Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, “Milletvekili seçildiğim takdirde vekil maaşımı almayıp, İl ve İlçe teşkilatları başkanlıklarına eşit şekilde dağıtacağım, benim vekil maaşına ihtiyacım yok” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısında, “Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalacağı belli değildir. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek, ya da Milli mecburiyet ve ortaya çıkan meşru gerekçelerden dolayı seçimler erkene çekilecektir. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur” sözleri Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Bahçeli’nin bu açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli, erken seçim için bir görüşme gerçekleştirmişti. Yapılan bu görüşmenin ardından ise Genel seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağı kararlaştırılarak Türkiye seçim süreci içerisine girdi. Seçim kararı sonrası partilerden milletvekili olabilmek için aday adayları da başvurularını gerçekleştirerek saha çalışmalarına start verdi. Bu kapsamda Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanlığını sürdüren Fatih Mehmet Ceyhan’da MHP’den aday adayı olabilmek için geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan isimlerden olmuştu. Kahramanmaraş halkının yakından tanıdığı ve sevilen simalarından olan Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, seçim çalışmaları kapsamında diğer Milletvekili aday adayları Ömer Özkan, Sermet Yıldız, Ömer Yılmaz, Fahri Saka ve Derya Şarlı ile birlikte Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi esnaflarını ziyaret etti. İlk olarak Parti binasında İlçe Başkanı Mansur Metehan tarafından karşılanan aday adayları daha sonra İlçe pazarı esnaflarını gezerek partilerine destek istedi.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Burada gazetemize değerlendirmelerde bulunan Milletvekili aday adayı Fatih Mehmet Ceyhan, 24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bunun bir fırsata çevrilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Parti olarak seçim çalışmalarına start verdiklerini ve yoğun bir şekilde de aday adayları ile birlikte çalışma yaptıklarını kaydeden Ceyhan, “Seçim çalışmalarımız kapsamında aday adayı arkadaşlarımız ile birlikte Türkoğlu İlçemizde bulunan esnaf kardeşlerimizi ziyaret ederek onlardan destek istedik, sağ olsunlar esnaf kardeşlerimizin göstermiş olduğu yakınlık bizleri memnun etti. Ülkemizin geldiği bu noktada, 24 Haziran seçimleri çok önemli. Etrafımızda ateş çemberinde bu seçimler çok önemli, bunu gerçekten bir fırsat bilelim ve hata yapmayalım. Bu dönemde gösterilecek olan milli duruş, şehitlerimize vefa, milletimize beka borcumuzdur. Bu vatan toprağı için şehit düşen şehitlerimiz var ve memleketimizin bekası ve geleceği var. Bu sorumluluğu biz de taşıyarak devamında da gençlere bırakmak adına bu milli duruşumuzu bozmadan bu seçimleri bu manada değerlendirelim.”

GENEL BAŞKANIMIZ BU SÜREÇTE BİR İRADE ORTAYA KOYDU

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışıyla hareket eden bir siyasi parti lideri olduğunun altını çizen Ceyhan, “Bizde ülkücü kadrolar olarak genel başkanımızın emriyle onun aydınlattığı yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdi Genel Başkanımız bu süreçte bir irade ortaya koydu.2019’da yapılması gereken bir seçimin erkene alınması noktasında bir irade ortaya koydu ve bu iradesi başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere tüm siyaset sahnesinde, ülkede yer buldu, karşılık buldu ve ülkemiz erken seçime gidiyor. 24 Haziranda seçim yapacağız. Ben cumhur ittifakının ilk turda çok ciddi bir şekilde oy oranıyla işi bitireceğini ve seçim sonucunda güçlü bir parlamento yapısının oluşacağını düşünüyorum. Beklentimiz bu. Bu oluştuktan sonra zaten imzalanan protokol 5 yıllık bir protokol ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurum ve kurullarıyla yerleşmesini temin edecek şekilde hazırlandı. Önümüzdeki 5 yıl sürecinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milliyetçi Hareket Partisi birlikte el ele vererek bu protokolün etrafında ülkeyi yönetmeye devam edecekler. Bizde bu nokta da ilimiz Kahramanmaraş’ta aday olduk. Milliyetçi Hareket Partisi’nin her noktasında görev aldım. Bundan sonra ki hedefimiz Kahramanmaraş’a, bu ülkücü davanın her zaman kahrını çeken bu kahraman şehre, şehrin bir çocuğu olarak, bu şehirde büyümüş bir kardeşiniz olarak hizmet etmek olacaktır. Bu noktada tüm Kahramanmaraş halkının desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.
 

BEN DEĞİL, VATAN DİYEN BİR AİLEDEN GELİYORUZ
24 Haziran seçimlerine kadar gece gündüz demeden çalışacağız diyen Ceyhan, “Ülkemizin her alanda baskı altında olduğu bu dönemde birlikte bu zorlukları aşacağız. Bu davanın bir neferi olarak geçmişte nasıl kendime görev yükleyip ülkem ve ülkücü hareket için hizmet ettiysem bugünde hizmet etmeye devam edeceğim. Bu dava mirastır. Bu dava kutsaldır.  Her zaman tek gayemiz ülkemizin geleceği olmuştur. Ben değil, vatan diyen bir aileden geliyoruz. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin büyük destek verdiği cumhur ittifakının anlamı da budur. Ülkücü hareket bu güzel ülkenin sevdalısı bir harekettir. Bizim sevdamız vatan ve millet sevdasıdır. Allah kısmet edip aday olarak sıralamaya girip Milletvekili seçilirsem vekil maaşı almayacağım. Hatta evimi dahi Ankara’ya taşımayacağım. Çünkü benim Vekillik maaşına ihtiyacım yok, alacağım vekil maaşını İl İlçe Başkanlıklarımıza eşit şekilde dağıtım yapacağım. Çünkü vekiller mecliste çalışırken onlar ise burada bütçeleri olmamasına rağmen davamızı yaşatıyorlar. Bu nedenle onlara destek olmak boynuzun borcudur. Halkımıza hizmet için bu yola çıktım. Bundan sonraki süreçte şehrimiz için çalışacak, bize oy veren vatandaşlarımızın güvenlerini boşa çıkartmayacağız.”

Haber: MAHMUT BEYAZ

 



 

Editör: Mahmut Beyaz