Manşet Gazetesine açıklamalarda bulanan Debgici, Bertiz bölgesinde yaşanan sıkıntılar, İyi Partinin kuruluşu, NATO askeri tatbikatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk resimlerinin hedef olması ve MHP’nin hükümete verdiği destek hakkında önemli açıklamalarda bulundu. AK Partinin dava partisi AK Parti içerisindeki yöneticilerinde dava adamı olduğunu belirten Debgici: “Şuan Dulkadiroğlu’nda şehrimizin Bertiz’inden, ova bölgelerimize, Yusufhacılı, Kozludere, Peynirdere istikametine, şehir merkezine kadar, ilçemizin genelini kucaklayan bir yönetim kadrosuna sahibiz. Sayısal olarak ta yeterli sayıda arkadaşlarımız burada mevcut. Burada uyum içerisinde çalışacak kişilere yer vereceğiz” şeklinde konuştu.

KONGREYE YENİDEN ADAYIM”

Kongre tarihinin neden ertelendiği hakkında açıklamalar da bulunan Debgici şunları kaydetti: “Türkiye kongre sürecine girdi. Genel merkezimiz kısa bir süre öncesinde, kongreleri şimdilik askıya alalım, erteleyelim ve bir değerlendirme yapalım buna göre devam edelim diye bir karar alınmıştı. Geçen hafta itibari ile de tekrar kongre süreçleri başlatıldı tüm Türkiye’de. İlçe kongreleri Kahramanmaraş’ta da 2 ilçe de tamamlanmıştı. Bizde geçen hafta aldığımız talimat üzerine 25 Kasım’da aslında kongre yapacağız diye ilan etmiştik fakat genel merkezimizden aldığımız yeni düzenlemeyle, onların programlarında bazı değişikler oldu ve kongremizi bir hafta erteledik. Biz Dulkadiroğlu’yuz. Kahramanmaraş’ın en büyük ikinci ilçesiyiz. Seçimler de üst düzey oy almış, Türkiye çapında bir ilçeyiz. Dolaysıyla genel merkez katılımcımız olmadan kongremiz olmazdı. Ona göre revize ettik ve 2 Aralık’ta Cumartesi günü saat 13.00’te Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde kongremizi yapacağız. Tüm Türkiye’de de kongreler tüm hızla devam ediyor. Bir taraftan da Büyükşehir olmayan illerin kongreleri başladı şuan. O kongreler de şuan yapılıyor. Tahminimce bizim kongremizde bitecek ve 2018 yılında büyük kongreye doğru ilerlemiş olacağız.

Partimizin bir yöntemi var. O yöntemde İstişare. AK Parti Genel Merkezi’miz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şuan alacağı tüm kararları istişare ile alıyor. En üst düzeyde, MYK’dan tutun da MKYK’ya kadar bu kararlar alınıyor. Gerek kadın kollarımızla, gerek gençlik kollarımızla istişareler, üst düzeyle yapılıyor ve bu neticede bir takım kararlar alınıyor. Teşkilatçılık noktasında da tüm Türkiye’de görevine devam edecek olan İlçe Başkanlarıyla alakalı veya il başkanlarımızla alakalı değerlendirmelerini yaptı. Ve o değerlendirmeler neticesinde göreve devam edecek olanların kongrelerini yapması noktasında direktiflerini verdi. Bir taraftan da göreve yeni gelecek olan arkadaşlarımızda, o il ve ilçelerimizde de yeni arkadaşlarla yola gidiliyor. Bu konuda da o arkadaşlarımızla da basın toplantıları düzenleyerekten yeni kongrelere aday olmayacaklarını yinelediler. Bizim kongremizde de genel merkezimizin teveccühü, halkımızın da bize göstermiş olduğu destekle, tüm parti teşkilat mensuplarının da bizim üzerimizde olumlu görüşleri ile birlikte, bize kongremizi 2 Aralık’ta yapmamız gerekti. Tekrar da adaylık noktasında açıklamamızın olmasını söylediler. Bizde bu Mimal de çıktık kongre tarihini ilan ettik ve kongrede yeniden aday olacağımızı beyan ettik.”

KAHRAMANMARAŞ’TA AK PARTİ’NİN ÇITASI ÇOK YÜKSEK”

AK Parti’nin Dulkadiroğlu İlçesi için önemine değinen Debgici, “AK Parti çatısın altında teşkilatçılık yapan herkes bilir ki, biz bir dava partisiyiz, dava adamıyız. Dava adamları teşkilatlarının istişaresine her zaman sadık kalırlar. Bizde bu yönde hareket ediyoruz. Ama bunun bilincinde olmayan ya da bunun farkında olmayan bazı çevreler farklı tarzlara yöneliyorlar ve AK Parti’yi başka siyasi partilerle karıştırıyorlar. Eğer genel merkezimiz uygun görüp te derse ki; biz bir değişikliğe gideceğiz. Biz gereğini yaparız ve nefer olarak çalışmaya devam ederiz. Biz bugüne kadar, AK Parti’de ben görev aldığım ilk günden bugüne kadar bu bilinçle çalıştım. Yaklaşık 2013 yılına kadar merkez ilçe de başkan yardımcılığı görevinde bulunduk. Daha sonra nasip oldu genel merkezimiz bizi kurucu ilçe başkanı olarak görevlendirdi. Sonrasında da birinci kongre döneminde de yeniden aday olup seçime gittik. Dolayısıyla 4 yıllık ilçe başkanlığı tecrübemiz var. Halkımızla olan diyaloğumuz, şehrimizde ki sivil platformlarla sendikalarla, vakıflarla, derneklerle olan birlikteliğimiz, beraberliğimiz ve genel merkezimizin bize duyduğu özverili çalışmaları göz önünde bulundurduğu zaman ve Dulkadiroğlu İlçesinin Türkiye’de aldığı neticeler göz önünde bulundurulduğu zaman, bize devam noktasında bir karar verildi. Bizde Mental yorgunlukta metal yorgunlukta yok dedik. Biz ilk günkü aşkla çalışmaya devam ettik. Bundan sonra da böyle olacak. Kahramanmaraş’ta AK Parti’nin çıtası çok yüksek. Dulkadiroğlu’nda da zirve ve Kahramanmaraş’ın Türkiye’de ilk sıralar da yer almasının en büyük birincil önceliği belki de Dulkadiroğlu. Dolayısıyla biz ne kadar öz verili çalışırsak ve ne kadar üst düzeyde çalışırsak çıtamız aşağı düşmemiş olur ve liderimize ve ülkemize gerekli desteği sağlamış oluruz. Biz bu bilinçle çalışıyoruz. Biz herkesle çalışıyoruz, herkesi kucaklıyoruz, görevimiz bu. Farklı emellerimiz farklı amaçlarımız olsaydı bırakın şimdiyi bundan 3 sene öncede aday olarak biz gösterilmezdik veya kurucu olarak ta atanmazdık. Çalışmalarımız bu yönde de devam edecek” şeklinde konuştu.
 

GENEL VE YEREL OLARAK HİZMETLER DEVAM EDECEK”

Partinin kurulduğu günden bu yana hizmetleri eksiksiz devam ettirdiğini belirten Debgici şu ifadelere yer verdi: “O günden bu yana çok seçim atlattık. 10’dan fazla seçim oldu Türkiye’de 2001’de AK Parti kuruldu, 2002’de ilk defa iktidara geldik. Dolayısıyla AK Parti sürekli sahada. Bunun dışında bizim yaz ve kış ayrı programlarımız oluyor. Biz seçim döneminde sahaya inen bir parti değiliz. Sahayı zamanlar da sürekli olarak vatandaşımızla yan da sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumlarıyla, toplumun her kesimleriyle sürekli bir araya geliyoruz. Hem ilçe bazlı hem il bazlı. Dolayısıyla biz o gün bugündür halkın içindeyiz. 2019 seçimlerinde de biz şuan arazideyiz, durmuyoruz. Bizim bir sloganımız var, ‘Durmak yok yola devam’. Her alanda, hem yerelde hem genel de bu hizmetler devam ediyor. 16 Nisan referandumuyla birlikte Türkiye’de artık yeni bir yapılanma yeni bir şekillenme var. Bu şekillenmede de artık istikrar sorunu ortadan kalkıyor. Çünkü bundan sonra ki ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1 oyla biz Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Ve Cumhurbaşkanı kendi kabinesini oluşturacak ve ülkeyi yönetmeyi devam edecek. Yüzde 50+1 sürekli istikrar demek. Biz önce ki seçimlerde de sürekli istikrar olacak diyorduk ve bu seçimlerde de nitekim bu sağlanacaktır.”

DOLAYISIYLA TEK ADAMLIK BİR HÜKÜMET ANLAYIŞI YOK”

Debgici, “Türkiye uzun zamandan beri terörle mücadele ediyor. Sadece AK Parti’mi yapıyor bu mücadeleyi? Yeri geliyor diğer siyasi partiler de her alanda destek veriyor. Her ne kadar bir takım muhalefet partileri HDP’lileri desteklese de veya terör örgütlerini destekleyici açıklamalar da bulunsa da, devletinin yanında olan milletinin yanında olan, devlet ve milletinin bekası için, vatan için bayrak için koşuşturan, diğer siyasi partiler içinde buna destek veriyor. O zaman nerede kaldı tek adamlık. Sadece Recep Tayyip Erdoğan dedi diye mi oluyor? Hayır. Bu sorunun cevabı bu. 2019’da ki Cumhurbaşkanlığı seçimi de belki bunu beraberinde getirecek. 16 Nisan referandumunda ki hep konuştuğumuz şeyler aklımıza geliyor. Biz toplumsal uzlaşıdan bahsettik. Birlik ve beraberlikten bahsettik. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yeni kapı ruhuyla toplumsal birliktelikten bahsettik. İşte bunlar ülkeyi istikrara götürecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi istikrara götürecek. Dolayısıyla tek adamlık bir hükümet anlayışı yok” dedi.

İLÇEMİZİN GENELİNİ KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM KADROSUNA SAHİBİZ”

AK Partinin ilçe ve şehir olarak vatandaşlarla içli dışlı olduğunu ve toplumu kucaklayan bir parti olduğunu belirten Debgici, “Genel merkezimiz bize der ki, Toplumu kucaklayın. Toplumu kucaklayacak şekilde bir şeyler oluşturun. Biz gençlerimize önem veriyoruz. Seçilme yaşını 18’e kadar indirdik. Bir kişi oy kullanabiliyorsa, seçebiliyorsa seçilebilmelidir. Biz bir defa yönetimlerimizse 18-25 yaş arası gençlerimize yer vereceğiz, kadınlarımıza yer vereceğiz. Yani şuan benim mevcut yönetimim de seçme ve seçilme yeteneğine sahip kişiler var. Ayrıca kadınlarımızda var. Şuan Dulkadiroğlu’nda şehrimizin Bertiz’inden, ova bölgelerimize, Yusufhacılı, Kozuludere, Peynirdere istikametine, şehir merkezine. Biz şehrimizin, ilçemizin genelini kucaklayan bir yönetim kadrosuna sahibiz zaten. Sayısal olarak ta yeterli sayıda arkadaşlarımız burada mevcut. Burada uyum içerisinde çalışacak kişilerden yer vereceğiz. Dolaysıyla biz toplumun her kesimini kucaklayan herkesle birlikte yol yürüyen insanlarız, elbette ki burada uyum önemli. Ben şuan 25 kişilik bir yönetim listesi oluşturacağım. Bizim 27 meclis üyemiz var. Meclis üyemizin biri a mahallesindense b mahallesine bakmayacak mı hizmet olarak. Oralardan gelen talepleri göz ardı mı edeceğiz. Böyle bir mantık yok. Ama sayısal olarak ta elbette toplumu kucaklayan kişilerden, oralara da hitap eden arkadaşlarımız bundan önce de oldu, şuanda da var, bundan sonra da olacak. Bu zaten bu işin olmazsa olmazı. Eğer olmazsa bu işin doğasına aykırı olur zaten. Biz belirli bir zümrenin partisi değiliz. Ben eğer 220 bin nüfuslu Dulkadiroğlu teşkilatını üst seviye de Türkiye’de adını duyuruyor ve bunu kamuoyuna hissettiriyorsa biz de gereğini zaten yapıyoruz. Hizmet noktasında da hiçbir sorunumuz yok. Bundan sonra da bu hizmetler devam edecek” ifadelerine kullandı.

AK PARTİ MİLLETİN KURDUĞU PARTİDİR”
AK Partinin belirli bir kitlenin partisi olmadığına vurgu yapan Debgici, “Siyasi bir partinin bir yere gelmesi için yönetimsel zafiyetler, sıkıntılı buhranlı günlerin oluşmasın gerekir. Yani bir iktidarın değişmesi için ülkenin idare edilememesi gerekir. Biz hep şunu söyledik; Türkiye’de eğer 15 yıla aşkın bir zamandır iyi bir idare yöntemi olmamış olsaydı zaten halk gereğini yapardı. Ama halkımız 10 seçimde ve referandumda AK Parti’yi sürekli üst seviyelere taşıdıysa demek ki yönetim iyi, ülke belirli bir noktaya gelmiştir. Dolayısıyla vaatler ne olabilir. Devşirme kişilerle belirli bir noktalara gitmenin hiçbir manası yok. AK Parti, sadece belirli bir kitlenin partisi değil. Milletin kurduğu Türkiye’nin partisidir. Hizmetlerinde de bu yönde devam ediyor. Dolayısıyla hangi partiler kurulursa kurulsun biz Türkiye’yi iyi idare ediyoruz, daha ileriye götürmek için gayret gösteriyoruz, hem genelde hem yerelde. Biz 2019’da Cumhurbaşkanımızı, Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50+1 oyla alacağız. Ama öncesinde yerel seçimlerimiz var. Biz o yerel seçimleri de daha ileriye gitmemiz lazım. Eğer yönetimsel olarak yerel yönetimler de yanlış yönetimler sergilemiş olsak, vatandaşımız bizi bilir. En iyisini vatandaşımız bilir ve vatandaşımızla biz istişareli olduğumuz için, beraber hareket ettiğimiz için onlardan gelen talepleri, hizmetleri onların ayağına kadar götürdüğümüz için daha kaliteli bir yaşam standardı sunacak hizmetler yaptığımız içinde, vatandaşımızla çok iyiyiz. Bunu 2019’un yerel seçimlerinde Mart ayında inşallah göreceğiz. Kahramanmaraş’taki büyükşehir belediyemiz ve 11 ilçe belediyesini de alacağız. Burada tabi bizim asli unsurumuz Dulkadiroğlu sınırları içerisinde üst düzey bir oy oranıyla bu işi sonuçlandırmak ve halkımıza daha iyi bir hizmet etmek adına, derdimiz bu, davamız bu, yolumuz uzun ama biz durmayacağız. Daha çok koşacağız. Çünkü çıtayı yükseltmek iyi, bu bize onur veriyor. Ayrıca halkımız bizi seviyor ve destek veriyor. Bizler de buna layık olmaya çalışıyoruz ama her çıkışın bir inişi olabilir. Biz hiçbir zaman inmek istemiyoruz. İnmemek içinde gece gündüz çalışıp, daha çok hizmet üretmemiz daha yeni hizmetler sunmamız lazım halkımıza. Biz bununla çalışıp yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz