Kent Konseyi çalışmaları ve Kent Konseyleri, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) hakkında gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Kent Konseyi Başkanı Arıkan, yerele ulaşmada kent konseylerinin önemli bir faktör olduğunu söyledi. Konuşmasında konseyin çalışma ilkelerine de değinen Arıkan, en önemli ilkelerinin “Kentine sahip çık” ilkesi olduğunu belirtti.

SKH ULUSLARARASI BİR BELGEDİR

Gücünü ve çalışma ilkelerini İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelikten aldıklarını ifade eden Arıkan, “Kent Konseylerinin Çalışma İlkeleri’nden en başta geleni, “kentine sahip çıkma, aktif katılım ve çözümde ortaklık ilkelerinin bütünlüğünde, kentlerin yaşanabilir bir geleceğe taşınmasına katkıda bulunmak” ilkesidir. Bunun yanı sıra yine bir başka ilke; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin imzaladığı ve onayladığı Birleşmiş Milletler Zirveleri ile diğer uluslararası sözleşmelerde kent ve kent yaşamına yönelik temel ilkeleri hayata geçirmektir. Bir, Birleşmiş Milletler Zirve kararı olan ve bütün dünya ülkelerinin uygulayacağı SKH kentlerimizi, kent yaşamını ve toplumun geleceğini ilgilendiren önemli bir uluslararası belgedir. Hükümetlerin ülkelerinde uygulamakla yükümlü oldukları bu belge içeriği, bir hükümet kararıyla sadece yukardan aşağıya uygulanacak bir içeriğe sahip olmayıp toplumun her kesimini ilgilendiren hayati bir belgedir. Bu anlamda bu belge hükümlerinin hayata geçirilmesinde kentlerimizde bütün kurum, kuruluşlar kadar sivil toplum kuruluşları ve yapılarının yer alması, görev üstlenmesi gerekmektedir. 2030 yılına kadar sürecek bu çalışmanın önemli unsurlarından birisi kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon, işbirliği, uygulama ve izleme süreçleridir” dedi.

KONULARA TARAFSIZLIK İLKESİYLE YAKLAŞIR

Kurum ve kuruluşların kent konseyi içerisinde yer aldığını vurgulayan Arıkan, “Saydığımız süreçlerde yer alması gereken kurum ve kuruluşlar temsiliyetleriyle Kent Konseyi’nin içinde yer almaktadır. Bu anlamda Kent Konseyleri, SKH ulaşma sürecinde sürecin en başından sonuna kadar, tarafsız ve bağımsız duruşuyla yer alarak sürecin ulaşılması istenilen hedeflere azami ölçüde yaklaşabilmesini; gerçek uygulama ve verilerle takip edebilecek, kurumlara destek olabilecek, kentliyi sürece katarak sorumluluk alarak görev üstlenmelerini sağlayabilecek bir yapı ve anlayışa sahiptir. Yine Kent Konseyleri, bu programın 2030’da bitmesinden sonra yerel ölçekte bu hedeflerin sürdürülebilirliğinin kültürel bir koda, tutuma dönüşmesinde de izleme görevini sürdürecektir” diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN 2030 GÜNDEMİ NEDİR?

Sürdürülebilir kalkınmada 2030 gündemini anlatan Arıkan şunları kaydetti: “25 Eylül 2015 tarihinde Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde Birleşmiş Milletlerin üye ülkeleri, 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmek için belirlenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Harekatı (SKH) kabul edecek.  Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Birleşmiş Milletler tarafından 2030 yılında ulaşılması istenen hedeflerdir. Belirlenen 17 hedef sayesinde insanlar ve toplumlar için daha güzel bir dünya oluşturulmak isteniyor. Çalışmalar ekonomik, toplumsal, eğitimsel, sağlıksal, çevresel ve eşitlik gibi bir sürü değişimler, farkındalıklar içermektedir. Toplumda zengin, orta gelirli, yoksul kesim demeden tüm dünyadaki dengeleri eşit şekilde oluşturmayı hedefliyor. Bu az gelişmiş ya da çok gelişmiş olmaksızın çoğu ülkenin kabul ettiği herkesi ilgilendiren bir mesele olmaktadır.”

TÜRK TİPİ YARDIM MODELİ

Kalkınmada Türk tipi kalkınma modeli uyguladıklarına işaret eden Arıkan, “Türkiye, Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri konusunda önemli çalışmalar yapmakta ve somut adımlar atmaktadır. Diğer yandan önemli kalkınma yardımlarımdan ‘Türk Tipi Yardım Modeli’ ile gündemdedir. Her ülke gibi Türkiye de sürdürülebilirlik kalkınma hedefleri için projeler oluşturmuş veya dünyadaki kuruluşlara ortak olmuştur. Çalışma grupları, uygulama rehberlikleri, eğitimler, projeler oluşturulmuştur. İş dünyasından üyelerin dışında kamu kuruluşları, akademik kurumlar sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere paydaşlarla işbirliği sağlanmıştır. İnovatif sürdürülebilirlik uygulamaları yarışması yoluyla büyük şirket ve kobilerin iyi uygulamaları ortaya çıkarılmıştır. Yetenek yönetimi ve istihdam çalışma grubunun oluşturulması, iş dünyasında kadının güçlenmesine yönelik yapılan çalışmalar ülkemizde uygulanan projelere örnek olarak gösterilebilir” ifadelerini kullandı.

Haber: Çiğdem Kaplan

Editör: Mahmut Beyaz