Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından, Spora ve Gençliğe yapılan katkılar nedeniyle " Vefa Gecesi" isminde bir program düzenlendi. Gençlik Merkezi Spor salonunda düzenlenen programda, TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal, birer konuşma yaptı. Konuşmalar sonrası spora katkı yapan Belediye Başkanlarına, başarılı olan sporculara ve yöneticilere plaket takdim edildi. Daha sonra ise, 12 Şubat Stadyumunda Şöhretler ve ASKF karması futbol maçı yaptı.

DÜNYANIN EN ŞEREFLİ İŞİ SİYASET VE SPORLA UĞRAŞMAKTIR”

Sporun çok önemli bir iş olduğunun altını çizerek sporla uğraşan kişilerin insanlığa hizmet ettiğini belirten İç İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Eğer sporla uğraşıyorsanız, eğer siyasetle uğraşıyorsanız, bu ülkenin geleceğini düşünüyorsanız, derdiniz insandır demektir. Dünyanın en şerefli işi, siyaset ve sporla uğraşmaktır. Çünkü ikisi de insana hizmettir. Siyaset yaparsın, fakirin fukaranın işiyle ilgilenirsin. Spor yaptırırsın, koşturursun, terlersin, yıllar boyu, ama uluslararasında gider ay yıldızlı bayrağı havaya kaldırırsın milleti ayağa kaldırırsın. Bir millet o zaman seninle gurur duyar. Yakın zamanda Cep Herkülü dediğimiz Naim Süleymanoğlu’nu kaybettik. O insan Türkiye’nin en zor anında kendi kilosundan kat kat fazla olan ağırlıkları kaldırarak dünya şampiyonlukları yaşattı. Bizim ülkemizin en zor anından uluslararasında, ay yıldızlı bayrağımızı kaldırarak milyonlarca insana güç verdi” ifadelerini kullandı.


“DAHA GÜÇLÜ VE DİNAMİK NESİLLER OLUŞTURACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak Spor alanında birçok çalışmalar yapıldığını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, şu ifadeler yer verdi: “Spor bizler için çok önemlidir. Bizde büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya çok önem veriyoruz. İnsanların eğitimi kadar bedenlerinin eğitiminde çok önemli olduğuna ve lisanslı sporcu sayısının ülkemiz ve Kahramanmaraş’ımız için çok önemli bir kriter olduğu inancındayız. Çünkü bu kriter, başta obezite olmak üzere bir çok hastalıklara ve sağlık problemi ile mücadele de önemli başarı sağlamayı getirmekte. Bunun içinde büyükşehir olarak, mahallelerimize semt sahaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Futbol sahaları, voleybol ve tenis sahaları da yapıyoruz. Spor yapmak isteyen herkesin en yakınında erişebileceği bir alan oluşturma gayretindeyiz. Bunun yanında lisanslı sporcu ve sporu alışkanlık haline getirmek için spor kulüpleri kurdurma gayretindeyiz. Böylelikle Kahramanmaraş’ta kulüp sayısını çok önemli derece de arttıracağımız inancındayız. Spor kulüpleri inşallah mahallelerimizin çekim merkezleri olacak. Yapacağımız saha ve tesislerle, gençlerimizin, çocuklarımızın güvenle geldiği, güvenle spor yaptığı alanlar inşa etmek zorundayız. İnsanımızın geleceği için bu çok önemli. Ben bununda spor kulüpleri sayesinde olacağı inancındayım. Yaz spor okullarını da yine arttırarak devam ettiriyoruz. Bu sene 43 bin oldu. Hem bizim yaptığımız hem de ilçe belediyelerimizin yaptığı tesislerle bu sayının daha da artacağı inancındayım. Hep beraber omuz omuza verip daha güçlü ve daha dinamik bir nesil oluşturacağız. 350 bin nüfuslu İzlanda ülkesi dünya şampiyonluğunda yer alabiliyor, bizim Kahramanmaraş olarak 1 milyon 200 bin nüfuslu bir şehir neden olamasın. Demek ki sorun bizde o zaman. Daha küçük yaşlarda sporu başlatmamız lazım. Kahramanmaraş’ı sporcu fabrikası haline getireceğiz. Omuz omuza Kahramanmaraş’ı sporda Türkiye’nin en ön sıralarına getireceğiz. Biz ne kadar tesis yaparsak kulüp olmadıktan sonra boş olur. Oraları sporcuların, gençlerin doldurması lazım.”


“TÜRKİYE’DE İLK 3 İÇERİSİNDEYİZ”

Kahramanmaraş’ın 42 bin aktif sporcu sayısıyla Türkiye’de ilk 3 içinde bulunduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş gerçekten gençlik hizmetleri spor faaliyetlerinde çok güzel yerlere geldi. Özellikle son 6 yıldan bu yana 59 tane irili ufaklı tesis yapıldı. Bu demek oluyor ki; genliğin sporda ki gelişimine vesile olacak bir takım çalışmaları bu aşama da görmüş oluyoruz. 42 bin aktif sporcu sayısıyla bizler bugün Kahramanmaraş olarak Türkiye’de ilk 3 içerisindeyiz. Bunu en önemli vesile olanda, başta kurumsal iş birliktelik ve büyükşehir belediyemizle yapmış olduğumuz protokol kapsamında da, tüm ilçelerimizde ve merkezimizde yaptığımız yaz spor okullarını kapsamaktadır. Bu da şehirde ki sporun gelişmesine çok katkı sağlamaktadır. Yine belediye başkanlarımız spora her zaman desteklerini verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Bu ülkemizde gençliğin geleceğine yön veren en güzel şeyin spor olduğunu düşünüyorum. Hükümetimizin verdiği desteklerle de bu şehirde daha güzel çalışmaların olacağını bir kez daha söylemek istiyorum.”

“15 KULÜPTEN 154 KULÜBE ÇIKTIK”

Spor kulüpleri olarak Kahramanmaraş’ın her geçen yıl geliştiğini söyleyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal, “Önceden sadece futbol kulübü vardı ama şuan bütün spor dallarımız var” dedi. Önal, “Federasyonumuz ilimizde, 22.12.1950 tarihinde 15 kulübün birleşmesiyle kurulan, bugün itibari ile de sayısı 154’ü bulan spor kulübümüz olup faaliyetleri çeşitli alanlar da devam etmektedir. Kurulduğu yılarda sadece futbolla uğraşan kulüplerimiz bugün 154 sayısını bulmuş ve sporun bütün dallarında buna devam ediyorlar. Buda Kahramanmaraş’ın başarısıdır. Bu başarıyı yakalarken de gerek yerel yönetimlerimiz gerekse mülki idarelerimiz, gerekse özel kuruluşlarımızın yardımlarını gerçekten çok gördük ve her zaman yanımızda hissettik. Belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine bu sezon malzeme yardımları yaptılar ve zamanında aldığımız bu malzemeler de gerçekten bize çok değer kattı. Ben bu anlamda ASKF olarak çok minnettarım” şeklinde konuştu.

Düzenlenen Programa, TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Ağdur, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Antrenörler Dernek Başkanı Mesut Çanak, İl Hakem Komitesi Başkanı Veli Ünlü ile çok sayıda kulüp başkanları ve sporcular katıldı.

Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz