Yıllar önce İstanbul’da. Bir yağmur ki, bardaktan boşanırcasına. Ara sıra esen deli fırtına elimizdeki şemsiyeleri alıp götürecek. Trafiğin olanca hızıyla aktığı Mecidiyeköy’de. Galatasaray’ın tarih yazdığı Ali Samiyen stadının güney ucunda. Bir yaya geçidi önünde bekliyoruz. Işık yok. Araçların durmaya niyeti yok. Tamda o anda.

Bir bayan sürücü yaklaştı. Hızını azalttı, tamda önümüzde durdu. İki elini öne uzatarak “Buyurun” işareti yaptı. Baş selamı ile teşekkürlerimizi sunduk.

Yağmur kesildi. Fırtına dindi. Güneş açtı. Tam da o anda.

Ne zaman araç kullansam, yaya geçidi olsun olmasın bir yayanın karşıya geçmek için benim aracımın geçmesini beklediğini görsem, hep bu an gelir aklıma. Açarım ellerimi. Yüzüme tatlı bir tebessüm yerleştirir, “buyurun” derim. Çoğunlukla tebessümüme tebessüm, hareketime teşekkür alırım.

Klasik sözlerimizdendir gerçi ya, sevgi dağıttıkça büyür. Tebessüm bulaşıcıdır. Etrafımızda bulunan, çarşıda beraber oturup kalktığımız insanlardan pozitif olanları daha çok sever, daha çok takdir ederiz. Onların gülüşleri ile bizimde çehremiz aydınlanır. Bizlerde mutlu oluruz.

Sevgi emek mi, sevgi yürek mi tartışması süre dursun, sevmeli azizim. Sevgiyi kalbimizden hiç eksik etmemeli.

Ülke gündemimizi uzun süredir meşgul eden seçim sürecini de tamamlamış bulunmaktayız. Demokratik teamül gereği, gidip oylarımızı verdik. Seçimimizi yaptık. Bundan sonra;

Bundan sonra bize düşen sevmek azizim.

Oy vermesek te Cumhurbaşkanımızı sevmek. O uğruna can verdiğimiz, kan verdiğimiz, kan döktüğümüz Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı. Onu sevmeliyiz.

Özgür irademiz ile seçip Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderdiğimiz 600 Milletvekili, artık bizim temsilcilerimiz. Halkın vekilleri, milletin vekilleri. Milletvekillerini sevmeliyiz.

Mevcut Bakanlarımız, bundan sonra atanacak bakanlarımız, ülkenin temel kurumlarının teslimini alacaklar. Ülkeye onlar şekil verecek. Ülke olarak bir adım daha ileri gitmemiz için, bir çıta daha yükseğe sıçramamız için çalışacaklar. Bakanlarımızı sevmeliyiz.

Yalnız, lütfen. Sevgili siyasilerimiz. Sizde bizi sevin olur mu? Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Laz hangi ırktan gelirsek gelelim, sizde bizi sevin olur mu?

5 Siyasi partiden, hangisine oy vermiş olursak olalım hangi siyasi tercihte bulunmuş olursak olalım, sizde bizi sevin olur mu?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adayı desteklemiş olursak olalım, kimseyi tercihinden dolayı ötelemeyin olur mu? Toplumu kucaklayın. Siyasi gerilimi asgari düzeye indirecek hamleler yapın. Sizin gibi düşünmeyenleri de kucaklayın. Ötelemeyin, ayrıştırmayın, kutuplaştırmayın.

Halkınızın tamamını sevin… Olur mu?