AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son olarak Maltepe mitinginde dile getirdiği, MHP'nin de yeni bir açıklama yaptığı "FETÖ'nün siyasi ayağı" eleştirilerine yanıt verdi. " Bir şeyi tekrar tekrar söylediğiniz zaman o şey gerçek olmaz. Güneşte balçıkla sıvanmaz. 17-25 Aralık’tan sonra Sivil Toplum Örgütü görünümlü bu yapının terör örgütü olduğu ortaya çıkmıştır. Paralel Devlet Yapısı olarak devlet tarafından isimlendirilmiştir. Ondan sonra da bu yapıyla ilgili kesin kati bir mücadele başlatılmış. 17-25 Aralık 2013’ten sonra Ak Parti yerel seçimlerde, 2 tane genel seçim ve 3 tane kongrede kendi temizliğini yapmıştır" ifadelerini kullandı.

DARBECİLER ADİL BİR ŞEKİLDE YARGILAMAKTADIR”

Mahir Ünal şöyle devam etti: Ama siyasi ayağından bahseden Kemal Kılıçdaroğlu CHP içerisinde hiçbir FETÖ temizliği yapmamıştır. Kemal Kılıçdaroğlu delilsiz yargılamadan bahsediyor. Gerçek darbeciler yargılansın diyor. FETÖ ile göstermelik mücadele edilmesin diyor. Buradan şunu söylemek istiyorum. Gerçek darbeciler hapistedir ve yargılanmaktadır. O gece 15 Temmuz gecesi darbeciler suçüstü yakalanmış ve şuanda Türkiye Cumhuriyeti devletin yargısına hesap vermekteler. Kemal Kılıçdaroğlu bunu perdelemeye kalkışmasın. Önerimiz lütfen iddianameleri dikkatle özenle okusunlar. Delilleri layıkıyla değerlendirsinler. Eğer Kamuoyu nezdinde delilsiz yargılanma, FETÖ’cüler yargılanmıyor algısı oluşturmak istiyorsa Kemal Kılıçdaroğlu bu mümkün değil. Çünkü yargı içerisinde ki FETÖ’cüler zaten deşifre olmuştu. 15 Temmuz darbeyle birlikte ordu içerisinde ki FETÖ’cüler suçüstü yakalandılar. Bylock, Eagle gibi uygulamalar üzerinden bunların kullanıcıları tespit edildi ve bunlara dönük gerekli işlemler yapıldı. Olağanüstü hal uygulamalarının oluşturacağı mağduriyetlerin giderilmesi için TBMM’de olağan üstü hal izlemi komisyonu kuruldu. Türkiye bu süreçte diğer ülkelerin yaptığı gibi 15 Temmuz’u yaşamasına rağmen insan hakları anlaşmasını askıya almayı tartışmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gayet demokratik bir şekilde darbecileri adil bir şekilde yargılamaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu ise bu adil yargılamayı maalesef perdelemeye çalışmaktadır.”

SOKAĞA DAVETİYE FAŞİZİMDİR”

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sonrası mitingde yaptığı konuşmaya da tepki gösteren Ünal, "Sokağı adres gösteriyorsanız bunun adı faşizmdir" dedi. Ünal, "Kılıçdaroğlu açık bir şekilde sokakla tehdit etmekte. Eğer siz 100 bin kişinin sokağa çıkmasına yaslanarak 25 milyon kişinin iradesini yok sayıyorsanız bunun adı faşizmdir" diye konuştu. "Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır" ifadesini kullanan Ünal, şöyle devam etti: "Sokağa davetiye faşizimdir. Sokağı aktör haline getirme çabası faşizimdir. Buna asla izin vermeyiz siyasetçiler olarak. Biz siyasetçi olarak milletin emanetinin taşıyıcısıyız. Adalet sokakta aranmaz. İsyan çağrısı yapan Kılıçaroğlu topluma bir anarşizim sunmaktadır. Bundan vazgeçmesini kendisine tavsiye ediyoruz." 

TÜRKİYE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE DIŞ POLİTİKASINDA GERİLİMDEN YANA DEĞİL”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında yapacağı Avusturya ziyaretinin engellenmesine de değinen Ünal, şunları kaydetti: "Avusturya, Hollanda, Almanya biliyorsunuz son bir yıldan beri Türkiye'ye dönük böyle tutum sergiliyor. Daha önce de Hollanda'nın bakanlarımıza yönelik tutumları olmuştu. Şimdi aynı tutumu Avusturya'nın sergilediğini görüyoruz. Türkiye herhangi bir şekilde dış politikasında gerilimden yana değil. Türkiye'nin Almanya, Hollanda ve Avusturya'da vatandaşlarıyla buluşmasının engellenmesi kabul edilemez." 

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ

Ünal, 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı: Kendi etkinliklerimizi yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleşen anma törenleri Cumhurbaşkanlığımızın sözcüsü tarafından açıklandı. Bizde AK Parti olarak kendi etkinliklerimizi anma törenlerimizi gerçekleştiriyoruz. Biz AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleşen anma törenlerine katılacağız. 81 İlde Valilikler, Belediyeler, Milletvekilleri kabir ziyaretlerinde bulunacak. Daha sonrada diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının ve toplumsal kesimlerinin kendi etkinlikleri devam edecek. Cumhurbaşkanı sanıyorum ana çerçeveyi kamuoyuyla paylaştı. Bizde AK Parti olarak hem 12,13,14’ünde hem de insan hakları olarak 15 Temmuz’un ele alındığı aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişiminin analizinin gerçekleştirildiği, kitap tanıtımları ile çalışmalar var. bizim parti olarak 81 ilde Gençlik Kollarımızın, Kadın Kollarımızın ana kademe İl Başkanlıklarımızın yürüttüğü etkinlikler var. 15 Temmuzla ilgili hiçbir tören yapılmasa bile bu aziz millet o gece verdiği mücadeleyi anmak, yad etmek, hatırlamak ve unutmamak için 15 Temmuz gecesi yine demokrasi nöbeti tuttuğu yerlerde olacaktı zaten. Burada acı olan 15 Temmuz darbesi gibi bir darbeyi savuşturmuş ve bir yıldan beri yaralarını sarmaya çalışan bir Türkiye varken, 4 ayrı terör örgütüyle mücadele eden bir Türkiye varken ve siyasi sorumluluk böyle bir durumda devletin, hükümetin yanında durmayı gerektirirken doğal olarak 15 Temmuz’un ve terörle mücadelenin sonuçlarından ortaya çıkan bazı hoşnutsuzlukları bir toplumsal sorun haline getirip kaşıyarak 15 Temmuz anma törenini gölgelemeye kalkışmanın neresi makul bunu da milletimizin takdimine bırakıyorum.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz