Kahramanmaraşlı Ege Kayapınar, WUSHU sporunda Türkiye şampiyonluğuna imza attı.
Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen TürkiyeWushu Şampiyonası Minik Yıldız Geleneksel Taolu ve Sanda Müsabakaları, 20 - 25 Aralık 2015 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı. Şampiyonaya 46 ilden 550 sporcu katıldı.
Kahramanmaraş'ta son yıllarda WUSHU sporuna olan ilgi meyvelerini vermeye başladı. Antalya’da düzenlenen  Türkiye WUSHU Minik-Yıldız Alt Genç kategorilerinde, Afşin Belediyespor Kulübü sporcuları, madalyalarla döndüler. Antalya'da düzenlenen WUSHU Türkiye şampiyonasına Afşin Belediyespor WUSHU takımı katıldı. Şampiyonaya katılan sporculardan, 20 kilogramda Ege Kayapınar Türkiye Şampiyonu, 52 kilogramda Yağız Mehmet Kaya Türkiye 2'ncisi, ve 56 kilogramda Umut Can Özdemir Türkiye 2'ncisi olarak Kahramanmaraş'a bir gurur yaşattılar. Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Wushu Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Afşin Belediyespor WUSHU Antrenörü Selçuk Kayapınar nezaretinde şampiyonaya katılan sporcular, büyük bir başarıya imza attılar.


'SON YILLARIN EN BÜYÜK BAŞARISINA ULAŞTIK'

Antrenör Kayapınar, Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda üstün bir performans gösterdiklerini belirterek,bu başarının tüm Kahramanmaraş halkının olduğunu söyledi. Son yılların en büyük başarısına bu turnuvada ulaştıklarını kaydeden Kayapınar, "Çok sayıda sporcunun yer aldığı ve 5 gün süren şampiyonada Kahramanmaraş adına önemli başarılar elde ettik. Sporcularımız gelecek için umut verici derecelere imza atarak bizleri mutlu ettiler. Bu başarılar bir başlangıçtır ve daha büyük derecelerinde geleceğinin göstergesidir. İyi bir hazırlık dönemi geçirerek bu şampiyonaya katıldık. WUSHU sporu son yıllarda Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş ve Afşin ilçemizde de büyük ilgi görüyor. Kahramanmaraş'ta sadece 2 bin 500 lisanslı WUSHU sporcumuz var. Bu spor gerçekten son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Daha ilk yıllarda bir iki sporcu ile başladığımız bu spor branşı şimdilerde 30 yada 40'ları buluyor. Özellikle genç nesil bu sporu sevmeye başladı ve Afşin ilçemizde ilk sıralarda yapılan bir spor haline geldi. 20-25 Aralık tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen WUSHU Türkiye şampiyonasında Kahramanmaraş'a böyle bir gurur yaşattığmız için mutluyuz. İnşallah gelecek yıllarda bu şampiyonluklarımız devam edecek" dedi.

www.marasmanset.com Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz