Bugüne kadar sportif olarak birbirinden önemli başarılara imza atan ve kentte açtığı fitness salonu ile zayıflamak veya kilo almak isteyenlere kendine has yöntemleri ile yardımcı olan Müjgân Paçacı, yine güzel bir başarı hikayesinin altına imzasını attı. Paçacı, küçük yaşlardan bu yana kilo problemi olan TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Şerife Akçakoyunun zayıflamasına yardımcı oldu. 15 yaşında ve 85 kilo olan Akçakoyun, sıkı bir çalışmanın ardından 63 kiloya düşerek tam 22 kilo verdi. Spor antronörü Müjgân Paçacı ve öğrencisi Şerife Akçakoyun başarılarının sırlarını Manşet Gazetesi ile paylaştılar. Paçaçı, Akçakoyun’un büyük bir azim gösterdiğini belirtirken, Akçakoyun ise, “Şimdi kendimi mutlu ve özgüvenli hissediyorum en önemlisi de artık boydan fotoğraf çekilebiliyorum. Ben spor salonuna 9’uncu sınıfın bitiminde yani yaz tatilinde başladım. Zayıfladığım zaman tatil bitmişti ve okula başlamıştım. Beni gören arkadaşlarım tanımadılar, ben olduğuma hiçbir şekilde inanamadılar. Evrim geçirmişsin falan dediler” şeklinde konuştu.

Tamı tamına 22 kilogram vererek, hayata 15 yaşında yeniden başladığını anlatan Şerife Akçakoyun şu ifadeleri kullandı;

5’İNCİ SINIFA GİDERKEN KİLO ALMAYA BAŞLADIM”

Spora ilk başlamaya karar verdiğim zaman 85 kiloydum. Kilo almaya 5’inci sınıfa giderken başladım. Çok fazla yemek yiyordum ve yavaş yavaş süreçli bir şekilde kilo almaya başladım. Sonrasında aradan birkaç yıl geçti ve kilomun 85’leri bulduğunu gördüm. Benim bir arkadaş grubum var ve biz 4 kişiyiz. Arkadaşlarımdan 3’ü çok zayıf aralarında bir tek ben kiloluyum. Bir ortama falan girdiğimiz zaman genellikle dalga konusu oluyordum. Ortaokulda falan bunlar hep böyle geçti sonrasında liseye başlayınca artık katlanılmaz bir hal aldı. Arkadaşlarımın arasında hep göze batan ben oluyordum, yakın arkadaşlarım her ne kadar bana destek olsalarda okuldaki diğer arkadaşların hepsi tarafından dalga konusu oluyordum. Çok rahatsız olmaya başlayınca artık canıma tak etti ve spora başlamaya karar verdim.

BU İNSANLAR YAPABİLİYORSA BEN DE YAPARIM DEDİM”

Yaklaşık üç sene önce falan kilo vermek amaçlı yine bir spor salonuna başlamıştım ama gittiğime pişman oldum keşke gitmeseydim. Oradan daha fazla kilo alıp çıktım. Yaklaşık 5 ay önce de Müjgan Hoca’ya gelmeye karar verdim. Müjgan Hoca’yı instagram’da gezinirken gördüm. Sayfasına girip baktığımda kısa sürede çok güzel zayıflama hikayeleriyle karşılaştım. Sonrasında sürekli sayfayı takip etmeye başladım zayıflayan insanların fotoğraflarına falan baktıkça dedim ki, bu insanlar yapıyorsa ben de yaparım. Ailemden ilk olarak anneme anlattım, annem de bana güvendiğini ve istediğimde takdirde her zaman destek olacağını söyledi. Annem ile birlikte tüm ailemden de güzel bir destek aldım ve başladım.

ZOR BİR SÜREÇTİ AMA SPOR HAYATIMIN BİR PARÇASI OLDU”

Salona ilk geldiğimde çok çekiniyordum ve utanıyordum. Müjgan Hocayla konuştuk ve bana dediği ilk şey, “artık benim elime düştün” cümlesiydi. Müjgan Hocamdan da aldığım destek motivasyon ve destek ile çok güzel bir başlangıç yaptım. İlk antrenmandan sonra bir daha gelmemeyi düşünüyordum, ben ne yapıyorum, bu ne falan demeye başladım. İlk bir aya yakın bir sürecim böyle bir takım zorluklarla geçti sonrasında biraz daha düzene bindi ve artık hayatımın vazgeçilmez bir parçası oldu. Zaten kendimde zayıflama açısından gelişmede görünce bırakma düşüncesi falan tamamen aklımdan çıktı. İlk zamanlar her şey çok zordu hem okul hem spor salonu aşırı yoruyordu. Buranın antrenmanları çok kolay sayılmaz bayağı bir yoruluyordum ama sonuç almaya başladıktan sonra dedim ki ben bunları yaparım, her türlü zorluğa da katlanacağım dedim ve devam ettim.

85 kilo ile başladım şuan 63 kiloyum. Bundan sonrası için de asla bırakmayacağım. Hedefim 55 kiloya düşmek bunun için de sıkı bir çalışma içerisinde olursam 2 ay bana yetecektir diye düşünüyorum. Müjgan Hocayla çalışmak mükemmel bir şey. Onun farkı her yerde her konuda göründüğü gibi burada da çok bariz görünüyor. Sanki sadece bir hoca değilmiş gibi bizim annemiz gibi oluyor buraya geldiğimiz zaman. Bize burada her türlü destek oluyor, asla pes etmemize izin vermiyor ve her zaman her konuda yanımızda oluyor. Hiçbir zaman vazgeçmeyi düşünmedim ama yemek yemeyi düşündüm ama eski fotoğraflarıma falan baktığım zaman yemek yeme fikirlerim falan da ortadan kalkıyordu.

KENDİMİ MUTLU VE ÖZGÜVENLİ HİSSEDİYORUM”

Şimdi kendimi mutlu ve özgüvenli hissediyorum en önemlisi de artık boydan fotoğraf çekilebiliyorum. Ben spor salonuna 9’uncu sınıfın bitiminde yani yaz tatilinde başladım. Zayıfladığım zaman tatil bitmişti ve okula başlamıştım. Beni gören arkadaşlarım tanımadılar, ben olduğuma hiçbir şekilde inanamadılar. Evrim geçirmişsin falan dediler. Okul açıldığından bu yana devam ediyorum spora ve arkadaşlarım, hala zayıflamaya devam ediyorsun diyorlar. Ailemden de benzeri tepkiler alıyorum yürüyüşün bile değişti, özgüven geldi diyorlar. Herkesten çok güzel tepkiler alıyorum ve bu beni daha çok azimlendiriyor.

İNSAN İSTERSE HERŞEYİ BAŞARABİLİYOR”

Benim eski durumumda olup zayıflamak isteyen ve bir türlü cesaret edemeyen bütün insanlara sesleniyorum, başlamadan önce ben yapamam diye düşünüyorlarsa bir insan istediği her şeyi başarabilir demek istiyorum. Hele de benim yaşıtım olup da bu sorunu yaşayan arkadaşlarım muhakkak ki spora başlamalı. Çünkü bizim yaşlarımız istediğini elde etme konusunda daha verimli yaşlar. Müjgan Hocayı kesinlikle tercih etmeliler. Müjgan Hoca beni hayallerime kavuşturan insan.”

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz