AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın Aralık ayı Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç ve Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ilçe belediye başkanları ve parti teşkilatının bütün kademelerinden birçok davetlinin katılımıyla Necep Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan üyelerinin belirlenmesiyle başlayan Danışma Meclisi, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla devam etti. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici yaptı.

“18 YILDIR ÜLKEMİZE VE İSLAM COĞRAFYASINA HİZMET EDİYORUZ”

AK Parti’nin istişareye verdiği önemi anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Debgici, “Bildiğiniz gibi AK Parti, istişareye önem veren, aldığı her kararda her kurumda, ilgili her birim de her kademede ki kardeşimizin görüşünü alıp sonra bunu raporlayıp, ilgili birimlerince neticelendiren milletimizin kurduğu, 18 yıldır ülkemize İslam coğrafyasına dünyaya hizmet eden bir partidir. Öncelikle partimizi kuran aziz milletimize şükranlarımızı bir borç biliyoruz. Onlar için gece gündüz çalışmak bu salonu dolduran her bir kardeşimizin her bir teşkilat mensubumuzun asli vazifesidir. Bu vazifeyi yerine getiren başta genel başkan yardımcımız olmak üzere bugün burada belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, ana kademe yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, belki aramızda olan muhtarlarımız, sandık görevlilerimiz hepimiz için önemli bir gündeyiz. İlimizin en uzak noktasından gelen tüm kardeşlerimi bir kez daha saygı ve muhabbet ile selamlıyorum. Teşkilatçılık gönüllülük esasına dayanan, hakka hizmet için, halka hizmet için, insanların gönül rızasını kazanmak için yıllardır gece gündüz demeden yağmur çamur demeden koşuşturduğumuz bir alandır” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA DELEGE SEÇİMLERİMİZ YAPILIYOR”

AK Parti’de 7. Olağan Kongre döneminin başladığını belirten Debgici, sözlerinin devamında, “Tüm Türkiye'de 81 vilayetimiz de delege seçimleri ile start aldık. Kahramanmaraş'ımızda da 11 ilçemizde de delege seçimleri yapılıyor. Bu hafta da tamamlanacak. Seçilecek tüm delege kardeşlerimiz ileride bir tarihi belirlenecek olan ilçe kongrelerinde ilçesine hizmet edecek olan ilçe başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini seçecekler. Akabinde üst kurul üyeleri il başkanlarını ve il yönetim kurulunu seçecekler. Silsile yolu ile inşallah 2021 yılında da 7. Olağan Büyük Kongre ile Türkiye'ye hizmet eden Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun önderliğinde yakın arkadaşlarıyla tekrar hizmeti daha üstlere taşıyacak olan yeni yönetim kurulunu seçeceğiz hep beraber. İnşallah Rabbim AK Parti’ye daha nice seneler boyunca ülkemize ve coğrafyamıza hizmet etme şerefini nail etsin. AK Parti partilerden bir parti olmanın ötesine geçip Türkiye'nin hizmetkarı olmaya devam edecek ve bunda da bu salonu dolduran, buraya bugün gelemeyen ve ekranları başında bizleri izleyen tüm kardeşlerimin emeği var. En çokta belki de Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin emeği var. Bizler teşkilatlanma çalışmalarını yapıyoruz. Bu kongrede de ülkesine hizmet etmeyi düşünen genç hanımefendiler delikanlılar yaşını 18'e tamamlamış, seçme ve seçilme yeterliliğine sahip tüm kardeşlerimizi partimizde, yönetim kurullarında hep beraber çalışmak için davet ediyoruz. İnşallah görev alacak kardeşlerimizin de dediği gibi bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“SİYASET GÖNÜL İŞİDİR, BİRİNİN GÖNLÜNÜ KIRMAYA HİÇBİRİMİZİN HAKKI YOKTUR”

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi’nin belediye çalışanı Enes Turan’a kendisini görünce ayağa kalkmadığı için tuvalet önünde ceza vermesine dikkat çekerek, Enes Turan’a sahip çıkan Debgici, siyaseti gönül kırmak için değil, kazanmak için yaptıklarını söyledi. Debgici, “Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız üzücü bir hadise vardı. Enes kardeşimize yapılan bir yanlışlık vardı. İşte bu ziyaretler yapılan bu çalışmalar tamamen Enes kardeşimize yapılanların önüne geçmek adınaydı. 31 Mart seçimleri öncesi sloganımızı hatırlarsak tevazu, samimiyet ve gayretle demiştik. Gönül Belediyeciliği demiştik. Siyaset gönül işi diyoruz, birinin gönlünü kırmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Dolayısı ile partide kapılar her bir kardeşimize sonuna kadar açık. Belediyelerimizde de öyle, belediyelerimiz kendilerine göre bir çalışma programı düzenliyorlar. Bazen yerlerinde bazen mahallelerde, bazen de sabah namazı vaktinde bazen de yatsı namazı vaktinde günün 24 saati çalışıyorlar. Bütün belediye başkanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra yapacağımız faaliyetler artarak elbette devam edecek. Teşkilat mensubu kardeşlerimden de şunu istirham ediyorum, hangi görevde bulunursak bulunalım, ne iş yapıyorsak yapalım en iyisini yapmakla mükellefiz. Hiç birimiz bu görevlerde bu koltuklarda otururken sadece oturmak adına gelmedik. bulunduğumuz makamın sorumluluğu ve bilinci içerisinde hizmet etmek adına geldik. Dolayısı ile cumhurbaşkanımızın dediği gibi hepimiz birer faniyiz. Allah ömür verdikçe bundan sonra hep beraber hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ORTAK AKILLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Debgici’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 8 aylık görev süresince istişare içerisinde çalıştıklarını belirten Güngör, “Hepinizin takip ettiği gibi 8 aylık bir süredir şehrimizin belediye başkanlığı görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Bu süre içerisinde bize destek veren başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimize, partimize ve buradaki Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal Bey'e, İçişleri Komisyon Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç'e, milletvekillerimiz Ahmet Özdemir, Habibe Öcal, İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal'e huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Aynı zaman da il teşkilatımıza, ilçe teşkilatımıza, meclis üyelerimize de yürekten teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde hakikaten bir işle ilgili bir parti disiplini ve ortak bir istişare ile işleri yürüttük ve bu aşamaya geldik. Ben izniniz ile 8 aylık süreçte neler yaptık ve önümüzde ki süreç içerisinde neler yapmayı planlıyoruz bunlarla ilgili sizlerle çok kısa paylaşmak istiyorum. Tabi unutmadan, belediye meclis üyelerimiz ile son derece uyumlu bir çalışmamız var. Allah bu birliğimizi bozmasın diyoruz. Gerçekten Belediye meclis üyelerimiz ile ihtisas komisyonu üyelerimiz onların tanımlı görevleri vardır. Ama biz, o tanımlı görevlerin dışında da sağ olsunlar bizi kırmıyorlar, bir konu oluyor arkadaşlara soruyoruz. Diyoruz ki şu nasıl olur. Arkadaşlara soruyoruz aman bir eksik yanlış olmasın. Meclis üyelerimizin bilgisine göre imar konusu olur, çevre konusu olur, bütçe komisyonudur davet ediyoruz, bunlar idari bir yüktür. Sağ olsunlar bizi kırmıyorlar onlarla birlikte ortak akılla bunları yürütüyoruz. Özel olarak da meclis üyelerime ve komisyon üyelerime teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“KAYNAK DA YARATACAĞIZ, HİZMET DE ÜRETECEĞİZ”

İlk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal yapısını gözden geçirdiklerini anlatan Güngör, sürdürülebilir mali yapının oluşması noktasında ciddi adımlar attıklarını belirterek, “Bu defa 8 aylık süre içerisinde öncelikle kurumsal yapımızı gözden geçirdik. Bu manada çeşitli tedbirler aldık. Çünkü biz şuna inanıyoruz, her zaman ifade ettiğimiz gibi bir organizasyon için organizasyonun büyüklüğüyle denk bir teşkilat oluşması lazım buna özen gösteriyoruz. İkincisi mali yapımızı da iyileştirdik iyileştirmeye devam ediyoruz. Bu konuda da sürdürebilir bir mali yapı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Ciddi adımlar attık. Bir kaç husus söylemek istiyorum. Bankalara yapılandırma yaptık, tasarruf tedbirlerine dikkat ediyoruz ve SGK vergi gibi borçlarımıza da gayrimenkullerimizi takas ederek devam ediyoruz. Şundan hemşerilerimiz emin olsun biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu davanın neferleri olarak hiç kimse şundan şüphe etmesin biz gelirde yaratacağız, kaynak da yaratacağız hizmet de üreteceğiz. Borçtan harçtan bahsediyor gibi şeyler varlar, kesinlikle biz hükümetimize, cumhurbaşkanımıza ve hemşerilerimize güveniyoruz bu mana da bir bahanemiz yok. Tabi yönetimin temel ilkelerinden biri dünyada ihtiyaçlar sınırsız kaynaklar sınırlı talep de var bu her bir talep ihtiyaç mı? Değil mi? Bunu sayın bakanımız çok dile getirdi ihtiyaç ve talep farklı şey diye, kesinlikle doğru” ifadelerini kullandı.

“BEŞ YILLIK EYLEM PLANI OLUŞTURDUK”

Kahramanmaraş’ın öncelikli ihtiyaçlarını belirlediklerini dile getiren Güngör, “Biz öncelikle şehrimizin ihtiyaçlarını ortaya çıkarttık. Çıkarttık dedik ki bu şehir de ne ihtiyaç var. Yerel yönetimler olarak hangi ihtiyaçlar var, ilimizin büyüklüğüne göre ihtiyaçları ortaya koyduk. Bunu hemşerilerimize sorduk. Çok büyük bir katılım oldu. Milletvekillerimize sunum yaptık. Meclis üyelerimize sunum yaptık. Parti teşkilatımıza sunum yaptık ve her bir ilçede de çünkü her bir ilçenin önceliği farklı, ilçe teşkilatlara sorduk, muhtarlara sorduk ve merkezi idaremizin hem il yönetimine hem ilçe teşkilatına sorduk. Ortaya bizim 5 yıllık eylem planımızı çıkarttık. 2019, 2023 eylem planımızı ortaya çıkarttık. Bunlar hangi öncelikte isteniyor, hangi talepler var bunları sınıflandırdık. Bizim şuan her bir detay, her bir mahalle düzeyinde hangi ihtiyaç varsa bizim eylem planımız da yer alıyor. Bunları tabi hangi zaman dilimin de yapacağımızı da ortaya koyduk. Yakında sizinle paylaşacağız. Tabi ilginç iki bilgi vermek istiyorum. Burada merkezde iki öne çıkan husus var biri Aksu Çayı kirliliği bir diğeri de kaldırımların işgali sorun olarak çıkıyor. Aksu Çayını biliyorduk ama kaldırımlar ilginç bir sonuç olarak karşımıza çıktı” şeklinde konuştu.

“YENİ YERLEŞİM ALANLARI YAPIYORUZ”

Kahramanmaraş’ın geleceğinin imar planında yapılan düzenlemeyle daha sağlam olacağına dikkat çeken Güngör, “Değerli hemşerilerim bir şehrin geleceği gelişmesi her alanda ulaşımdan sanayiye, turizmden kentleşmeye hangi alana bakarsanız bakın bir imar planı var. Eğer gelişmiş şehirlere gelişmiş ülkelere baktığınız da 100 yıllık hedefli imar planları hazırlarlar, bunlarda kolay bozulmaz. Biz Kahramanmaraş'ımız büyükşehir olduğunda 2014'te 60 küsur belediyemiz vardı ve her biri imarla ilgiliydi büyükşehire döndükten sonra imarın ağırlıklı yetkisi büyükşehire geçti. Dolayısı ile hem imar planları arasında ki uyum sorunu var hem de bazı planlar yok. Mesela 25 binlik yok, 5 binlik var. 5 binlik yok, 25 binlik var. Eksikliklerimiz vardı. Biz imar planları ile ilgili süreyi başlattık devam ediyor. Planlar arasında ki uyumsuzluğu gideriyoruz. Bu bizim en önemli şehirleşme altyapımızı oluşturan husustur. Yine bu kapsam da özellikle  merkez olarak kabul ettiğimiz Onikişubat ve Dulkadiroğlu bölgelerimize yeni yerleşim alanları kazandırmamız gerekiyor. şehrimizin doğuya doğru çok genişleme imkanı gözükmüyor. Çok kısıtlı bir alanda batıya doğru da çok bir yerimiz yok. Şimdi biz doğu da ve batıda ki yerlerin yanında özellikle biz daha büyük yerleşim alanı olarak önsen bölgesinde ki yerleşim alanı gözüküyor. Çünkü seçimde de biz bunu vaat olarak gösterdik. Biz bu plan revizyonu ile hem planlar arasında ki uyumsuzluğu ortadan kaldırmak hem de yeni yerleşim alanları açıyoruz. Yeni yerleşim alanlarımızdan en önemli yer ise önsen bölgemizde ki alan olarak dikkat çekiyor. Bu şehir kadim bir şehirdir” dedi.

“AK PARTİ’NİN FARKI İSTİŞAREYE VERDİĞİ ÖNEMLE ORTAYA ÇIKAR”

Danışma Meclisi’nin basın mensuplarına açık olan bölümünde son olarak kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal çıktı. AK Parti’nin istişareye verdiği önemi anlatarak sözlerine başlayan Ünal, “AK Parti’nin diğer siyasi partilerden en önemli farkı Türk siyaset geleneğinde istişareye verdiği önemle ortaya çıkar. AK Parti’nin bütün kurulları, Genel Merkezden, il, ilçe ve mahalle teşkilatlarına kadar istişareyle hareket eder ve bu kurullar içlerinde istişareyle ortak kararlar alırlar. Dolayısıyla İl Danışma Meclisi toplantımız da aynı zamanda istişari bir nitelik taşımaktadır” dedi.

“GEÇMİŞİ UNUTMAYACAĞIZ”

Geçmişi unutmamanın önemine dikkat çeken Ünal, Türkiye’nin kaynaklarının geçmişte olduğu gibi faize değil de hizmet olarak yine millete yansıdığını belirterek, “Ben buradaki kardeşlerimle tek tek otursam, geçmişte ne gördüklerini sorsam bana çok acılı şeyler anlatırsınız. Bizim geçmişte yaşadıklarımızı unutmamız lazım. Eğer geçmişte yaşadıklarımızı unutursak bir gelecek kuramayız. Hafızası olmayanlar bir istikamet belirleyemez ve bir gelecek kurgulayamazlar. O yüzden geçmişi unutmayacağız. Buralara nasıl dişimizle, tırnağımızla geldiğimizi unutmayacağız. Bunu millet olarak söylüyorum, çünkü AK Parti, partilerden bir parti değildir. AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti bu milletin iradesini egemen kılmak için verilen mücadelenin adıdır. Bu ülkenin kaynakları nerelere harcanıyordu hatırlayalım. Bu ülkede toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu. Biz okul yatırımı yapamıyorduk, yol yatırım yapamıyorduk, teknoloji yatırımı yapamıyorduk, savunma sanayiine yatırım yapamıyorduk, çocuklarımızın geleceğini kurmak için bu ülkeye gerekli yatırımlar yapılamıyordu. Bugün geldiğimizde noktada toplanan her 100 liralık verginin 11 lirası faize gidiyor. 89 lirası millete hizmete gidiyor. Hastane hizmetine, sağlık hizmetine, ulaşım hizmetine gidiyor. O yüzden bizim hem bugünü muhafaza etmek hem de geleceği kurmak gibi bir görevimiz varsa, o zaman geçmişi unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

“TEK ADAM ÇÜNKÜ SİZDE ADAM YOK”

Muhalefet partilerinin temsilcilerinin söylemlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tek adam olarak ifade etmelerine sert tepki gösteren Ünal, “Bugün millet olarak elde ettiğimiz hem toplumsal hem ekonomik hem de siyasal kazanımlarla millet gerçek anlamda artık egemen. Siz o tek adam diyenlere, parti devleti diyenlere, diktatör diyenlere bakmayın. Onlar aynaya baksınlar, bir de dönüp geçmişlerine baksınlar. Bu meclisin duvarında, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazıyor. Egemenlik, karar verme hakkıdır. Devletle ilgili kararı kim veriyorsa ona egemen denir. Devletle ilgili kararı eğer demokrasiden bahsediyorsak, demokrasiler milletin temsilciler eliyle devleti yönetmesidir. Peki bugün millet temsilcileri eliyle devleti yönetiyor mu? Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede yüzde 50 ile seçilmiş devletin başkanı, Cumhurbaşkanıysa siz hangi hakla bu milletin Cumhurbaşkanına tek adam diyebiliyorsunuz. Evet tek adam, çünkü sizde adam yok. Sizde milletin seçtiği adam yok. Milletin yüzde 52 ile seçtiği tek adam var. Yine geçmişi hatırlayalım, bu ülkede 28 Şubat’ta Genelkurmay Başkanı Cumhurbaşkanını arayıp ‘hükümetin istifasını al yoksa tanklar kışladan çıkıyor’ diyor muydu? Bizim milletin sandıkta seçip gönderdikleri Ankara’da askeri bürokrasinin, sivil bürokrasisinin, kendisini bu ülkenin sahibi olarak görlerin egemenliği altında eziliyor muydu? Maalesef eziliyordu. Ama elhamdülillah bugün siz neden rahatsızsınız. Bugün milletin iradesi dışında, milletin görev verdikleri dışında bir karar verici var mı? Bugün artık söz de, karar da milletin. O yüzden hem siyasal hem ekonomik, hem savunma sanayii hem de sağlık alanında son derece iyiyiz” açıklamalarında bulundu.

“TÜRKİYE BUGÜN BİR GÜVEN VE İSTİKRAR ADASI OLARAK AYAKTA”

Türkiye’nin her türlü saldırıya rağmen güven ve istikrar adası olduğuna dikkat çeken Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu beyler öyle anlatıyor ki dünya sulh, sukün, güllük gülistanlık, Türkiye’de sorun var. Fransa yanıyor mu, yanıyor. Amerika ile Çin’in ticaret savaşları devam ediyor mu? Libya’dan Afganistan’a kadar oluşturulan terör koridorunda 9 tane ülke yönetilemez hale geldi mi? Bugün Avrupa Birliği, NATO, Birleşmiş Milletler artık bu kurumlar işlevlerini kaybetme noktasına geldiler. Buralara yine ayar veren kim? Son NATO zirvesinde NATO’ya görevini kim hatırlattı, NATO’ya görevini yine biz hatırlattık, Recep Tayyip Erdoğan hatırlattı. Tüm dünyada bir ekonomik daralma var mı, var. Peki bütün bu Libya’dan Afganistan’a kadar uzanan terör koridorunun olduğu bölgede Türkiye bir istikrar adası, bir güven adası, bir insanlık adası olarak güveni, istikrarı, ekonomisini koruyor mu, koruyor. Biz terörle mücadeleyi, demokrasimizi,özgürlüğümüzü, güvenliğimizi korumak için vermiyor muyuz? Teröristlere fırsat verilirse devlet zaafa uğrarsa, bu ülkede bombalar patlamaz mı? Ama hamdolsun bugün Tunceli’den Hakkari’ye, Mardin’den Diyarbakır’a kadar ülkenin dört bir yanı güven içerisinde. Bunu ne adına yapıyoruz? İnsanımızın güvenliğini, insanımızın özgürlüklerini ve demokrasiyi korumak için yapıyoruz. Dolayısıyla Türkiye bugün bir güven ve istikrar adası olarak ayakta. Türkiye, 15 Temmuz gibi bir saldırıyı bertaraf etti. Türkiye kendisine yapılan ekonomik saldırıları bertaraf etti.”

"ÇÜNKÜ DEVLET HEPİMİZİN"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu millet ve hassasiyetleri adına, Türkiye adına, Türkiye'nin geleceği ve çıkarları adına bir cümle kurduğunun görülmediğini ifade eden Ünal, şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu çözüm adına, öneri adına, proje adına tek bir cümle kurduğunu gördünüz mü? Kurmaz, kuramaz ama Cumhurbaşkanımız Soçi'ye gittiğinde, Cumhurbaşkanımıza TBMM'de grup toplantısında en ağır hakaretleri eder. Cumhurbaşkanımız Londra'da dörtlü zirvede, bakıyorsunuz ki Meclis'te grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu, yine en ağır hakaretleri ediyor. Nereye konuşuyor biliyor musunuz? İçeriye konuşmuyor. Nereye konuşuyor, dışarıya konuşuyor. 'Bu ülkede can ve mal güvenliği yok' diyor. İnsan Allah'tan utanır. (Kılıçdaroğlu) Bu ülkenin namuslu, haysiyetli, izzetli ve onurlu hakimlerine 'namussuz' diyecek kadar alçalabiliyor. Mahkemeler onun istediği kararları verirse bağımsız mahkeme oluyor, beyefendinin istemediği karar çıkarsa da o mahkemenin hakimine utanmadan 'namussuz' diyor. Bu hiçbir ahlakı, hiçbir insanlığı, hiçbir hukuku ve tarih boyunca da insan oğlunun büyüttüğü, geliştirdiği hiçbir değerle izah edilemeyecek bir durum."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset yaptığını düşünmediklerini anlatan Ünal, çünkü bunun adının siyaset olmadığını, bunun adının nefret, düşmanlık ve nefret dili olduğunu ifade etti.

"Sen bu ülkenin hakimine, askerine, yargısına bu ifadeleri kullanamazsın. Çünkü devlet hepimizin." diyen Ünal, "18 yılda biz beraberce bunca sorunu ve krizi çözdük Allah'ın izniyle önümüzdeki krizleri ve sorunları beraberce çözeceğiz. Onlar da siyaset tarihinin çöplüğünde yerlerini alacaklar. Çünkü o çöplüğü bu davranışlarıyla çoktan haketmiş durumdalar. Bizim umuda ihtiyacımız var. Bizim umudu ve inancı artırmaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Ünal’ın konuşmasının ardından toplantının basın mensuplarına kapalı kısmına geçildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz