Uzun yıllardır Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığı yapan ve özellikle büyük bir borçla aldığı takımı düzlüğe çıkartarak 2. Lig’de kalma başarısı gösteren Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, 2019-2020 futbol sezonu öncesinde yeni teknik ekip ve futbolcularla basın mensuplarının karşısına geçti. Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Osman Bozkurt ve yardımcıları Ömer İnce, Çetin Canlı, Paşa Ali Haydaroğlu ve Halil İbrahim Ölmez ile basın toplantısı düzenleyen Başkan Ceyhan, takıma yeni katılan isimlerle de poz verdi. Kahramanmaraşspor’da Kahramanmaraşlı devrimi yaptıklarını dile getiren Başkan Ceyhan, kulübün kuruluşunun 50’nci yıl dönümü olması nedeniyle yapmayı hedeflediği 50’nci yılda 50 altın adam projesini anlattı. Kahramanmaraşlı siyasetçiler, iş adamları ve vatandaşlardan yeni sezonda destek isteyen Başkan Ceyhan, hedeflerinin bir üst lig olduğunu söyledi.

KENDİ ÖZ ÇOCUKLARIMIZLA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Kahramanmaraşlı teknik ekip ve futbolcularla sezona başlangıç yapacaklarını kaydeden Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “2019-2020 futbol sezonunda kendi öz çocuklarımızla, memleketimizin çocuklarıyla bir yola baş koyduk. Bu yıl Kahramanmaraşspor’un kuruluşunun 50’nci yıl dönümü. Bu sene artık olması gerekeni yapmak adına bir yoldayız. Bunda da inançlı, başarıya aç, gerçekten isteyen ve Kahramanmaraşla özdeşleşen ve bu toprakların bağrından çıkan arkadaşlarla bu yola çıktık. Rabbim bizi utandırmasın. Bu sene kendi öz çocuklarımız olan hem futbolcularımız hem de teknik ekibimizle çalışmalara başladık. Osman hocam ve yardımcı antrenörleriyle birlikte karşınızdayız. Biz yönetim olarak sonuna kadar onların arkasındayız, iyi günde ve kötü günde. Sizlerden de ricam Kahramanmaraş’tan çıkan bu değerlere sahip çıkmanız. Bu arkadaşlarımızın sorumluluğu çok fazla, kendi konuşmalarımızda da bunu söylüyoruz. Onlar büyük bir sorumluluğu üstlendiler ama aynı anda gerçekten başarılı olmak zorundalar her manada, çünkü bundan sonra arkadan gelecek genç hoca adaylarımıza da ışık tutmak adına artı bir sorumlulukları var. Ama tüm bunları birlikte başarabilir miyiz, başarabiliriz. Rabbim inşallah çıktığımız bu yolda bizleri utandırmayacak, onlar da herkese Kahramanmaraş çocuğunun neler yapabileceğini gösterecek” dedi.

TÜM KAHRAMANMARAŞ’IN BU EKİBE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”

Kahramanmaraşspor’un bütün Kahramanmaraşlıların ortak kaygısı olduğunu anlatan Başkan Ceyhan, “Ortak kaygımız, ortak değerimiz memleket sevdamız, bizim davamız bu. Bu noktada arkadaşlarımıza sahip çıkılmasını rica ediyorum. Başkan ve yönetim olarak elimizden geldiğince arkalarındayız. Bu hoşgörü ve toleransı biz göstermezsek başkalarından bunu beklemek hoş olmaz. Önce kendi değerlerimize sahip çıkacağız. Ortak kaygımız bu şehrin takımının bir an önce bir üst lige çıkması olmalı. Bir milyon 100 bin nüfuslu bir sanayi kenti olan Kahramanmaraş’ın bu ligde olmaması lazım. İnşallah büyüklerimiz de 50’nci yıldaki bu heyecana, yıl dönüme has ekstra motivasyona gerekli katkıyı sağlarlar. Bizim herkese kapımız açık, sizlerle birlikte tüm Kahramanmaraş’ın bu ekibe sahip çıkması gerekiyor. Çünkü Kahramanmaraş tek bir şehirdir, başka bir şehrimiz yok, bir yere gitme niyetimiz de yok. Bu şehrin marka değeri yükselirse bizler de yükseleceğiz. Buna inanan, bunu yaşayan insanlarız. Küresel dünyada da futbol önemli bir spor branşı, gerçekten de şehirlerin ve değerlerin tanıtımında da çok önemli bir etkin. Bizim bir üst lige çıkıp, her hafta televizyon kanallarının buradan canlı yayınlar yapmasını düşünürseniz en küçük esnafımızdan en büyük iş adamımıza kadar hepimizin faydalanacağını görebiliriz. Sonunda başarıyı yani ipi bizim göğüsleyeceğimiz bir sezonu tamamlarız” ifadelerini kullandı.

GAZİŞEHİR GAZİANTEPSPOR ÖNEMLİ BİR ÖRNEK”

Kahramanmaraşspor’a kentin yerel dinamiklerinin daha fazla katkı sağlaması gerektiğine inandığını belirten Ceyhan, Gazişehir Gaziantepspor Başkanı Adil Konukoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i örnek göstererek, “Kahramanmaraşspor birinin ya da birilerinin değil, Adil Konukoğlu bize çok iyi ve yakın bir örnek. Aldıkları kupayı Fatma Şahin ile birlikte kaldırdılar, hepimiz gördük. Biz bazı belediye başkanlarımızın yanına gidiyoruz, ben futboldan anlamam ki, sevmem ki diyorlar. Fatma Şahin ne kadar seviyordur bir kadın olarak. Oturduğumuz koltukların sorumlulukları var, Gazişehir Gaziantepspor’u Adil Konukoğlu tek başına götüremez mi, maddi gücü mü yok, ekibi mi yok? Dünyaca ünlü bir holding, sayılı zenginler arasında ama arkasında yine Gaziantep’in önde gelen iş adamlarından oluşan yönetim kurulu ve belediye başkanı var. Lütfen olması gereken bu doğru algıyı bu şehirde yaymalıyız. Bu şehir başarıyı fazlasıyla hak ediyor, bu takım da fazlasıyla bir üst ligi hak ediyor. Gaziantep ne yaptı, Kayseri ne yaptı, Sivas ne yaptıyı mı konuşacağız, biz şunları yaptık diye konuşmalıyız. Geçen sene Konya’yı 3-0 yendiğimizde kimse inanmadığında biz yine inanarak çıktık, tüm ulusal kanallarda son dakika haberi olarak düştü hepiniz biliyorsunuz ev tüm Türkiye’den tebrik telefonları aldık. En az 1’nci Lig ve ardından Süper Ligi kovaladığımızda bizim Sivas’tan ne eksiğimiz olabilir. Sivas’a günlük 25 tane uçak indiği söyleniliyor, Kahramanmaraş’ta bu bile sıkıntı” açıklamalarında bulundu.

50’NCİ YILIMIZDA EL ELE VERELİM”

Kahramanmaraşspor’un üst liglerde olmasının bütün anlamda kente değer katacağının altını çizen Ceyhan, “Süper Lig takımı olduğunuzda şehrin normlarını, değerlerini artırabilmek anlamında zaten devlet fazlasıyla imkanlar sağlıyor. Bu takıma sahip çıkılması noktasında 50’nci yıl da en azından bunu da ekstra vesile kılarak 50’nci yılda 50 altın adam isimli bir projem var. 50’nci yılımızda el ele verelim, bir seferberlik ilan edelim. Kahramanmaraş’ta bu takıma destek verecek 50 altın adam yok mudur? Buradan sesleniyorum KMTSO Başkanı’na, Esnaf Odaları Başkanlarıma, iş adamlarımıza sesleniyorum, gelin 50’nci 50 altın adam diye bir yemek organize edelim, sembolik olarak hediyelerimizi takdim edelim” dedi.

ALT YAPIDA İYİ BİR SİNERJİ OLUŞTURDUK”

Kahramanmaraşlı futbolcuların takımdaki sayısının artmasına da değinen Ceyhan, “Biz alt yapıya önem veriyoruz ama dışarıdan da bizim karakterimize, bizim ailemize, bizim genetiğimize uygun karakterli arkadaşlarımızı da takıma katıyoruz ki onların da tecrübeleriyle harmanlama yaparak başarıyı hedefliyoruz. Özümüzü unutmadan başaracağız. Son iki yıldır da Bölgesel Akademi Ligi’ne katılıyoruz ve milli takıma giden çocuklarımız var. Takımda geçen sene zaten dört beş tane Kahramanmaraşlı oyuncularımız vardı, bu sene daha katıldı. Son iki yılda önemli bir sinerji yakaladık. Bu şehirde ciddi şekilde futbolcu potansiyeli var, İnşallah biz de doğru bir şekilde buraya kanalize olursak başarıyı yakalarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞLILARIN NELERİ BAŞARDIĞINI HERKESE GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Osman Bozkurt ise yeni sezonda Kahramanmaraşlıların neler yapabileceğini herkese göstereceklerini belirterek, “Bize bu görevi veren yönetim kuruluna ve başkanımıza herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Buradaki Kahramanmaraşlı hocalarımızla bu ligde bir ilki yaşatmak için yola çıktık. İnşallah bunun sonunda hedefimiz olan bir üst lige çıkmak için taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyacağız. Biz çok çalışacağız, sizden tek isteğim var, bütün Kahramanmaraşlı taraftarlardan, gazetecilerden, iş adamlarından bize destek olmalarını, bizim arkamızda durmalarını istiyoruz. Biz sonunda Allah’ın izniyle mutlu sona ulaşacağız. Bizim hedefimiz bir üst lige çıkmak, Kahramanmaraşlı insanların neleri başardığını herkese göstermek istiyoruz. Bizi büyüklerimiz de, siyasilerimiz de bu memleketin çocukları olduğumuz için bizle birlikte olmalarını istiyoruz. İnşallah hep beraber mutlu sona ulaşacağız” dedi.

Basın toplantısına Kahramanmaraşspor’a yeni dâhil olan futbolculardan Sergen Ekinci, Çağatay Çeken, Safa Ali Memnun, Emrullah Yıldırım, Abdullah Topkara, Eren Nergiz ve Gökhan Payam katıldı.

Basın toplantısı aile fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz