AK Parti teşkilatları içerisine katıldığı günden bugüne göstermiş olduğu dik duruşu ve sahip olduğu bilgi, becerisiyle hem teşkilatın hem de hemşerilerinin gönlünde taht kuran Mahir Ünal’a parti içerisinde yine önemli bir görev verildi. 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılan halk oylamasında yüzde 51 oyla ‘Evet’ çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 gün sonra partisine dönmüş ve yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu’nu (MKYK) belirlemek için yoğun bir çalışma içerisine girmişti. Yoğun bir çalışmanın ardından yeni MKYK’yı belirleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, A takımına Kahramanmaraş’ın gururu olan Mahir Ünal’ı da dâhil etti. Yeni MKYK’da Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile parti sözcülüğü gibi önemli görevler verilen ve bundan sonraki süreçte parti içinde kilit rol üstelenecek olan Ünal, Kahramanmaraşlı hemşerilerinden tam destek aldı. Grup Başkanvekilliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerinin ardından yeniden parti içinde önemli bir söz sahibi olan Ünal’a bir destekte Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) geldi.
 

Kentte faaliyet gösteren Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD), Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KMESOB), Tes-İş Sendikası, Hizmet-İş Sendikası, Diyanet-Sen, Ziraat Odası ve Saçaklızade Vakfı gibi önemli STK’ların başkanları Ünal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A takımında yer almasını ve yeni görevini Manşet Gazetesi muhabiri Emre Akkış’a değerlendirdi. STK Başkanları, Ünal’ı yeni görevinden dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

İşte STK Başkanlarının Ünal’ın yeni görevi hakkındaki değerlendirmeleri;

KAHRAMANMARAŞ SİYASETTE YÜKSELME DÖNEMİNE GİRMİŞTİR”

KASİAD BAŞKANI ALİ ARPASATAN
Mahir Ünal Kahramanmaraş’ımızın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden birisidir. Şahsının ve Kahramanmaraş’ın AK Parti Genel Merkezi’nde ve daha da önemlisi Cumhurbaşkanı’nın gönlünde farklı bir yeri olması AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve parti sözcülüğü gibi önemli görevleri almasına yol açmıştır. Bu sonucun kendisine, şehrimize ve Kahramanmaraş iş dünyasına hayırlı olmasını dilerim. Ülkemize ve şehrimize hizmet için bu görevler aynı zamanda büyük bir fırsattır. Kahramanmaraş son zamanlarda sanayide olduğu gibi siyaseten de yükselme dönemine girmiştir.

ÜNAL, KENTİMİZ İÇİN GURUR KAYNAĞI OLMUŞTUR”

KAHRAMANMARAŞ ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI (KMESOB) AHMET KUYBU
Mahir Ünal, hem kendine hem de Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir göreve gelmiştir. Bizim içimizden çıkmış birisinin bu denli önemli bir göreve getirilmesi bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur. Mahir Bey’in AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile parti sözcüsü olması Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ı ne kadar çok sevdiğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte olumlu beklentilerimiz var. Biz Kahramanmaraş olarak 16 Nisan’daki referandumda cevabımızı verdik. Bize siyaseten ve oy olarak kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur. Artık Kahramanmaraş konuşacak.

ARTIK BEKLENTİMİZ DAHA YÜKSEK”

TES-İŞ BAŞKANI LÜTFİ ERGİN
Kahramanmaraş için Ankara’da siyasetin kalbinde önemli birilerinin olması çok önemlidir. Mahir Ünal’ın böyle bir göreve getirilmesi bizim için bir şeref kaynağıdır. Mahir Ünal, Veysi Kaynak ve diğer milletvekillerimiz artık siyasetin duayeni olmuştur. Cumhurbaşkanımız Mahir Ünal’a böyle bir görev vermişse bizim bu duruma sevinmemizden başka bir durum olamaz. Bundan sonraki süreçte Kahramanmaraş Türkiye’nin siyasetinde önemli bir rol üstelenecek. Bu görevi bizim hemşerimizin, vekilimizin alması kentimiz için bir şans ve gururdur. Mehmet Sağlam önceki hükümetlerde bakan oldu ve Kahramanmaraş ihya oldu. Yani okullar açıldı, yatırımlar yapıldı. Ben istiyorum ki bir Mehmet Sağlam’da, Mahir Ünal, Veysi Kaynak olsun. Bu zaman kadar vekillerimizin elbette şehrimize kazandırdığı birçok yatırımlar oldu. Ama Kahramanmaraş halkı artık siyasetçilerimizden daha çok hizmet, yatırım bekliyor. Kahramanmaraş neden Gaziantep gibi, Kayseri gibi olmasın? Bu illerin aldığı hizmetlerden bizim de almamız lazım. Kentimizin artık layık olduğu hizmetleri alması gerekiyor. Bundan sonra bizim Mahir Ünal’dan, Veysi Kaynak’tan beklentimiz daha çok. İkisi birlikte birlik olup, şehrimize devlet imkânlarını daha fazla getirmelerini istiyoruz. Bu şehre daha fazla yatırım yapmasını istiyoruz. Bu ikilinin başaramayacağı bir şey olduğuna inanmıyorum. İnşallah daha iyi olacak.

KENTİMİZE GÜZEL ŞEYLER KAZANDIRACAĞINA İNANCIM TAMDIR”

HİZMET-İŞ BAŞKANI ÖMER ÇINAR
Mahir Ünal’ın yeni görevi memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Mahir Ünal’ın böyle bir göreve gelmesi bizi gerçekten çok mutlu etmiştir. Bu noktadan sonra memleketimize daha iyi hizmetlerin olacağına inanıyorum. Mahir Bey’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu zaman kadar Kahramanmaraş’a bir bakan veya yetkili bir kişi verilmemişti. Ama son dönemlerde Veysi Kaynak’ın Başbakan Yardımcısı olması, Mahir Ünal’ın Genel Başkan Yardımcısı olması kentimiz için önemli gelişmelerdir. İki bakanımızda el ele verdiği zaman Kahramanmaraş’ımıza güzel şeyler kazandıracağına inancım tamdır.

BUNDAN SONRA DAHA İYİ OLACAK”
SAÇAKLIZADE VAKFI BAŞKANI ALİ DEMİRDÖĞEN

Cumhurbaşkanımız 2002’den itibaren parti kurup, parti lideri olmasından sonra Türkiye’mizde bir canlılık oldu. Hem sanayileşmede hem dış politikada gözle görülür yükselmeler oldu. Eğilmeyen, bükülmeyen bir iktidar oldu. Darbe girişimleri oldu ama bunların hepsi selametle savuşturuldu. Allah’a şükürler olsun darbeye izin vermedik. Çünkü eğer bir darbe olsaydı memleketi belki 50 yıl geriye götürürdü. Önceden olduğu gibi artık sık sık hükümet değişikliği de olmuyor. Yani bir ülkenin kalkınması için öncelikle istikrar olması gerekir. İstikrar olmadan hiç kimse bize gelmez, gitmez ve yatırım yapmaz. Ayrıca bugüne gelecek olursak. Kahramanmaraş’ın şu anda bir Başbakan Yardımcısı var. Daha sonra Mahir Ünal gibi iyi yetişmiş bir insanın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü olması hizmet anlamında Kahramanmaraş’ımıza katkı yapacaktır. Yine bir başka isim Celalettin Güvenç bildiğiniz gibi TBMM İç İşleri Komisyon Başkanıdır. Diğer milletvekillerimizde elinden geleni yapıyor. Kahramanmaraş şu anda Türkiye siyasetinde önemli bir rol üsteleniyor. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak. Mahir Ünal’a yeni görevinden dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

HİZMETLER İVME KAZANACAKTIR” DİYANET-SEN İL BAŞKANI EKREM ARSLAN

64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal Bey’in AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile parti sözcüsü olmasına sevindik. Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun. Memleketimizin yetiştirmiş olduğu nadir siyasetçilerden olup, deneyim, tecrübe ve birikimiyle yeni görevinde faydalı olacaktır. Memleketimizin her alanda hizmete ihtiyacının olduğunu biliyoruz ve bu hizmetler Mahir Bey ile hızlı bir ivme yakalayacaktır. Biz STK olarak her konuda vekilimizin yanındayız.

KAHRAMANMARAŞ’A HİZMET OLARAK DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET ÇETİNKAYA

AK Parti’nin yeni atılım sürecince görev alan Kahramanmaraş’ımızın 64’üncü Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a, yeni görevinde başarılar dilerim. Daha önceden olduğu gibi Kahramanmaraş siyasetinde çıtayı her zaman yüksek tutan ve örnek alınması gereken bir insandır. Daha önceki görevlerinde Kahramanmaraş’a ivme kazandıran bakanımız siyasete yeniden hareket katacak. Kentimizin siyasi tarihinde ilkleri yaşadığını ve bunların Kahramanmaraş’a hizmet olarak döneceğini düşünüyor, bakanımıza başarılar diliyorum.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz