Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yıl Dönümü nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığınca bir çok ilde düzenlenen, gençlerden Şehitlere ve 57. Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Merkezi tarafından organize edilen etkinlik sabah saatlerinde başladı. Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Şube Müdürleri, İl Müdürlüğü Personeli, Gençlik liderleri ve çok sayıda gönüllü genç katıldı. Şehir merkezinden geçilerek Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliğine gidildi. Şehitlikte Aziz Şehitlerimiz adına bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından vatanımız için bundan tam 101 yıl önce toprağa düşmüş kahraman ecdamız, ve yurdumuzun dört bir yanında vatanımızın korumak için şehit düşen tüm aziz şehitlerimiz için dua edilip toplu halde Fatiha-i Şerife okunarak program tamamlandı.

'HER YIL KUTLANMASINI DİLİYORUZ'
Çanakkale ruhunu gençlere yaşatmak amacıyla böyle bir yürüyüşün gerçekleştiğini ifade eden Ali İhsan Kabakçı, konuşmasına şöyle devam etti;Tabiki Çanakkale ruhunu tüm ülkede gençlerimize yaşatabilmek adına aynı zamanda da Çanakkale kara savaşları içerisinde önemli bir yer tutan neredeyse tüm ferdlerini, askerlerini şehit veren 57. Alaya vefa adına yapmış olduğumuz Spor İl Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye'de sabah namazıyla başlayan tüm programla birlikte aynı anda aynı saatte 57. Alaya vefa yürüyüşü olarak gençlerimizle, tüm vatandaşlarımızla yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüş şehitlikle sonlanıyor. Şehitlikte de tüm şehitlerimize edebiyete intikal etmiş hem bir saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle de tamamlamış bulunacağız. Burada da amacımız Çanakkale kara savaşlarının bu yıl 101. yıl dönümü ve 57. Alayın da destanını daha öne çıkabilmek adına günün anlam ve öneminide ortaya koyan bir yürüyüştür. Ülkemizde şu anda da güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz ve polislerimiz olmak üzere iç güvenlik anlamında da teröristlerle büyük bir mücadele verip ülkemizin birliği ve bütünlüğü içinde büyük bir mücadele içerisindeler. Buna da Allah muhakkafiyat oluyor. Bundan sonrasında da inşallah ebediyete intikal etmiş şehitlerimizede Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizede minnet duygularımızı iletiyoruz. 57. Alay vefa yürüyüşümüzünde gençlerle birlikte her yıl kutlanmasını diliyoruz.”
Haber: Ahmet Özkars
Editör: Mahmut Beyaz