Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü Misak-ı Milliye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Elbistan Şube Başkanı Tahsin Çıplak, 2010 referandumunda toplu sözleşmeye ve toplumsal sözleşmeye “evet” diyerek alana indiysek bu referandumda da inisiyatif almamak bu teşkilatın akademik seviyesine uymayacağını söyledi. Başkan Çıplak:“ Eğitim alanında son dönemlerdeki başarıların temelinde siz değerli Bakanımızın yaptığı çalışmalar ve verdiği destekler var. Asımın nesli diyorduk bir adam çıkar şehre dokunur o şehir kendini yeniden bulur bu bazen bir siyasetçi bazen de bir idareci olur bu insanların beklentisi ne makam nede teşekkürdür tek istekleri Allah’ın rızasıdır. Sizlerin bizim için yaptıklarını unutmayacağız. Sizi Cumhurbaşkanımızı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olduğunuz için onunla birlikte bu davayı omuzladığınız için çok seviyoruz. Yaptığınız tüm hizmetler için sadece bir teşekkür yetmez sizden Allah Razı Olsun dedi. Başkan Çıplak sözlerinin sonunda 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a programa katıldığı teşekkür ederken 15 Temmuz’un nöbetçileri 16 Nisan’ın “evet”cileri adına da teşekkür etti.

15 YILDA BU KADAR HİZMETİ BÜTÜN ENGELLEMELERE RAĞMEN GERÇEKLEŞTİRDİK’

Düzenlenen programda konuşan Ünal, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "15 yılda ortaya çıkan bütün sistem krizlerini beraber yaşadık. Bize diyorlar ki siz neyi eksik yapıyordunuz, sizin neye gücünüz yetmiyordu, ne yapmak istediniz de yapamadınız ki bu değişikliği getiriyorsunuz diyorlar. Adeta bizimle dalga geçer gibi. 15 yılda bu kadar hizmeti sistemin bu kadar engellemesine rağmen gerçekleştirdik. 367'ye, kapatma davasına, 27 Nisan'a, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'a rağmen gerçekleştirdik. Onların şaşırdığı şey şu, biz eskiden siyasetçileri, milletin iradesini temsil eden kişileri korkutuyorduk. Şapkalarını alıp gidiyorlardı. Bu defa bir adam geldi. Adam gitmiyor, korkmuyor, sağlam iradesi ile duruyor. Sandıkta aldığım bu iradeyi ancak kefenimle birlikte terk ederim diyor. 15 yıl boyunca daha öncekilerden aldıkları gibi sandıkta tecelli eden milletin iradesini daha öncekilerden aldıkları gibi bu defa alamadılar. Ne yaptılarsa alamadılar.”

BİZİM SİYASETİMİZİN ÖZÜNÜ MİLLETİMİZİN DERDİ OLUŞTURUR’

Ünal, "Hala almaya çalışıyorlar. Şimdi ağababalarını devreye soktular. Distribütörlerin hepsi iflas etti. Şimdi ağababaları doğrudan müdahale ediyor. Almanya'da bir televizyon kanalı şov programında temizlik deterjanı reklamında demokrasiyi ortadan kaldırıyor Erdoğan, Kürtleri öldürüyor Erdoğan diye konuşuyor. Almanya'daki televizyon kanalı nasıl bu kadar nefret ve öfke duyabilir. Almanya'da televizyonlar özel hayır propagandası yapıyor. İsviçre'de Recep Tayyip Erdoğan'ın kafasına silah dayanmış afişler asılıyor. Sizin merhametinize ve vicdanınıza soruyorum. Bu adamlar insanlığın üzerinde yükseldiği değerlerden yanaysalar, temel insan haklarından yanaysalar, özgülüklerden ve demokrasiden yanaysalar, bu insanlar, bu kadar dünyanın gelişimi ve barışa dair iyi düşünceleri varsa siz bunların bir gün olsun 600 bin kişiyi katleden katil Esed'le ilgili bir sözünü duydunuz mu? Sârin gazı ile o Müslüman çocuklar can çekişirken bunların tek bir kınamasını duydunuz mu? Siz diktatör oğlu katil Esed'e tek kelime etmeyeceksiniz, her iki yılda bir seçime girmiş yüzde 52 oy almış bütün mazlumların sesi olmuş bütün egemenlere emparyalislere meydan okuyacak bir cesaretle ortada elif gibi dimdik duran bir lidere düşmanlık etmenizi anlamıyor muyuz. Diyorlar ki siyaseti her yere bulaştırmayın. Bizim siyasetimizin özünü bu milletin derdi oluşturur. Muhalifler yıllar devleti millet üzerinde bir baskı haline getirdiniz. 15 Temmuz başarılı olsaydı ve bu adamlar anayasa oluşturup yayınlasaydı ve sonrada bizler bunları kovalasaydık darbecilerin anayasası ile yargılayacaktık" dedi. "Bu sistem bir vesayet sistemidir" diyen Ünal, "2007 Haziran'dan sonra bu sistem tamamen ortadan kalktı. Seçilmiş cumhurbaşkanını bu mevcut sisteme nasıl entegre edeceğiz bunu tartışıyoruz. Şuanda bu sistemin çalışma nedeni sistemi çalıştıranların dava arkadaşlığından dolayıdır" diye konuştu.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz