24 Haziran seçimlerinde CHP Kahramanmaraş’tan milletvekili seçilen ve seçildiği o tarihten bugüne gerek çalışkanlığıyla, gerek samimiyetiyle, gerek gayretiyle gerekse de özverisiyle taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan, 31 Mart yerel seçimlerinde ise yoğun istek üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Millet İttifakının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ‘Atom Karınca’ lakaplı Ali Öztunç, seçim çalışmalarına start verdi. CHP teşkilatıyla birlikte Ulu Camii civarındaki esnafları dolaşan Öztunç, seçimde kendisine destek istedi. Öztunç, esnaf gezisi sırasında vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

SORUNLARI BASAMAK BASAMAK TERTEMİZ YAPACAĞIM”
Gezi sırasında açıklamalarda bulunan Öztunç, çok güzel projeler hazırladığını belirterek, şöyle konuştu: “Seçim sürecinde artık günler daralmaya başladı. Benim aile olarak bir takım sıkıntılarım vardı. Babamın rahatsızlığı nedeniyle bir süredir gelememiştik. Son parti meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Artık sahaya indik. Bugüne kadar strateji toplantılarımızı yaptık, proje toplantımızı gerçekleştirdik. Çok güzel projeler hazırladım. Bu projeleri 9 Şubatta yapacağımız bir toplantıda Kahramanmaraş kamuoyuna duyuracağım. Esnafımızı gezmeye başladım. Gerçekten çok güzel bir ilgi var. Kahramanmaraşlı hemşerilerim artık aynı yönetimden bıkmışlar. Bunu da bana söylüyorlar. Ben bir kez daha söylüyorum; milletvekilliği seçimleri ile belediye seçimleri çok farklıdır. Milletvekilliği seçimlerinde belki partiye oy verilebilir. Lidere oy verilebilir. Ama belediye başkanlığı seçimlerinde belediye başkan adayına oy verilir. Eskişehir’de AK Parti her zaman milletvekilliği seçiminde birinci parti olarak çıkıyor. Ama yerel seçimlerinde Yılmaz Büyükerşen kazanıyor. Neden? Çünkü vatandaş Yılmaz Büyüerşen’e oy veriyor. Benim iddiam şu; bana 5 yıl görev versin Kahramanmaraş halkı. 5 yıl görev versinler ben Kahramanmaraş’ın sorunlarını 5 yıl içerisinde basamak basamak tertemiz yapacağım. Kahramanmaraş’ı bambaşka bir şehir haline getireceğim. Bunu da vizyonla, çalışkanlığımla yapacağım.

31 MART AKŞAMI KAHRAMANMARAŞ’TA BAMBAŞKA BİR YÖNETİM OLACAK”
31 Mart akşamında Kahramanmaraş’ta bambaşka bir yönetimin olacağına vurgu yapan Öztunç, “Bana 5 yıl görev verilsin Kahramanmaraş Akdeniz’in incisi olacak. Geçen seçimlerde Kahramanmaraş halkı Fatih Mehmet Erkoç’u belediye başkanı seçti. Ne oldu? 5 yıl boyunca şehri Fatih Bey yönetti. Tayyip Erdoğan yönetmedi. Şimdi Hayrettin Bey seçilse Hayrettin Bey yönetecek, Tayyip Bey gelip yönetmeyecek. Yâda ben seçilsem ben yöneteceğim. Belediye seçimlerinde adaya oy verilir. Partilere oy verilmez. Bunu bir kez daha vurguluyorum. Gördüğüm ilgiden çok memnunum. Allah’ın izniyle hemşerilerimin desteğiyle ben bu seçimi 31 Mart akşamı kazanacağım ve 31 Mart akşamı Kahramanmaraş’ta bambaşka bir yönetim olacak. Hırsızlık olmayacak, yolsuzluk olmayacak. Belediyeden bankamatik kartı alacaksın, belediyeye gelmeden, çalışmadan maaş alacaksın. Kimin parası bu? Vatandaşın parası. Bunlara asla izin vermeyeceğim. Bir kuruş para çaldırmayacağım ve yatırımın en güzelini yapacağız” ifadelerini kullandı.

YEPYENİ BİR ANLAYIŞ OLACAK”
Yepyeni bir vizyon ve anlayış ile Kahramanmaraş’ı yöneteceğini ifade eden Öztunç, “2 yada 3 tane mega projem var. Önümüzdeki süreçte bunların hepsini birlikte göreceğiz. Ben hemşerilerimizin bana gösterdiği ilgiden dolayı çok mutluyum. 1 Nisan’da Kahramanmaraş’ta yepyeni bir bakış açısı olacak. Yepyeni bir anlayış olacak. Bu parti yâda siyasi anlayış değil. Ben kendi vizyonumla, önce hırsızlığı bitirerek yolsuzluğu bitirerek ve gerçekten halk için belediyecilik yaparak görev yapacağım. Belediyenin işi çöp toplamak, temizlik yapmak. Bu belediyenin asli görevidir. Ama belediyenin başka görevleri de var. İstihdam yaratacak. Mesela Gaziantep’te, Kayseri’de tramvay var. Peki, Kahramanmaraş’ta neden yok? Herkese hizmet nasıl yapılırmış göstereceğim” diye konuştu.

TRABZON CADDESİ DEĞİŞECEK”
Trabzon Caddesi projesinin değişeceğini anlatan Öztunç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Trabzon Caddesi değişecek. Böyle bir uygulama olmaz. Trabzon Caddesi tek yön olacak, geniş olacak, Azerbaycan Bulvarı aşağıya doğru tek yön gidiş olacak. Trabzon Caddesi’nde yapılan yeni yerler kaldıracağız. Burada siftah yapmadan dükkânını kapatan esnaflar var. Burada yapılan uygulama bana göre yanlış, buranın değişmesi gerekiyor. Burayı değiştireceğiz. Kentsel dönüşüm yapılacak. Tekke, Sakarya, Namık Kemal, Yavuz Selim Mahallelerinde kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm ranttır. O rantı da birileri yemeyecekler. O rantı vatandaşlar alacak.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz