Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, festival, 24 Eylül Pazar günü Batıpark Karakucak Güreş sahasında yapılacak. Düzenlenecek olan Festival öncesi Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdek Kabakcı ve Tertip Komitesi heyeti Güreş müsabakalarının yapılacağı alanda Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundu. Yapılacak olan güreş festivaliyle ilgili açıklamalar da bulunan Başkan Kabakçı, Türkiye’nin her bölgesinden güreşçilerin katılacağını belirterek, gelecek olan güreşçilerin sayısının en az 600 olduğunu söyledi.


 

GÜREŞ FESTİVALİMİZE DÜNYA ŞAMPİYONLARI KATILACAK’

Bu yılki düzenlenecek olan Festivalin ödülünün Altın Kemer olacağını belirten Kabakcı, “Festivale Ülkemizin çeşitli yerlerinden yüzlerce sporcu pehlivanlarını davet ettik. Bunların içerisinde çok sayıda Avrupa ve dünya şampiyonları var ve Kırkpınar başpehlivanları bulunmakta. Bunların bir kısmını verecek olursak, Rıza Yıldırım dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu, Fatih Yaşarlı dünya ikincisi, İbrahim Bölükbaşı Avrupa şampiyonu, Hüseyin Civelek Avrupa ikincisi, Ahmet Eker Avrupa Şampiyonu, Serdar Böke Akdeniz Oyunları Dünya şampiyonu, Muhammet İlkan Akdeniz Olimpiyatları Dünya şampiyonu, Onur Balcı Kırkpınar Başpehlivanlarımızdan. Bunlar şehrimize güreşmek üzere teşrif edeceklerdir. Dediğim gibi ilk defa altın kemerimiz var. Üst üste 3 yıl şampiyon olan pehlivanlarımız bu altın kemerin sahibi olacaktır. Bu yıl ki yapmış olduğumuz Karakucak festivalimize her senekinden daha fazla güreşçi katılımı olacak ve Karakucak festivalimizi daha geniş alanlara yaymak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz Spor İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa her yıl bu etkinliği düzenleyerek, güreş sporumuzun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamaya çalışıyoruz.”

‘GÜREŞ ATA SPORUDUR’

Güreş’in bir ata sporu olduğunu ifade eden Kabakcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş nasıl ki şairin başkenti ise, pehlivanlık ve güreşçilik noktasında da tarihin her döneminde büyük pehlivanlar yetiştirmiş. Bunların içerisinde Haydar Bey, Bekir Büke, Mehmet Esenceli, Şeref Eroğlu gibi şampiyonlarımız, güreş dalında şehrimizi temsil etmişlerdir. Bu spor dalımızın her spor dalında olduğu gibi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak daha geniş kitleleri, salon sporlarına ve değişik sporlara, geniş sporcu kitlesi oluşturmak için İl Spor Müdürlüğümüz gereken çalışmaları gayretle sürdürüyorlar. Ayrıca Türkiye’nin her bölgesinden katılım var. En az 600 tane sporcu katılımı bekleniyor, o da Kırkpınar katılımı seviyesinde. Biz bu meydan da güreşlerimizi kendimize yakışır şekilde, her sene geliştirerek daha iyi bir güreş gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Pazar günü yapılacak olan bu festivalimize tüm Kahramanmaraş halkımızı davet ediyoruz. Bu festivalin şehrimize yakışır şekilde cereyan etmesi de temennilerimiz içiresindedir.”

FARKLI ÖDÜLLER VERİLECEK

Kahramanmaraş’ta her yıl düzenlenen güreş festivali, bu yıl daha da genişletilerek büyük ödüllerle süslendi. Pazar günü başlayacak olan Güreş Festivali, Minikler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere gruplar halinde olacak ve her gruptan şampiyon olan kişilere ödül verilecek. Festivalde, başpehlivanlar arasında art arda üç kez şampiyon olan güreşçiye ise, en büyük ödül olan, altın kemer ödülü verilecek.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz