31 Mart yerel seçim hazırlıklarını Kahramanmaraş’ta seçim bölgesinde sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Sendikalar, vakıflar ve esnaflar başta olmak üzere gün içerisinde birden çok yere giden, gittiği her yerde ise Cumhur İttifakı’nın önemine vurgu yaparak, 31 Mart seçimleri için destek isteyen Ünal, ziyaretler kapsamında Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Ünal’ı Hak-İş İl Başkanı Ömer Çınar’ın yanı sıra sendika üyeleri karşıladı. Oldukça kalabalık bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Ünal, sendikaların ülke üzerinde önemli bir görevlerinin bulunduğuna dikkat çekti.

“BİZ 15 TEMMUZ GECESİ MİLLET OLARAK BİR MUTABAKAT OLUŞTURDUK”
“Biz 15 Temmuz gecesi millet olarak bir mutabakat oluşturduk” diyen Ünal,  şöyle konuştu: “Daha sonra da bu millet mutabakatının adı Cumhur İttifakı oldu. Cumhur İttifakı iki siyasi partinin ittifakından ibaret değildir. Cumhur İttifakı bu milletin bağımsızlığı, bayrağı, istiklali, geleceği söz konusu olduğunda kenetlenen herkesin mutabakatıdır. Biz milletin arka bahçesindeyiz. Biz milletin yandaşıyız. Biz bu ülkenin bu devletin bu bayrağın istiklalimizin, istikbalimizin yandaşıyız. Ama 15 Temmuzdan sonra 251 şehit vermiş 2 binin üzerinde gazi vermiş ve o gece çıplak elleriyle devlet oldu. Bu millet öyle bir millettir ki yeryüzünde böyle bir şey yok. O gece bu millet devlet oldu. O gece millet devlet gibi organize oldu ve o gece bu millet tek bir yağma tek bir hırsızlık yapmadı. Kendisine kurşun sıkanların elinden silahı aldığında onları vurabilir miydi? Vurmadı.  Bu millet merhametin kalbi olan bir millettir. Yeri gelir devlet olur. O yüzden biz ve milletimiz beraberiz. Ama birileri FETÖ’nün ağzıyla konuşan birileri, kontrollü darbe diyen birileri PKK’lara arkadaşlar diyen birileri terörist cenazesine katılan birileri, 6-7-8 Ekim olaylarında insanları sokağa çağırıp 51 kişinin ölümünden sorumlu tutulan, “Apo’nun heykelini dikeceğiz. PKK bir halk mücadele örgütüdür” diyen Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını söylüyorlar. Bunu kim söylüyor? Saadet Partisi’nin başındaki kişi söylüyor. Kim kontrollü darbe diyor? Kılıçdaroğlu diyor. Diğerlerini zaten söyleyeme gerek yok.”

“BİZ MİLLETİN YANINDAYIZ”
Her zaman milletin yanlarında olduklarını söyleyen Ünal, “Biz bağımsızlığına, bayrağına, istiklaline sahip çıkmamaya ne deriz? Zillet deriz. Bir tarafta o gece millet olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkanlar var. Bir tarafta da o geceyi hafife alanlar var. Bu yüzden kimse bize şöyle böyle demesin. Biz milletin yanındayız. Bir örnek vereyim; Türkiye’nin haklı davasını anlatmak için yurt dışına gidiyoruz. Yurt dışında biz bu işleri anlatırken birileri bize diyor ki “Siz böyle diyorsunuz da ana muhalefet böyle söylemiyor.” Silah kullanmaktan omzu nasır olmuş, elinde de balistikte barut izi çıkmış terörist ben gazeteciyim diyor. Avrupalılar siz gazetecileri içeri atıyorsunuz diyor. Bize yandaş diyenler yurt dışına çıkıp Türkiye’de gazeteciler tutuklanıyor diyorlar. Bu işler ne zaman başladı. 13 Mayıs 2013’te biz IMF’nin son taksitini ödedik. İMF ile ilişkimizi kestik. Faizler 4,64’e düşmüştü. Bunun yanında 3 tane çılgın proje açıklamıştık. 3’üncü köprü, 3’üncü havalimanı ve Kanal İstanbul. Peki, bunlar ne yaptılar?  Gezi’yi başlattılar. Yetmedi, 17/25 Aralığı yaptılar. Yetmedi, 15 Temmuzu gerçekleştirdiler. Mısır’da, Tunus’ta, Ukrayna’da, Venezuela’da değişik ülkelerde uyguladıkları yöntemlerin tamamını Türkiye’de uyguladılar ama başarıya ulaşamadılar. Şu anda kuduruyorlar” diye konuştu.

“BİZ HEP DOĞRUNUN YANINDA YER ALACAĞIZ”
Hak İş İl Başkanı Ömer Çınar ise şunları kaydetti: “Bir Genel Başkan Yardımcımızın burada olması ve bizi ziyaret ederek onurlandırması çok güzel bir duygu. Mahir Ünal’lar gerçekten zor yetişiyor. Bunun için ülkemiz ve memleketimiz adına onur duyulacak bir olgu. Bizlerde sayın bakanımıza daha iyi yerlerde daha güzel işlere imza atması için destek olacağız. Bu noktada da kendisinin her zaman arkasında olacağız. Bize Hak-İş olarak AK Parti’nin arka bahçesi deseler de biz sendika olarak hep doğrunun yanında yer alacağız. Tabii ki bizlerinde problemleri var. Kendilerine bize kadro meselesinde destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bir husus var. Çalışan arkadaşlarımız enflasyona yenik düşerek, maddi imkânları kısıtlanmıştır. Yüzde 4, yüzde 4 o günkü şartlarda iyi bir rakamdı. Ama bugün enflasyon yüzde 20’leri bulduğu için yine aynı yüzde 4’lük zam arkadaşlarımızın maddi olarak sıkıntıya girmesine neden oldu. Bunun için bizlerin sesi olacağına inandığımızdan ötürü sayın bakanımıza bu sorunlarımızı iletiyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz