Zaten pandemi dönemindeyiz evlerimizdeyiz dediğinizi duyar gibiyim. Elbette  uzun süredir hepimiz evlerimizdeyiz. Ama soğukta olunca insan hiç evinden çıkmak istemiyor ki. Peki, evlerimizde ne kadar kaliteli vakit geçiriyoruz. Neler yapıyoruz. Hep temizlik yemek mi? Yoksa hep yatış mı?
İkisi de yanlış bence evimiz bizim özelimize bize ait. Ailemizle ortak alanımız mahremimiz.  Bu alan çok özel olduğu gibi içinde yaşadıklarımız\yaşayacaklarımızda çok önemlidir. Peki evde nasıl kaliteli vakit geçiririz…
Havalar iyice soğumaya başladı. Sıcak havalarda olduğu gibi çocukları alıp yürüyüşe çıkamıyor, parka götüremiyoruz. Kış aylarında ev içinde daha fazla zaman geçirmek zorunda kalan çocukları TV’ye, akıllı telefonlara, tabletlere mahkum etmek istemiyorsanız evde oynayarak yaratıcı aktivitelerle sizinle birlikte kaliteli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz.
Evde kolayca bulacağınız malzemelerle davul, gitar marakas gibi aletleri yapabilirsiniz. Böylece hem el becerilerini geliştirecek, hem ritim duygusunu geliştirecek hem de keyifli zaman geçireceksiniz.
Çocuğunuzun en sevdiği şarkıyı açın ve birlikte doyasıya dans edin. İsterseniz bildiğiniz dans figürlerini ona da öğretin. Kimbilir belki de gelecekte çok ünlü olacak bir dansçı sizin evinizin içinde…
Çocukların hayal gücünü geliştiren muhteşem bir oyundur. Sizi anlatmak istediği bazı şeyleri bu oyun sayesinde öğrenebilirsiniz. Çocukların kendilerini en iyi ifade ettiği evcilik oyunundan siz de çok keyif alacaksınız emin olun.
Ortalık batar kaygısını bir kenara bırakın ve çocuğunuzla birlikte mutfağa girmekten korkmayın. Birlikte en sevdiği keki yapabilir ya da akşam yemeğini birlikte pişirebilirsiniz. Bunu yaparken meyve ve sebzelerin isimlerini öğretebilir, faydalarından bahsedebilirsiniz.
Odasına bir pano asın ya da duvarlarına boydan boya ip gerin. Bugüne kadar yaptığı ve sakladığınız çalışmaları bu ipe asın. Bir sergi geziyormuş gibi yaptıklarını titizlikle inceleyin ve hakkında yorum yapın. Bu onun motivasyonunu artıracak ve çok hoşuna gidecektir. Bizim bildiğimiz ama yeni jenerasyonun bilmediği oyunları ona öğretin. Teknoloji bağımlılığından kurtulmak için tüm aile bireylerine iyi gelecek.
İsim-hayvan-bitki, saklambaç, körebe, sıcak-soğuk, SOS gibi oyunları onlara da öğretin ve ailece evde vakit geçirmenin keyfini çıkarın.