Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi, 2018-2019 sezonu geçtiğimiz hafta sonu oynanan ilk hafta maçları ile başladı. Geçtiğimiz haftalarda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu toplantı salonunda Türkiye Futbol Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ali Kazancı Başkanlığında toplanan İl Tertip Komitesi üyeleri, 1. Amatör Kümede yer alan takımların fikstür çekimlerini gerçekleştirmiş ve karşılaşmaların 28 Ekim Pazar günü başlatılmasına karar verilmişti. Buna göre, sezonun ilk hafta maçları geçtiğimiz Pazar günü Batıpark, Saim Çotur, Belediye, Andırın ve Pazarcık sahalarında oynandı. A ve B grubuna toplam 9 maçın oynandığı ligde, fileler 35 kez havalandı. Haftanın en farklı galibiyetlerini ise A grubu takımlarından rakiplerini 4-1’lık skorlarla geçen Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Dumlupınarspor takımları elde etti. Maraşgücüspor Kulübü’nün İl Tertip Komitesine vermiş olduğu 22.10.2018 tarihli dilekçelerinde Büyükler 1.Küme B Ligine katılamayacaklarını beyan ettiklerinden dolayı Maraşgücüspor Büyükler 1.Küme B Ligi programından çıkartıldı.

MAÇLAR DEPLASMANLI OYNANIYOR

Toplam 20 takımın katıldığı 1.  Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta deplasmanlı oynanıyor. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak olan karşılaşmalarda gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar Play-Off maçları oynamaya hak kazanacak. Grubunda son 2 sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Kümeye düşecek. Geçtiğimiz yıl 1. Amatör Küme Büyükler Liginde Play-Off maçları sonunda Türkoğlu Belediyespor ve Elbistan Belediyespor takımları final oynamış Elbistan temsilcisi rakibini mağlup ederek Bölgesel Amatör Lige yükselmişti.

DUMLUPINAR COŞTU

Dumlupınarspor, Saim Çotur sahasında karşılaştığı rakibi Uludazspor’u maçın her iki yarısında bunduğu gollerle 4-1 mağlup ederek, haftanın en farklı skorunu yakaladı. Bilindiği üzere Dumlupınarspor, geçen sezon Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil etmiş ve maddi imkânsızlık nedeniyle küme düşmüştü.

BELEDİYE GALİBİYETLE BAŞLADI

Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Liginde namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen ve Antrenörlüğünü Ali Gitmiş’in yaptığı 1. Amatör Küme A grubu takımlarından Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Saim Çotur Futbol sahasında konuk ettiği rakibi Ekinözü Cela Belediyespor’u 4-1 mağlup etti. Mavi-beyazlılar, karşılaşmada 1-0 mağlup duruma düşmesine karşın rakibi karşısında çabuk toparlanmasını bilerek, İlker Dönük, Coşkun Güney, Ertuğrul Kesmepaludu ve İbrahim Karasu'nun ayağından üst üste bulduğu goller ile ilk yarıyı 4-1 önde kapattı. Maçın ikinci yarısında ise her iki takımda girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı ve 90 dakika sonu Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü takımının galibiyeti ile sonuçlandı.

ANDIRIN EVİNDE GALİP

A grubunun iddialı takımları arasında yer alan Andırın Yeşildağspor’da sezonun ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde Kahramansarayspor’u konuk etti. Maç hızlı başlayan ev sahibi ekip ilk yarıda üst üste bulduğu gollerle rakibini 3-1 mağlup etmesini bilerek, hanesine 3 puan yazdırdı.

BÜYÜKSIRSPOR, 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

Kahramanmaraş’ın köklü Kulüplerinden olan Büyüksırspor ise, Batıpark Futbol sahasında AS Vefa ile karşı karşıya geldi. Turuncu-beyazlılar, ekip Büyüksırspor, rakibini güzel oyun sonrası 3-2 mağlup ederek, sezona 3 puanla başlayan taraf oldu.

PUANLAR PAYLAŞILDI

Grubun bir başka maçında Gençlerbirliği ile Kümbetspor Belediye sahasında karşılaşırken 90 dakika sonu 1-1 eşitlikle sona erdi ve her iki takımda sahadan 1’er puanla ayrıldı.

PAZARCIK, AFŞİN’İ 2-1’LE GEÇTİ

B grubunun iddialı takımları arasında yer alan Afşin ve Pazarcık Kartalkayaspor İlçe takımları Pazarcık İlçe Stadında kozlarını paylaştı. Pazarcık Kartalkayaspor, Erkan Ergören ve İsa Çiçek'ın golleri ile sahadan 2-1 galip ayrılırken, Afşin Belediyespor'un tek golünü Mustafa Satılmış kaydetti. Pazarcık temsilcisi de sezona 3 puanla başlayan ekipler arasında yer aldı.

3 PUAN 2 GOL

Yine kentin köklü Kulüplerinden olan ve yetiştirdiği futbolcularla gündemden düşmeyen Arsan Sümerspor, 1.Haftanın maçında Çağlayanceritspor'u 2-1 mağlup etti. Batıpark stadında oynanan müsabakada Arsan Sümerspor Tugay'ın golü ile 1-0 öne geçti, Çağlayanceritspor Uğur Bildik'in golü ile skoru 1-1 yaptı. Ancak Arsan Sümerspor Fatih'in golü ile sahadan 2-1 galip ayrıldı.

1 PUAN 90’DA GELDİ

Kahramanmaraş 1. Amatör Küme B grubunda sezonun açılış maçında Anadolu Gençlikspor ile Maraşspor 1-1 berabere kaldı. Batıpark stadında oynanan müsabakayı B klasman hakemi Ali Karatutlu yönetti. Maraşspor'da 30 dakikada Emre Can Demir 2.sarıdan kırmızı kart gördü, Maraşspor sahada 10 kişi kalırken, ilk yarı da gol sesi çıkmadı. Müsabakada Anadolu Gençlikspor'un golünü 74.dakikada Ahmet Ak atarken, Maraşspor'un golünü ise 90.dakikada penaltıdan Adem Kabaağaç kaydetti.

TÜRKOĞLU DOLUDİZGİN

Geçen sezon 1. Amatör Kümenin Play-Off maçında Elbistan Belediyespor ile Bölgesel Amatör Lige yükselme final maçında karşı karşıya gelen ve maçı kaybederek 1. Amatör Kümeye devam eden Türkoğlu Belediyespor, ligin ilk maçında kendi sahasında Pazarcık Aksuspor’u ağırladı. Türkoğlu Belediyespor, karşısında ilk yarı 2-0 geriye düşen Pazarcık Aksuspor Mehmet Ağyar ile Emrah Buz'un golleri ile skoru 2-2’ye getirmesini bildi. Beraberlik sonrası direncini kaybetmeyen Türkoğlu temsilcisi 2 gol daha bularak sahadan 4-2’lik galibiyet elde edip, haftayı 3 puanla kapattı.

Editör: Mahmut Beyaz