Her zaman spor ve sporcunun yanında olan Büyükşehir Belediyesi bu yılda amatör takımların imdadına yetişerek onları malzemesiz bırakmadı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından 300 bin TL bedelle ihalesi yapılan 4 bin adet malzemenin teslimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un katılımı ile Osman Sayın Spor Salonunda kulüp başkanlarına teslimi yapıldı. Burada konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sporun gelecek için çok önemli olduğunu söyledi. Erkoç,Güçlü nesiller için, güçlü bir toplum için geleceğe daha güçlü adımlarla yürümek için spor, beden eğitimi çok önemli. Biz Büyükşehir olarak bunu çok önemsiyoruz. Sağlıklı, zinde bedenler için sporu sürekli hale getirme inancındayız. Toplumların geleceğe daha güçlü bir şekilde yürümesi için, daha zinde olabilmesi için toplumun genelinde sporun alışkanlık haline gelmesi gerek. Toplumumuz da hızla yayılan birçok sağlık problemlerimin çözümünün temeli de spordadır. Başta obezite olmak üzere, damar hastalıkları, tansiyon, diyabet gibi birçok hastalığın çözümü de daha küçük yaşlarda oluşturulan spor alışkanlığı ile çözülebilmekte ve ülkenin sağlıklı nesiller yetiştirmesi açısından da spor çok önemli” dedi.


 

SPOR ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRACAĞIZ”

Toplumun tüm kesimlerin sağlıklı spor ortamlarında spor yapmaları için tesisler yaptıklarını dile getiren Erkoç, şunları kaydetti: “Gençlerimizin ve toplumun tüm kesimlerini sağlıklı, ortamlarda spor yapmaları için tesisler yapıyoruz. İnşallah bu yılsonu itibariyle yaptığımız tesisin sayısı Büyükşehir’in sırf halı sahalarda 30’u geçecek. Tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, kapalı spor salonları başta olmak üzere okullarımızın sahaları il genelinde onlarca tesis yapıyoruz. Yeni kulüplerin kurulması içinde teşvik ediyoruz. Turnuvalar düzenliyoruz. Yaz spor okulları açıyoruz. Yaz spor okullarında inşallah 50 bin çocuğumuzu eğitmek, spor alışkanlığı kazandırmak. Tabi bunlar bir başlangıç. Bunların sürekli hale gelmesi için amatör spor kulüpleri çok önemli. Sadece kâğıt üzerinde değil gerçekten faaliyet gösteren düzenli, tertipli spor kulüplerini desteklemeye devam edeceğiz. Bu yardım sadece bunun bir parçası.”

GÜÇLÜ BİR ALT YAPIYA İHTİYAÇ VAR”

Hükümet ile omuz omuza vererek Türkiye’de ki lisanslı spor sayısını Avrupa’nın üzerine çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Erkoç, “Belediye spor tesislerin olduğu bölgedeki tesislerimize de aydınlatma başta olmak üzere yeni sahalar yaptık. Amatör sporun alt yapısını, spor imkânlarını güçlendirme gayreti içerisindeyiz. Hükümetimizde bir taraftan çok önemli tesisler Kahramanmaraş’ımıza kazandırmakta. Tam nizami, sentetik çim sahalar, kapalı spor salonları başta olmak üzere onlarca trilyonluk yapılmakta. İnşallah hep beraber hükümetimizle omuz omuza vererek spor kulüplerimizle beraberlik içerisinde çalışarak lisanslı spor sayımızı Avrupa’nın üzerine çıkarmamız gerek. Bugün biz Avrupa’ya baktığımızda Türkiye’miz bu konuda çok geride. Bu da en çok amatör spor kulüplerimize düşmektedir. Profesyonel de de güçlü olmak için, güçlü bir alt yapıya ihtiyaç var. Kahramanmaraş’ımız özellikle futbolda süper Lig’e yükselmesi hedefimiz. Tüm şehrinde buna gayret göstermesi lazım. Sadece Büyükşehir değil toplumun tüm kesimleri başta futbol olmak üzere birçok dalda Kahramanmaraş’ın süper Lig’de olması gerekir. Amatör sporu güçlendirdiğimiz zaman profesyonel de de başarıyı daha çabuk yakalayacağız. Başarıda sürekli olacak. Anlık yükselişler değil, sürekli bir başarı grafiği olacak. Kulüplere desteğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.


KULÜPLERİMİZ ADINA MEMNUN OLDUK”

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal ise, Büyükşehir Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Önal, “2016-2017 futbol sezonunda faaliyet gösteren değişik branşlarda ki kulüplerimize malzeme dağıtımını yapmak üzere toplandık. Değerli başkanımızın ve şube müdürlüğümüzün bir sürü gayret gösterdiğini, büyük çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bunun bir örneği de aradan geçen zamandan belli oluyor. Ancak, bu ihale yapılırken dernek ihale kanunundan olmamasına rağmen büyük bir teveccüh göstererek amatör spor kulüplerinden de komisyona üye olmak suretiyle kaliteli malzemeler mühürlü kutuların içinde vardır. Bunların seçiminde bizde vardık. Her ne kadar geç bir sürede bu malzemeyi alsak da biz yine kulüplerimiz adına memnun olduk. İnşallah gelecek yıl yapılacak dağıtımda daha geniş kapsamlı bir kategori de değil birden başka kategoride olmasını başkanımızdan talep ediyoruz. Bu sadece benim talebim değil 130 tane spor kulübünün talebidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Kulüp yöneticilerin Başkan Erkoç malzemeleri tek tek teslim ederken, malzemelerin kalite yönünden bir hayli olduğu ise gözlerden kaçmadı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz