu. Ligin bitmesine 4 hafta kala iyi bir galibiyet alan Andırın ekibi, Pazar günü oynanacak olan 15’inci hafta da Kahramansarayspor’u mağlup edip, Play-Off’a bir adım daha atmak istiyor.


EKİNÖZÜ ZORLU DEPLASMANDA
A grubunda inişli çıkışlı bir sezon geçiren Ekinözü Belediyespor son 5 haftada oynadığı karşılaşmaların dördünü kazanmayı bildi. Paly-Off’a katılabilmek için son 5 haftada iyi bir performans sergileyen Ekinözü ekibi, ligin 15’inci haftasında önemli bir deplasmana gidecek. Şuan en yakın rakibi Andırın Yeşildağspor ile arasında 3 puan fark bulunan Ekinözü ekibinin, kalan 4 haftayı galip kapatması gerekiyor. Kalan 4 haftanın 3’ünde önemli maçlara çıkacak olan Ekinözü, 15’inci haftada Pazar günü Afşin Belediyespor, 16’ncı haftada Türkoğlu Belediyespor, 17’nci haftada Andırın Yeşildağspor ile karşılaşacak. Kalan haftaları iyi değerlendirmek zorunda olan Ekinözü Belediyespor, Andırın Yeşildağspor ile puan farkını eritmesi lazım. Pazar günü Afşin Belediyespor deplasmanına gidecek olan Ekinözü temsilcisi, bu karşılaşmadan galip geldiği takdirde, Play-Off için Türkoğlu Belediyespor maçına kilitlenecek.


AFŞİN BELEDİYESPOR İMKÂNSIZI BAŞARMAK İSTİYOR
A grubunda lige bu sezon iyi bir başlangıç yapamayan Afşin Belediyespor, Play-Off ümitlerini sürdürüyor. Ligde 4 haftadır galip gelen Afşin Belediyspor, iyi bir çıkış yakalamış durumda. Bu çıkışı kalan haftalarda da sürdürmek isteyen Afşin ekibi, kalan 4 haftada da galip gelmek istiyor. 15’inci haftada Ekinözü Belediyespor’u kendi evinde konuk edecek olan Afşin ekibi, bu karşılaşmadan da 3 puanla ayrılıp çıkışı sürdürmek istiyor. Andırın ve Ekinözü Belediyespor ile arasındaki puan farkını eritmek isteyen Afşin temsilcisi, Pazar günü Ekinözü karşılaşmasından 3 puanı alamadığı takdirde Play-Off’a veda edecek.

PAZARCIK AKSUSPOR SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR
B grubunda yaklaşık 3 hafta önce Play-Off’u garantileyen Pazarcık Aksuspor, ligi namağlup bitirmek istiyor. Ligde BAY haricinde oynadığı 12 karşılaşmanın tamamını kazanan Pazarcık Aksuspor, kalan 4 haftayı da galip gelip, ligi namağlup bitirmek istiyor. ligin 15’inci haftasında Maraşgücü ile karşılaşacak olan Pazarcık Aksuspor, bu karşılaşmadan da galip gelip, seriyi sürdürmek istiyor.

ELBİSTAN PLAY-OFF’A HAZIR
B grubunda geçtiğimiz iki hafta önce Pazarcık Aksuspor’dan sonra Play-Off’a çıkmayı garantileyen Elbistan Beldiyesspor, Ligde kalan maçları da kazanıp, Play-Off maçını moralli oynamak istiyor. Lige sadece Pazarcık Aksuspor karşısında 2 mağlubiyeti bulunan Elbistan ekibinin, 10 galibiyet ve 1 beraberlikle bu sezon ligi ikinci sırada bitirmeyi garantiledi. Maç fazlası ile Pazarcık Aksuspor ile arasında 5 puan fark bulunan Elbistan ekibinin, ligi birinci sırada bitirme imkânı haftaya oynanacak olan Bertiz maçına bağlı. Pazar günü Bertiz deplasmanına gidecek olan Elbistan Beleidyespor, bu karşılaşmadan puan alamdığı takdirde birincilik koltuğuna oturma imkânı kalmayacak.


A ve B grubunda Pazar günü oynanacak 15’inci hafta karşılaşmaları ise şu şekilde:
A grubu

Andırın Yeşildağspor - 1905 Kahramansarayspor
Türkoğlu Belediyespor - KM Gençlerbirliğispor
Afşin Belediyespor - Ekinözü Cela Belediyespor
Dumlupınarspor - Sakaryaspor Hükmen Galip (3-0)
Kümbet BAY

B grubu
Büyüksırspor - AS Vefa
Uludazspor - Çağlayanceritspor
Maraşgücüspor - Pazarcık Aksuspor
Bertizspor - Elbistan Belediyespor
Pazarcık Kartalkayaspor BAY

Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz