AK Parti’de geçtiğimiz gün yoğun bir kalabalıkla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginin ardından milletvekili adayları sahadaki çalışmalarına ara vermeden son ana kadar devam ediyor. Erken seçim kararının ardından adayların belli olmasının ardından seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ı karış karış gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, son ana kadar vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Ünal, sabah saatlerinde Küçük Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederken, cuma namazını ise Abdülhamit Han Camii’nde kıldı. Daha sonra Selçuk Sitesi ve Kapalı Çarşı’da bulunan esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Ünal, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye destek istedi.

“TÜRKİYE 24 HAZİRAN’DA VESAYETÇİ SİSTEMDEN KURTULACAK”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Ünal, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen mitingin coşku ve heyecanlı bir şekilde tamamlandığını söyledi. 24 Haziran’da Türkiye’nin sistem değişikliğe gittiğine dikkat çeken Ünal, “Kahramanmaraş özelinde baktığımızda hamdolsun büyük bir heyecan var, büyük bir teveccüh var. Önceki gün Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’taydı ve çok güzel, coşkulu ve heyecanlı bir miting gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızı misafir ettik. Bütün ilçelerimizde günde 18 saat olarak çalışmalarımız devam ediyor. Tek tek bütün evlere, esnaflarımıza ve bütün mahallelerimize ulaşmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Tabi Türkiye ölçeğinde baktığımızda ise 24 Haziran günü Türkiye bir sistem değişikliğine gidiyor. Tabiri caizse artık Türkiye, eski vesayetçi sistemin defalarca müdahaleyle kırk yamalı bohçaya dönüşmüş bir yapıdan kurtularak, Cumhurbaşkanımızın da kamuoyuyla paylaştığı yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne gidiyor” dedi.

“AÇIK ARA CUMHURBAŞKANIMIZ VE AK PARTİ KAZANACAK”

Sadece milletin seçtiklerinin direksiyonda olacağı ve sorumluluk almayan bürokrasiden de Türkiye’nin kurtulacağını belirten Ünal, “Hızlı karar alan, çabuk ve esnek davranan, sorun çözme odaklı ve sadece milletin seçtiklerinin direksiyonda olacağı, karar vericinin milletin seçtiği temsilcilerinin olduğu, seçilmişlerin devlet yönetiminde karar mercii olduğu, dolayısıyla yetkiyi ve sorumluluğu da seçilmişlerin aldığı, aynı zamanda artık sorumluluk almayan bürokrasiden de Türkiye kurtuluyor. Seçilmiş Cumhurbaşkanıyla beraber sorumluluk alan, Cumhurbaşkanıyla beraber gelip, Cumhurbaşkanıyla beraber giden üst düzey bürokrasi oluşuyor. Şimdi bütün bunlar halkımızı heyecanlandırıyor. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız, 24 Haziran’a son derece büyük bir coşkuyla, büyük bir teveccühle gidiyor. Diğer Cumhurbaşkanı adaylarına ve diğer partilere baktığımızda, açıkçası açık ara bizim yani Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin inşallah 24 Haziran’ı kazanacağı görünüyor” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ EPEY BİR MÜJDE VERDİ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a önemli müjdeler verdiğine değinen Ünal, “Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımız epey bir müjde verdi Kahramanmaraş’ımıza, her şeyden önce stat müjdesi verdi. Bir gün önce de biz Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürümüzle Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği stadın genel çerçevelerini paylaşmıştık. Yine Cumhurbaşkanımız hızlı trenle ilgili çalışmaların devam ettiği hususunu dile getirdi, yine Aksu deresi çok büyük bir sorundu, o konuda yapılacak çalışmaları anlattı. Çevre yolu, 300 yataklı Kadın ve Doğum Hastanesi’nden tutun da Cumhurbaşkanımız birçok konuda dün yeni müjdeler verdi halkımıza. Arkadaşlar 29 katrilyon Kahramanmaraş’a yatırım yaptı AK Parti hükümeti. Büyükşehirler içerisinde nüfus oranıyla kıyaslandığında Kahramanmaraş büyükşehirler içerisinde en yüksek yatırımı alan illerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ DAHA ÇOK YATIRIM ALACAK”

24 Haziran’dan sonra Kahramanmaraş’ın artık daha çok yatırım alacağını dile getiren Ünal, “İnşallah önümüzdeki süreçte Kahramanmaraş daha çok yatırım alacak, neden? Çünkü milletvekillerimiz artık daha çok sahada olacaklar. Biz milletvekillerimizle bir anlaşma yaptık biliyorsunuz, mutabakat imzaladık Genel Merkez olarak. Bundan sonra milletvekillerimiz dört gün seçim bölgelerinde, üç gün de Ankara’da olacak. Çünkü yeni Hükümet Sistemi milletvekilinin daha çok sahada olması esasına dayanıyor. O yüzden milletvekillerimiz daha çok burada olacak. Toplumsal talepleri, ihtiyaçları daha çok dikkate alacak. İnşallah, Kahramanmaraş’ımızı da, Türkiye’yi de çok güzel günler bekliyor” dedi. 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz